• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 30 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 2 Decembrie , 2014

Biblioteca de idei / Aşadar... Gaudeamus!

În perioada 19-23 noiembrie a.c., în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti s-a desfăşurat a 21-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte GAUDEAMUS 2014. Parte a Programului LECTURA, proiect de anvergură naţională iniţiat şi derulat de Radio România în 1994, Târgul Gaudeamus a însemnat în fapt 83 de târguri, cu peste 8.700 manifestări şi peste 2.300.000 vizitatori. Prin aceste „fapte culturale” Radio România s-a autopropulsat în poziţia de lider în „industria” evenimentelor de acest gen!

Aşadar... să ne bucurăm de GAUDEAMUS!

În acest an au fost prezenţi peste 320 de expozanţi, iar evenimentele editoriale şi profesionale au depăşit pragul de 780, constituindu-se într-un nou record. În plus, în această perioadă s-au desfăşurat în aceeaşi locaţie Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret 2014, Expoziţia „Moştenirea noastră brâncovenească”, Salonul de Carte pentru Copii „Ion Creangă”, ediţia a XI-a, Expoziţia „Iudaica - Salon de Carte Evreiască Editată în România” (ediţia I).

Invitatul de onoare al târgului a fost Federaţia Rusă, iar Partenerul privilegiat al ediţiei a fost GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România.

Cel mai vândut autor a fost Klaus Iohannis, cu cartea sa „Pas cu Pas”.

Aşadar... ne-am bucurat cu GAUDEAMUS!

Şi ne-am bucurat împreună cu Editura băimăreană PROEMA (Cornelia, Alexandru şi Emanuel Peterliceanu) de lansarea unui set de cărţi, la care numărul „excelenţelor”, „magnificenţelor” şi „generalilor” a depăşit orice concurenţă din Programul Târgului.

Aşadar... Gaudeamus!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.