• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 7 Decembrie , 2020

A fost semnat acordul de asociere în vederea realizării Drumului Expres Baia Mare – Jibou

La finele săptămânii trecute, la Zalău a fost semnat acordul de asociere în vederea implementării
u­nor măsuri pentru realizarea în comun a obiectivului de investiții „Drumul Expres Baia Mare – Ji­bou”. La eveniment au participat vi­cepremierul Raluca Turcan, mi­nistrul Fondurilor Europene - Marcel Boloș, ministrul Transpor- turilor - Lucian Bode, președintele CJ Maramureș - Ionel Bogdan, președintele CJ Sălaj - Dinu Iancu Sălăjanu, prefectul județului Sălaj - Virgil Țurcaș.
Primul pas pentru dezvoltarea re­giunii de Nord-vest a României a fost făcut. Președintele Consiliului Județean Maramureș a subliniat fap­tul că Planul lui Bogdan, lansat în campania pentru alegerile locale, prin care își asuma atra­gerea unui miliard de euro pentru dezvoltarea județului Maramureș, de­vine realitate. „Astăzi este un mo­- ­ment istoric pentru Maramureş și Sălaj. Maramureșul este vitregit în ceea ce înseamnă conectivitatea rutieră. Drumul Expres Baia Mare - Jibou are o valoare de 423,90 mi­lioane de euro. Mulți au susținut că astfel de proiecte nu au sursă de fi­nanțare. Aseară, Guvernul Or­ban, președintele României și
e­chipa de miniștri au lansat PNRR, un plan în care sunt cuprinse su­mele necesare și pentru drumurile expres Baia Mare - Jibou și Baia Mare - Satu Mare. Acest lucru mă bucură și mă responsabilizează”, a subli­niat Ionel Bogdan.
Raluca Turcan a promis sprijinul Guvernului Orban tuturor autori­tăților locale și județene care au în vedere dezvoltarea României. „Am dat o ordonanță de Guvern pen­tru a sprijini astfel de inițiative și a da posibilitatea autorităților locale să se asocieze între ele pentru a demara proiecte mari, pentru a realiza studii de fezabilitate, pașii tehnici, inclusiv achizițiile pentru a se mișca mai rapid, mai eficient. Acest drum expres este parte din­tr-un amplu proiect de investiție în infrastructura rutieră pe care Guvernul Orban, Guvernul liberal,
l-a demarat în acest an extrem de dificil și pe care îl va dezvolta în perioada următoare”, a punctat vicepremierul.
Colaborarea dintre cele două mi­nistere, Transporturi și Fonduri Europene, arată clar că Guvernul Or­- ban dorește dezvoltarea României.
Lucian Bode, ministrul Transporturilor: „În acest an, 25 km din Autostrada Transilvaniei au fost dați în folosință. Pentru 5 tronsoane am semnat contractele pe partea de execuție, iar pentru ultimele două tronsoane deja am demarat procedura de licitație. Asta după ce acest proiect a fost blocat, a bătut pasul pe loc din lipsa de implicare. În 2019, doar două tronsoane se aflau în lucru. În acest an am reușit să îi asigurăm finanțare europeană în integritate. În anul 2021 vor continua lucrările pe 85 km pe Autostrada Transilvaniei acest aspect având o importanţă directă pentru maramureșeni și sălăjeni”.
Echipele de experți din CJ Mara­mureş și CJ Sălaj vor colabora direct cu CNAIR în vederea în­­toc- ­mirii studiului de fezabilitate, ulterior urmând a se depune cerere de finanțare pentru implementarea proiectului „Drumul Expres Baia Mare – Jibou”.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.