• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Aprilie , 2021

„Am finalizat protocoalele de colaborare cu CNAIR pentru centurile ocolitoare ale municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației”

Consiliul Județean Maramureș a adoptat, săptămâna trecută, în cadrul ședinței ordinare, proiectele de hotărâre care privesc încheierea protocoalelor între CJ Maramureș și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), necesare pentru realizarea centurilor ocolitoare a municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației.
Odată finalizat acest demers, săptămâna viitoare, vor fi lansate licitațiile pentru studiile de fezabilitate. Proiectele se vor finanța conform OUG 101/2020, prin Pro­gramul Operațional Infrastructură Mare (POIM).
 

Un alt proiect important adoptat astăzi îl repre­zintă stabilirea numă­rului și cuantumului burselor de ajutor social pentru elevii din învățământul special de stat din Maramureș pentru anul școlar 2020 – 2021.
În ceea ce privește dezvoltarea patrimoniului cultural al județului Maramureș, Consiliul Județean a adoptat hotărârea privind exerci­tarea dreptului de preempțiune asupra imobilului monument istoric – Castelul Geza Teleki din Pribilești, Satulung.

Ionel Bogdan, președinte CJ Mara­mureș, a declarat: „Astăzi am votat, în ședința de Consiliu, și hotărârile care prevăd încheierea protocoalelor de colaborare între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Consiliul Județean Maramureș pentru realizarea centurilor ocolitoare a municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației. Acest demers vine în urma adoptării parteneriatelor de cola­borare cu administrațiile publice locale, respectiv Primăria Sighetu Marmației și Primăria Baia Mare.

Realizarea acestor proiecte este esențială pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din județul Ma­ramureș și vor fi primele drumuri noi construite după anul 1989 în județul nostru.
Facem pași importanți și avem pregătită toată documentația, iar săptămâna viitoare vom lansa licitațiile pentru realizarea stu­diilor de fezabilitate a proiectelor.

Bursele de ajutor social sunt un alt proiect important pe care l-am adoptat în ședința de astăzi. Astfel, am aprobat acordarea unui număr de 615 burse școlare de ajutor social, în cuantum de 100 lei, afe­rente anului școlar 2020 – 2021. Mă bucur că anul acesta am reușit să acordăm aceste burse elevilor din învățământul special de stat din județul Maramureș, având în vedere că, anul trecut, nu s-au acordat acești bani elevilor care au mare nevoie de ei.

În ceea ce privește dezvoltarea pa­trimoniului cultural-turistic al jude­țului Maramureș, prin achizi­țio­narea Consiliului Județean a unor imobile monumente istorice, imobile emblematice pentru jude­țul nostru, am adoptat proiectul de hotărâre care prevede exercitarea dreptului de preempțiune asupra Castelului Teleki din Pribilești, comuna Satulung.
Imobilul este alcătuit din teren în suprafață de 6.727 mp, construcție Castel Teleki în suprafață cons­truită de 589 mp și construcție anexă în suprafață construită de 296 mp, iar prețul de vânzare a imobilului este de 210.000 euro.
Principalul nostru obiectiv este de a reabilita acest imobil și de a-l introduce în circuitul turistic și în circuitul muzeelor. Maramureșul are locuri minunate și obiective turistice frumoase, care merită promovare și care, odată cunoscute, vor fi iubite și de turiștii care ne vizitează”.
 

 

 

„Realizarea acestor proiecte este esențială pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din județul Maramureș și vor fi primele drumuri noi construite după anul 1989 în județul nostru. Facem pași importanți și avem pregătită toată documentația, iar săptămâna viitoare vom lansa licitațiile pentru realizarea stu­diilor de fezabilitate a proiectelor”.
Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.