• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 10 Decembrie , 2012

Asociaţia Prietenii Spitalului „Dr. Constantin Opriş” şi Mircea Baniciu

Mircea Baniciu, mereu corifeul ştrengar al folk-ului românesc, va susţine un recital în cadrul spectacolului organizat în scop umanitar de Asociaţia Prietenii Spitalului „Dr. Constantin Opriş”. Alături de cunoscutul cantautor, pe scena Teatrului Municipal Baia Mare, spectatorii vor trăi bucuria revederii cu Familia Petreuş.

 
 

Aflat la a doua ediţie, spectacolul „Ajută pentru a fi ajutat”, organizat în preajma Crăciunului de către Asociaţia condusă de către Romana Furtună, are ca scop strângerea de fonduri pentru achiziţionarea unui ecocardiograf.

Aparatul va fi donat secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş”.

Invitaţia de intrare se obţine în urma unei donaţii simbolice, astfel că, indirect, spectatorii vor ajuta ca micuţii pacienţi să beneficieze de aparatura medicală necesară.

În schimb, organizatorii vor încerca să ofere invitaţilor o seară de excepţie. Folclor autentic şi folk la superlativ. Spiritul maramureşean şi căldura sărbătorilor de iarnă, insuflate de Familia Petreuş (unchiul Ştefan şi nepotul Marinel - vestiţii ducători pe mai departe ai folclorului maramureşean) şi Coconii din Breb, vor încinge atmosfera din sala de teatru. Pe linia folk-ului, spectatorii se vor reîntâlni cu trupa .ROM (Ionuţ Mangu, Ioan Onişor, Răzvan Krivach şi Roxana Zăpârţan).

 

Spectacolul va culmina cu un recital marca Baniciu, renumele îndrăgitului artist reprezentând un îndemn de participare la acest act caritabil.

La sfârşitul spectacolului, în foaierul teatrului, invitaţii vor fi „îndemnaţi” cu vin fiert, pancove şi prăjituri de casă. Tot aici, meşteri populari din Maramureş vor organiza un mini-târg, unde publicul va putea admira şi cumpăra diferite produse tradiţionale de Crăciun.

 

În acest demers umanitar, Asociaţia este sprijinită de Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” şi de Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim.

 

„Mă bucur că voi cânta din nou în Baia Mare şi sunt încântat să particip la acest eveniment. În acelaşi timp, sper din toată inima să-şi atingă scopul, adică, pe lângă buna dispoziţie de la spectacol, băimărenii să simtă că participă la un scop nobil pentru ei şi, mai ales, pentru copiii lor”, a declarat, pentru GAZETA de Maramureş, Mircea Baniciu.

 

„Asociaţia Prietenii Spitalului „Dr. Constantin Opriş” este o organizaţie tânără, constituită, în februarie 2011, după modelul ţărilor vest-europene, unde spitalele de stat sunt sprijinite de asemenea fundaţii şi O.N.G.-uri.

Scopul nostru principal este de a contribui la dotarea spitalului cu aparatură medicală modernă şi eficientă. Printre membrii fondatori se află şi persoane din staff-ul managerial al spitalului. Avem întâlniri, discutăm şi hotărâm care sunt priorităţile şi încotro putem să direcţionăm eficient banii. Prin activitatea din 2011, deşi am început campania de 2% din impozitul pe venit destul de târziu, am reuşit să participăm cu nouă mii de euro la achiziţionarea unui laparoscop pentru secţia de chirurgie pediatrică şi sper ca, cel târziu, în ianuarie 2013, să reuşim să cumpărăm acest ecocardiograf pentru secţia de pediatrie. Preţul unui astfel de aparat este între zece şi cincisprezece mii de euro”, a spus Romana Furtună, preşedintele Asociaţiei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.