• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 19 Februarie , 2016

Balul Inimilor, la a doua ediţie pe scena băimăreană

Rotaract TEAM Baia Mare pregăteşte pentru al doilea an consecutiv Balul Inimilor, un eveniment caritabil care îşi propune îmbunătăţirea condiţiilor din Centrul de Transfuzie Baia Mare şi creşterea numărului de donatori.

În acest an, balul va fi organizat de Evelyne Cuşner, membru în cadrul clubului, care ne-a acordat un interviu legat de acest eveniment.

 

 

 

Rep: Ce este clubul Rotaract?

E.C: Clubul Rotaract este o organizaţie internaţională care îşi propune să aducă schimbări, în bine, în comunitatea din care fac parte. Eu fac parte din Rotaract TEAM Baia Mare şi sistemul prin care noi funcţionăm este prin rotaţie pentru ca fiecare membru să aibă oportunitatea de a se afla într-o poziţie de leadership.

Deoarece prima ediţie a fost un real succes, pentru mine este o provocare dar şi o plăcere să organizez acest bal şi îmi doresc din tot sufletul să iasă cel puţin la fel de bine ca anul trecut.

 

Reporter: Care este sopul acestui bal caritabil de anul acesta?

Evelyne Cuşner: Scopul balului din acest an este foarte similar cu cel al ediţiei anterioare, fondurile strânse de pe urma evenimentului fiind direcţionate către Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureş. Anul trecut, fiind la prima ediţie a balului, am reuşit să strângem o sumă frumoasă de bani care ne-a permis ca de pe urma lui şi a invitaţilor care au participat şi care au simţit nevoia de a se implica în comunitate, am reuşit să modernizăm două grupuri sanitare din cadrul centrului. Anul acesta, dat fiind faptul că dorim să atragem cât mai mulţi donatori şi dorim să creştem încrederea în calitatea serviciilor, dorim ca acestora să le crească şi confortul pe care îl au, ca o recunoştinţă faţă de ei ca şi donatori. Noi ne dorim să modernizăm cadrul centrului şi mobilierul din sala de aşteptare.

Din acest an, acesta nu este unicul scop al Balului Inimilor, deoarece ne dorim să continuăm susţinerea proiectului Donează sânge, salvează vieţi şi astfel dorim să ajutăm la creşterea numărului de donatori, care vor reieşi din statisticile pe anul care va urma.

 

Rep: La ce se pot aştepta invitaţii anul acesta de la Balul Inimilor?

E.C: A doua ediţie a Balului Inimilor va veni cu multe surprize pentru toţi invitaţii. Ne dorim să avem o seară plină de eleganţă şi plină de evenimente plăcute şi în special să ne simţim bine alături de cei prezenţi. Gaşca de acasă va fi prezentă alături şi va susţine un concert în două seturi pe parcursul serii, deoarece şi ei simpatizează cu această cauză. Pe lângă acest moment vom avea, pentru iubitorii de Maramureş sau cei cu dor de casă un moment susţinut de Ansamblul Transilvania, care promit un show pe cinste, care să ne aducă cu un pas mai aproape de tradiţiile şi obiceiurile locale.

 

Rep: Ce alte momente aveţi pregătite pentru invitaţi?

E.C: Tot în cadrul serii vom avea momentele cu care cei care ne cunosc s-au obişnuit deja, aici mă refer la tombolă şi la licitaţie. Aceste momente noi speră să atragem cât mai multe fonduri pentru cauza pe care o promovăm. Spun asta deoarece tombola are premii atât substanţiale cât şi surpriză care să îi motiveze pe invitaţi să participe la această acţiune. Premiul cel mare din cadrul tombolei va fi un city break la Praga, oferit de Travel Point şi considerăm că este un lucru care merită acel bilet de participare la tombolă.

Legat de licitaţie, anul acest nu am dorit să ne axăm doar pe partea artistică ci şi pe cea sportivă, oraşul nostru fiind un real succes pe plan internaţional la handbal şi rugby. Noi am considerat că societatea este interesată şi de susţinerea sportivilor locali şi nu numai. Pe lângă tablouri, picturi, fotografii vom avea şi echipamente sportive ale echipelor locale şi multe alte obiecte pe care sper că veţi fi prezenţi să le descoperiţi.

 

Rep: Care a fost răspunsul comunităţii faţă de această acţiune?

E.C: La fel ca şi în anul precedent, susţinerea din partea comunităţii a venit ca şi o surpriză. Atât firmele cât şi instituţiile publice s-au arătat foarte interesate faţă de acest eveniment caritabil. Zilnic primim câte o veste bună din partea sponsorilor şi pe această cale mi-ar face o deosebită plăcere să le mulţumesc atât personal cât şi în numele balului care nu ar fi posibil, doi ani la rând, fără susţinerea dumneavoastră continuă şi care sunteţi dispuşi să ajutaţi comunitatea unde ne desfăşurăm activitatea.

 

Rep: Care este legătura între Balul Inimilor şi campania Donează sânge, salvează vieţi?

E.C: Campania „Donează sânge, salvează vieţi!” a început acum trei ani odată cu nişte statistici îngrijorătoare legate de numărul de donatori existenţi în România, care este sub 2%. Am hotărât în acel moment că este cazul să facem ceva şi să creştem numărul donatorilor. Anul acesta proiectul pornit de la Baia Mare a ajuns să fie susţinut şi de alte cluburi Rotaract din ţară, care ne urmează exemplul şi care au conştientizat deficitul de sânge existent. Balul Inimilor este o continuare a procesului de conştientizare a publicului şi care ne oferă un moment oportun să luăm legătura direct cu membri importanţi ai societăţii şi totodată modernizare Centrului de Transfuzie Maramureş.

 

Rep: Unde va avea loc anul acesta balul şi detalii legate de preţul participării?

E.C: Balul Inimilor de anul acesta va avea loc la Casa Crişan, în data de 27 februarie, fiind şi ultima sâmbătă din această lună, de la orele 20. Preţul unei invitaţii este de 200 de lei, iar pentru cupluri sau grupuri de persoane 150 de lei de persoană. Dorim prin acest pachet să creăm un cadru unde fiecare persoană să aibă posibilitatea să aibă lângă ea persoana iubită sau prieteni. Unul din mesajele pe care dorim să le transmitem şi în cadrul campaniei DSSV este „Împreună am descoperit că avem puterea de a dărui viaţă. Oameni pentru oameni.” 

Anul acesta ne aşteptăm la un număr mai mare de persoane decât la evenimentul precedent. Ne aşteptăm să avem între 150-180 de persoane participante la Balul Inimilor. Invitaţia noastră este deschisă către întreaga comunitate băimăreană, oricine doreşte să participe sau doreşte să suporte această cauză este binevenită. Invitaţiile se pot achiziţiona de la oricare membru al clubului Rotaract TEAM Baia Mare sau ne puteţi contacta pe oricare dintre paginile de facebook Rotaract TEAM Baia Mare sau Balul Inimilor.

 

 

„Campania «Donează sânge, salvează vieţi!» a început acum trei ani odată cu nişte statistici îngrijorătoare legate de numărul de donatori existenţi în România, care este sub 2%. Am hotărât în acel moment că este cazul să facem ceva şi să creştem numărul donatorilor. Anul acesta proiectul pornit de la Baia Mare a ajuns să fie susţinut şi de alte cluburi Rotaract din ţară, care ne urmează exemplul şi care au conştientizat deficitul de sânge existent. Balul Inimilor este o continuare a procesului de conştientizare a publicului şi care ne oferă un moment oportun să luăm legătura direct cu membri importanţi ai societăţii şi totodată modernizare Centrului de Transfuzie Maramureş”.

Evelyne Cuşner

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.