• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 13 Octombrie , 2017

Ajutorul de încălzire, varianta 2017

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă persoanelor singure și fa­miliilor care nu-și permit să plă­tească toată cheltuiala pentru căldură în timpul sezonului rece, iar acorda­rea acestui ajutor e prevăzută în Ordo­nanța de urgență a Guver­nului nr. 70/2011 privind măsurile de pro­tec­ție socială în perioada sezonului rece.
„Ajutorul pentru încălzirea lo­cu­in­ței prevăzut de prezenta ordonanță de urgență ca măsură de sprijin su­por­tată din bugetul de stat se acor­dă numai familiilor și persoa­nelor singure care nu beneficiază de alte for­me de sprijin pentru în­călzirea locuinței acordate în baza con­trac­te­lor de muncă sau altor re­gle­men­tări specifice pentru di­ver­se ramuri economice, precum și în ba­za legii”, con­form actului normativ.
Trebuie reținut că ajutorul se dă numai pentru principalul sistem de încălzire al locuinței și de el se pot bucura consumatorii de energie ter­mică în sistem centralizat, de energie electrică, de gaze naturale și de lem­ne, cărbuni și combustibili petrolieri.
Condiția principală pentru a obține acești bani este ca veniturile solicitantului să fie sub anumite niveluri stabilite prin ordonanță, astfel:

- în cazul energiei termice:
- ajutorul poate fi obținut de familiile cu un venit net mediu lunar pe membru de până la 1,572 ISR (786 de lei);
- persoanele singure pot obține ajutorul dacă au un venit net mediu lunar de maximum 2,164 ISR (1.082 de lei);
- în cazul ajutoarelor pentru gaze na­turale, energie electrică și lemne, cărbuni și combustibili petrolieri, limita maxi­mă a venitului net mediu lunar pe persoană (persoana singură sau membrul de familie) trebuie să fie, în principiu, de cel mult 1,230 ISR (615 lei).

Ajutorul pentru încălzirea locuinței poate fi solicitat anual până la data de 15 octombrie, însă, pentru că această dată cade într-o zi de duminică anul acesta, cererile pot fi depuse, cel puțin teoretic, până pe 16 octombrie.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.