• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 21 August , 2020

A VI-a ediție a Taberei de Creație de la Cavnic

Cavnicul devine în fiecare an, în luna august, epicentrul picturii din Nordul României, pentru că aici se desfășoară mai multe tabere de pictură. Datorită artistei Elisabeta Pietrar Veress și soțului ei Tiberiu Veress, Pensiunea „Elisabeta” din Cavnic devine pe perioada verii o adevărată „casă a pictorilor” din țară și din străinătate.

 

În perioada 10 – 19 august s-a desfășurat aici a VI-a ediție a Taberei Internaționale de Creație „Elisabeta Art”, unde s-au întâlnit artiști din Maramureș, Satu Mare, Târgu Mureș și Bihor. Pe parcursul celor 9 zile cât s-a desfășurat Tabăra, au fost realizate peste 50 de lucrări de pictură, grafică și sculptură, care au fost deja prezentate publicului maramureșean. Mai exact, lucrările au fost expuse în Casa de Cultură a orașului Cavnic (la finalul taberei), dar până atunci au putut fi admirate și în cadrul Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, din Baia Mare. Asta pentru că artiștii au fost de acord să-și expună creațiile realizate la Cavnic și în cadrul Festivalului Artelor organizat în această perioadă în Baia Mare. La Tabăra de creație „Elisabeta Art” de la Cavnic din acest an au participat următorii artiști: Kovacs Emil Lajos, Bătăiosu Paul, Koter Vasile, Gergely Csaba, Tilinger Ștefan, Talpoș Elisabeta, Tăhășan Andreea, Papp Gabor, Mureșan Vasile, Turcu Cornel, Harja Elena, Băbaș Iulia, Reman Melinda, Asloviciu Angyol Aniko, Guga Margareta, Pintican Claudiu, și bineînțeles, gazda evenimentului, Elisabeta Pietrar Veress.

Artiștii care participă la taberele organizate la Cavnic sunt atrași în primul rând de peisajele unice de aici, pe care le transpun în lucrările lor de artă, dar și pentru că aceste tabere le oferă posibilitatea să viziteze Maramureșul și să cunoască tot ceea ce este autentic și frumos în județul nostru.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.