• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 Februarie , 2013

Albume despre Maramureş

În 5 martie, de la ora 13, în Sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” are loc lansarea a două albume foto despre Maramureş. Este vorba despre „Săpânţa”, o lucrare semnată de Mihai Ciurcaş şi Nicoară Mihali, respectiv „Redescoperind Maramureşul” – Alec Portase.

 
 
 

„Este un proiect generos al Editurii Eurotip de care era absolută nevoie pentru promovarea Maramureşului, dar şi pentru turiştii care vin în Maramureş. Este o prezentare a Maramureşului în imagini şi cu puţin text. Tot în cadrul acestui proiect va apărea şi un film documentar despre Maramureş, la care se lucrează în acest moment la montaj, pe care   l-am făcut împreună cu Ioan Teglaş.

 

Albumul Săpânţa este o variantă a faptului că toţi turiştii care ajung în faţa Cimitirului de la Săpânţa galopează înspre cruci să înregistreze sau să noteze cât mai multe epitafuri de pe cruci. Răspunde la această sete nebună de a reţine cât mai multe poveşti despre Cimitirul Vesel.

 

Albumul lui Alec Portase, ca fotoreporter şi ca om al Maramureşului, este cu fotografii foarte plăcute şi blânde, mai puţin cunoscute despre Maramureş, un album chiar inedit prin foarte multe fotografii. Albumul nu se concentrează doar pe Maramureşul Istoric, ci şi pe zona Lăpuş, Codru, Chioar, care sunt fascinante”, ne-a spus scriitorul Nicoară Mihali, redactor şi consilier editorial la Editura Eurotip.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.