• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 7 Octombrie , 2013

Anca Goja a făcut o nouă surpriză culturii maramureşene

Joi, 3 octombrie, a fost o dublă sărbătoare pentru colega noastră de presă, jurnalistul Anca Goja. Cunoscută de maramureşeni şi nu numai drept un profesionist într-ale condeiului, Anca Goja şi-a lansat a treia carte exact în ziua în care şi-a sărbătorit ziua de naştere. Mai exact, este vorba despre volumul II din proiectul „Un jurnalist prin bibliotecă”, volum care reuneşte articolele culturale adunate în perioada 2009-2012. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” a spus la lansare că activitatea instituţiei pe care o conduce, din cât este surprinsă în presă, reprezintă doar 5% – 7% din total. Nu de alta, dar sunt multe alte activităţi la care nu participă presa şi nu sunt surprinse.

Cu toate astea, Anca Goja a adunat în perioada 2009-2012 articole care s-au coagulat într-un volum de peste 300 de pagini. Nu a surprins pe nimeni că sala în care a avut loc lansarea s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei care au ţinut să fie prezenţi alături de Anca Goja, semn că maramureşenii o respectă şi o iubesc pe jurnalista pe care o întâlnesc la toate evenimentele culturale importante.

 

„Lansarea celui de-al treilea volum mi-a dat o mare bucurie prin faptul că am adunat în jurul meu oameni dragi, oameni pe care îi preţuiesc şi care mi-au arătat, astfel, că nu le sunt indiferentă. Întâmplător, bucuria aceasta a coincis cu ziua mea de naştere, pe care nu puteam să mi-o petrec într-un mod mai plăcut. Volumul II al cărţii “Un jurnalist prin bibliotecă” este un dar dublu: al Bibliotecii judeţene pentru mine, şi al meu pentru toţi acei minunaţi oameni de cultură care se regăsesc în paginile sale. Sunt pagini care s-au scris greu, prin munca de zi cu zi, de-a lungul a patru ani, nu numai a mea, ca jurnalist, ci şi a protagoniştilor articolelor de presă adunate între copertele ei: bibliotecari, scriitori, artişti plastici, tineri voluntari. A fost greu să clădim împreună această carte, cărămidă cu cărămidă, dar a fost şi frumos, pentru că articolele mele, publicate de-a lungul celor 4 ani în cotidianul Graiul Maramureşului, vorbesc despre evenimente care mângâie sufletele însetate de artă, de literatură, de cunoaştere. Mă bucur că, în peisajul mediatic românesc, se poate aduce o pată de lumină, evidenţiind partea pozitivă a activităţii unor maramureşeni care se pot constitui în adevărate repere”, ne-a declarat Anca Goja.

 

Nu ne rămâne decât s-o felicităm, să-i spunem “La mulţi ani”, şi un mare “Mulţumesc” pentru tot ce face pentru cultura din Maramureş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.