• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Mai , 2022

Atrium se întoarce în Consiliul Local Baia Mare. Deocamdată degeaba

Zilele trecute, a avut loc ședința ordinară a Consiliul Local Baia Mare, unde s-au dezbătut peste 40 de proiecte de hotărâre. Ședința a fost statutară, fiind prezenți 17 consilieri locali, din cei 23 ai CL Baia Mare.
Primarul Cătălin Cherecheș a supus la vot ordinea de zi obișnuită și cea supli­men­tară, votate de consilieri fără probleme. După aceste

Parcurgând ordinea de zi, am văzut mai multe proiecte care au atras atenția și sunt de mare impact pentru municipiul de pe Săsar. Printre acestea, unul s-a dovedit a fi incredibil de interesant. Pe borderoul de ședință suplimentar, la poziția șase se afla un proiect controversat.
Proiect privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Complex de locuințe și funcțiuni complementare Atrium”, generat de imobilul situat în Baia Mare, strada Dragoș Voda FN., inițiatori: BM ATRIUM Center SRL, SC UNIO SA, SC AC Mobile SRL, Chinta Eufrosina, Cosma Viorica, Cosma Viorel Petru, SC Remin SA. Suprafața totală a zonei studiate este de aproximativ 281.817 mp, circa 40 de hectare.

Cătălin Cherecheș a prezentat câteva argumente legate de acest proiect și l-a retras de pe ordinea de zi.
„Este un proiect care ar fi trebuit să trezească un foarte mare interes, dar am constatat că nu a trezit interesul consilierilor care sunt, unii dintre dumneavoastră, cu tot respectul și aprecierea, mai vocali și activi, alții dintre dumneavoastră, puțini de altfel, la un nivel isteric. Și mi-aș fi dorit să scoateți în evidență, legat de acest proiect, lipsa de dezbatere pe marginea lui. Acest proiect înseamnă construirea a un sfert din aria teritorială a municipiului Baia Mare. O zonă în care se construiește, conform planului, la un grad de ocupare de 85%, cu regim de înălțime de P+10. Nimeni nu a spus nimic. Nimeni nu a întrebat unde sunt creșele pe o suprafață de 40 de hectare. Nimeni nu a întrebat nimic. Acolo unde există 50.000 de locuințe, unde sunt creșele, unde sunt școlile? Unde sunt grădinițele, unde este centrul medical? Nimeni nu a întrebat! Păi, ne dezvoltăm orașul ca să avem unde să dormim? Sau unde să ne educăm?! Așadar, acest proiect de pe ordinea de zi suplimentară îl voi retrage pentru a putea fi mai bine analizat”, a spus primarul de Baia Mare.
Legat de acest subiect vom reveni cu mai multe date și informații.

Pe de altă parte, primarul Cătălin Cherecheș a anunțat că va începe repararea trotuarelor, repararea și modernizarea străzilor.
„Azi am semnat contractul pentru repararea, modernizarea și întreți­nerea străzilor, a trotuarelor, a bulevardelor, a aleilor. De mâine, începem ceea ce unii credeau sau sperau chiar, în răutatea lor, că va fi lovitura totală împotriva mea, chinuindu-se de un an să ne blocheze, prin tertipuri politice, să muncim în cartiere la asfaltări. Mai trebuie să fac o mențiune despre panseluțe. Pentru prima oară mărturisesc ceea ce am ignorat să  clarific, considerând ani la rândul că e o glumă de 1 Aprilie… Baia Mare NU a cumpărat niciodată, de când sunt eu primar, panseluțe și nici alte flori sau plante decorative! Baia Mare are propriile sere moderne în care lucrează băimăreni harnici și unde producem toate răsadurile.
După batjocura la care am fost supuși la sfârșitul anului de către cei cărora Baia Mare le plătea 5 milioane de euro anual pentru a ridica gunoiul după bunul lor plac și crescând de 5 ori costul, în doar doi ani de când primăria nu mai coordonează, nu mai e responsabilă și nu mai are contract cu Drusal, aceste obligații fiind asumate de administrația județeană și cu eforturi care vor continua până aduc orașul la standardul de cură­țenie pe care îl merităm, am reușit să supraviețuim, să scoatem orașul de sub un munte de gunoi și să ne îndreptăm spre civilizație, chiar dacă nu e pe placul tuturor”, a spus primarul de Baia Mare.  


 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.