• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 August , 2015

8 medalii pentru România, venite de la Baia Mare

Codrin Pârcălab
 
 

La finele luni iulie a avut loc Campionatele Mondiale de Inot Masters care s-au desfăşurat la Kazan în Rusi. La această competiţie, lotul României a fost compusă din patru sportivi, toţi băimăreni, legitimaţi la clubul Gold Stars Baia Mare. Aceştia s-au clasat pe podium şi ne-au făcut mândri că sunt din Baia Mare.

 
 
 

Sportivii care au concurat în numele României au fost Remus Florin David care a concurat la categoria de vârstă 25-29 ani şi a obţinut locul doi, proba 200 m spate, locul doi la proba de 200m mixt, locul 6 la proba de 400 m liber şi locul nouă la 800 m liber.

Ştefan Ioan Gherghel la categoria de vârstă 35-39 ani obţinând trei medalii de aur, două recorduri modiale şi unul european la 100 m fluture, 100 m spate şi 200 m liber, medalia de argint 100 m liber la şi cea de bronz la 50 m. Cea de a treia participantă a fost Andreea Clara Nicolescu la categoria de vârstă 40-44 ani care a obţinut locul trei la 200 m mixt, locul patru la 50 m spate şi locul cinci la 100 m spate şi 200 m spate. Cea de a patra băimăreancă a fost Delia Ana Kovacs la categoria de vârstă 35-39 ani şi care a ocupat locul cinci la 100 m spate, locul şase la 50 m spate şi locul zece la 100 m liber.

 

Conform sportivului Remus David există anumite reguli al acestei competiţii „Această competiţie se desfăşoară pe categorii de vârstă la masculin şi feminin după cum urmează: 25-29 de ani, 30-34 ani, 35-39 ani şi aşa mai departe, în acest an au fost concurenţi şi la categoria 95-99 de ani. Probele care se înoată sunt următoarele: 50 liber, 100 liber, 200 liber, 400 liber, 800 liber, 50 spate, 100 spate, 200 spate, 50 bras, 100 bras, 200 bras, 50 fluture, 100 fluture, 200 fluture, 200 mixt, si 400 mixt. Se ofereau medalii la primii 10 clasaţi, având în vedere că la această competiţie au luat startul aproximativ 6000 de sportivi din toate colţurile lumii”, a declarat unul Remus.

Întrebat cum a ajuns să candideze la acest campionat a declarat că s-a pregătit special pentru această competiţie, după o absenţă de doi ani „După o absenţă de 2 ani de zile din competiţiile naţionale şi internaţionale, la propunerea colegilor de la bazin care au mai participat la concursuri de masters atât naţionale cât şi internaţionale am decis să încep şi eu antrenamentele în vederea obţinerii unei medalii la Campionatele Mondiale de Masters desfăşurate în Kazan”, a continuat David. „Am început să practic înotul la vârsta de 6 ani la insistenţele familiei deoarece îmi era frică de apă. Radu, fratele meu mai mare practica înotul deja de 3 ani, un motiv în plus pentru care am început să practic si eu acest sport.”

 

După părerea lui Remus, din punct de vedere al bazelor sportive suntem mult în urmă şi consideră că Baia Mare merită baze de antrenament mai moderne „Din punct de vedere al bazelor sportive faţă de ce am văzut la concursurile internaţionale la care am participat suntem mult în urmă. Deşi în ultimii ani s-au renovat şi s-au construit bazine noi în Romania, nu şi în Baia Mare, oraş din care fac parte şi consider că în ceea priveşte înotul este un oraş cu tradiţie, care a dat României mulţi sportivi de talie mondială.”

Acest tânăr băimărean este devotat oraşului şi este înverşunat să aducă cât mai multe medalii de la Campionatele Europene de Masters care vor avea loc la Londra. „Cu siguranţă o să particip şi în viitor la competiţii de asemenea anvergură. În 25-29 mai 2016 la Londra vor avea loc Campionatele Europene de Masters. Dar pe viitor am de gând să particip şi la Campionatele Naţionale de Masters.

De ce? Deoarece eu şi colegii mei dorim să facem cunoscut oraşul Baia Mare şi clubul Gold Stars Baia Mare în toata lumea, lucru care l-am reuşit cu brio la Kazan prin obţinerea unui număr de 8 medalii din care 3 de aur, 3 de argint şi 2 de bronz”.

 

A continuat prin a ne explica de ce Baia Mare continuă să producă sportivi de valoare şi de ce noi avem cu ce ne mândri „din punctul meu de vedere, seriozitatea, perseverenţa şi profesionalismul au fost răsplătite de fiecare dată mai devreme sau mai târziu. Baia Mare se poate mândri cu antrenori de mare valoare care, de-a lungul anilor, au avut sportivi cu rezultate foarte bune la campionatele internaţionale de elită. Cel mai recent exemplu este al sportivului Robert Glinta de la Liceul cu Program Sportiv Baia Mare, antrenat de prof. Adrian Gherghel, care la Jocurile Olimpice de juniori din Singapore a câştigat medalia de aur la 100 metri spate, cronometrat în 54 sec. 30 sutimi, timp care reprezintă un nou record al competiţiei şi baremul A de participare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

 
 

„Aş dori să mulţumesc tuturor pentru susţinere şi în mod special Consiliului Local Baia Mare, Consiliului Judeţean Maramureş, Repka Electronics, Călin Andrei Tuns, Flykick, Preşedinta clubului Gold Stars Baia Mare, Andreea Clara Nicolescu care ne-au susţinut financiar în vederea obţinerii acestor rezultate de excepţie pentru oraşul Baia Mare, Clubul Gold Stars şi nu în ultimul rând pentru România.”

Remus Florin David

Comentariile celorlalți

Teo pe 03.09.2015 la 12:55
Felicitări, Gold Stars Baia Mare!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.