• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 26 Aprilie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 Februarie , 2013

Au fost desemnați câștigătorii concursului arhitectonic

Primăria Municipiului Sighetu Marmației a organizat în perioada 8 august - 14 septembrie concursul arhitectonic „Ansamblu Marcare Intrare în Municipiul Sighetu Marmației". Trei membri ai Comisiei de specialitate, formată din Preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, filiala Nord-Vest, Ştefan Paskucz, consilier de specialitate-arhitect Vasile Mândruţ, etnologul Mihai Dăncuş și arhitectul Dorel Cordoș au prezentat într-o Conferință de Presă rezultatele concursului.

La acea dată, membrii comisiei au ajuns la concluzia că niciunul din cele 12 proiecte înscrise în concurs nu a fost suficient de bine documentat și ilustrat pentru a marca cele trei intrări în municipiul Sighetu Marmației. Drept consecință, în urma concursului nu s-a atribuit niciun premiu, Comisia împreună cu Primarul municipiului Ovidiu Nemeş stabilind relansarea concursului, data finală pentru depunerea proiectelor fiind 1 februarie, 2013.
În acest sens, până la data de 1 februarie 2013 au fost depuse în total un număr de 21 de proiecte care au fost expuse publicului sighetean în perioada 2 - 8 februarie. De asemenea, proiectele au putut fi vizualizate
și votate și pe site-ul Primăriei Sighetu Marmației.
Astăzi, 8 februarie, membrii Comisiei s-au întrunit la sediul Primăriei, au numărat voturile sighetenilor si au analizat lucrările aflate în concurs, după care, la ora 13.00, într-o conferin
ță de presă desfășurată în Sala Transist a Primăriei au desemnat câștigătorii. Aceștia sunt:

Locul I: Proiectul nr. 10 din seria a 2-a a Concursului
Locul II: Proiectul nr. 6 din seria 1 a Concursului
Locul III: Proiectul nr. 9 din seria a 2-a a Concursului

Concursul a avut ca obiectiv realizarea unui ansamblu arhitectural care să marcheze cele trei intrări în municipiu, respectiv intrarea dinspre Baia Mare, Satu Mare și Vișeu și a fost deschis tuturor creatorilor care au legătură cu Maramureşul Istoric: arhitecţi, artişti plastici, studenţi şi oameni de cultură în general.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.