• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 02 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 Octombrie , 2015

Anne-Marie Blanc, autoarea unei cărţi manifest în educaţie

La finele lunii octombrie, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş şi Casa Corpului Didactic Maramureş, a avut loc lansarea cărţii „Pe drumul către şcoală” de Anne-Marie Blanc. Lucrarea a apărut în traducere prof. dr. Delia Muntean, la Editura Maria Montessori a Casei Corpului Didactic Maramureş.

 

Cu ocazia acestui eveniment însăşi autoarea acestei cărţi a fost prezentă pentru a delecta publicul prin pasiunea ei pentru educaţie şi reformele necesare acesteia. Anne-Marie Blanc, vorbeşte cu atâta drag pentru acest domeniu fiind şi expertă, timp de 6 ani a fost consilier al ministrului educaţiei din Franţa şi a publicat mai multe articole pe această temă. După 15 ani de venit în România, fără nici un fel de pretenţii băneşti şi lucrând în permanenţă cu profesorii români, a decis să îsi expună experienţele pe hârtie.

 

Deschiderea discursurilor a fost chiar de prof. dr. Delia Muntean care îşi aminteşte de de primele momente petrecute împreună cu Anne-Marie Blanc şi de condiţiile în care erau nevoite să lucreze. Îşi aminteşte cu drag pentru că a ajuns să cunoască o persoană hotărâtă, „m-a bulversat curajul exprimării, dorinţa profundă de a ne cunoaşte trecutul şi prezentul, eforul sincer de a învăţa limba română”.

 

Toate aceste evenimente au avut loc acum 15 ani, când autoarea a venit în ţară pentru un curs de formare, când determinarea a făcut-o să „ne punea la dispoziţie cărţi, studii, pagini din presă recente pe care le aducea din Franţa. Tot timpul aducea o valiză numai cu materiale de studiu. Prin felul ei de a fi, a reuşit să inspire încredere şi ne-a inspirat. Au urmat alte stagii şi ani de corespondenţă, au urmat câteva articole în presa românească de specialitate şi cartea a apărut firesc.”

Cartea vorbeşte despre frenezia îmbunătăţirii calităţii evaluării prin sofisticarea procedurii dar şi de faptul că dascălii pregătesc copiii în primul rând pentru a fi om nu pentru a fi profesionist, sau un bun consumator sau beneficiar.

Prezent la discuţie a fost şi dr. Nicoară Mihali, „această carte este o carte manifest, care se revoltă cu toate armatele de dascăli care nu vor să se supună unui sistem care ne este impus de a transforma şcoala în întreprindere.”

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.