• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 1 Octombrie , 2013

Am câştigat după ce ne-am bătut cu Polonia şi Spania în Ucraina

Ucrainenii din Maramureş au reprezentat cu cinste România la Campionatul Mondial de Fotbal dedicat ucrainenilor din diaspora, organizat în Ucraina. O echipă formată „peste noapte” s-a întors cu locul III de la o competiţie la care au participat echipe din Spania, Italia, Polonia, Canada etc.

 
 
 

Ucrainenii din Maramureş s-au întors cu o cupă din Ucraina, după ce au obţinut locul III la Campionatul Mondial de Fotbal al Ucrainenilor din Diaspora. Competiţia a avut loc în localitatea Ternopil, în perioada 26-30 august 2013. Filiala Maramureş a Uniunii Ucrainenilor din România a fost invitată să participe cu o echipă de fotbal, de etnie ucraineană. Vorbim despre un Campionat dedicat sportivilor amatori dedicat ucrainenilor din afara Ucrainei.

La acest eveniment au participat echipe din Spania, Polonia, Italia, Transnistria, Canada, Consiliul Local al oraşului Ternopil, Bielorusia, Estonia.

„Noi am picat în grupa a doua, alături de Transnistria, Spania şi Polonia. Iar în prima grupă a fost Canada, Estonia, Bielarus şi Consiliul Local Ternopil. În primul meci care s-a disputat, echipa din Maramureş a câştigat în faţa Poloniei cu 6 – 0, echipa Spaniei am bătut-o cu 4 – 0, şi am pierdut cu Transnistria la scorul de 2 – 0. Asta pentru că am ratat o lovitură de la 11 metri şi într-un alt moment echipa noastră a nimerit bara. Aşa că, din grupa noastră s-a calificat în Finală Transnistria şi a jucat cu Estonia. Transnistria a şi ocupat locul I, Estonia locul II. Datorită punctajului şi meciurilor disputate, România s-a clasificat pe locul III.

Ne-am întors din Ucraina cu o cupă minunată şi diplome”, ne-a declarat Miroslav Petreţchi, preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România, filiala Maramureş, cel care s-a ocupat de tot ce a presupus deplasarea şi reuşita din Ucraina.

 

Ca o curiozitate, vă putem spune că echipa noastră s-a format în mare grabă. Băieţii au fost selectaţi din Repedea, Crasna Vişeului, Rona de Sus, Crăciuneşti, Sighet şi Remeţi. Rezultatul de la Campionatul Mondial din Ucraina este cu atât mai valoros cu cât echipa din Maramureş a reuşit să facă performanţă cu toate că sportivii nu se prea cunoşteau şi nu au jucat împreună. Experienţa lor s-a rezumat doar la două meciuri pe terenul din Sighetu Marmaţiei, chiar înainte de plecarea în Ucraina.

Dar se pare că s-au acomodat repede unii cu alţii. „Le-au fost făcute echipamente sportive speciale cu însemnele României şi Uniunii Ucrainenilor din România, şi le-am făcut expres treninguri de prezentare pentru deschiderea meciurilor. A fost totul foarte înălţător pentru că s-a intonat şi Imnul României”, a adăugat Petreţchi.

 

În ton cu bucuria reuşitei i-am spus preşedintelui ucrainenilor din Maramureş: „deci acolo aţi fost români şi aici sunteţi ucraineni?”: „Am reprezentat România! Noi suntem în primul rând români. Am fost felicitat personal de organizatori pentru prestaţia jucătorilor noştri şi pentru forma sportivă de care au dat dovadă. A fost foarte frumos că după meciuri ne oprea lumea pe drum şi ne felicitau pentru felul cum am jucat. De asemenea, sportivii noştri s-au dus să ia o masă la un local din oraş şi formaţiile de acolo le-au dedicat numeroase cântece. Suntem invitaţi „neapărat” ca pentru anul viitor să participăm. Aceasta a fost ediţia a doua a Campionatului. La prima ediţie nu am reuşit să ne prezentăm, dar acum am reuşit în timp record să închegăm o echipă şi să avem rezultate.”, ne-a spus Miroslav Petreţchi.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.