• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 01 Decembrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 9 Iunie , 2020

609 mii lei alocă Consiliul Județean către UAT-urile care au transmis necesarul de cheltuieli pentru desfășurarea procesului educațional în condiții de siguranță

În cadrul ședinței de Consiliu Județean care a avut loc joi, 28 mai, fiind condusă de președintele Gabriel Zetea, alături de care s-au aflat vicepreședinții Ioan-Doru Dăncuș și George Moldovan, dar și secretarul județului, Aurica Todoran, a fost aprobat și proiectul privind repartizarea sumelor din fondul la dispoziţia consiliului judeţean pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofi­nanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare.

Astfel, s-a decis alocarea sumei de 1.809 mii lei către administrațiile locale din județ, atât pentru secțiunea de funcționare, cât și pentru cea de dezvoltare.
În ceea ce privește secțiunea de funcțio­nare, se vor aloca 609 mii lei către unitățile administrativ-te­ritoriale care au transmis instituției Consi­liului Județean Maramureș necesarul de cheltuieli pentru des­fă­şurarea procesului educa­țional în săptămânile următoare, în condiții de siguranță. Este vorba despre cheltuielile cu materialele de protecție destinate personalului din unitățile de învățământ și elevilor din anii terminali, care urmează să susțină testări naționale sau exa­menul de bacalaureat.
Există un proiect al Guvernului care prevede că instituțiile de învățământ vor avea la dispoziție măști pentru asigurarea protecției personalului și a elevilor, însă pentru restul de materiale este necesar sprijinul financiar al administrației județene.
Restul de 1.200 mii lei vor merge către patru administrații locale, fiind încadrați la secțiunea de dezvoltare. De câte 300 mii lei vor beneficia cele trei unități administrativ-teritoriale din județ implicate în deschiderea unor substații de ambulanță, respectiv Ariniș, Poienile de sub Munte (care deja au primit aprobare) și Ulmeni (care are o cerere în curs de aprobare).

S-a mai decis, de asemenea, alocarea a 300 mii lei către comuna Cicârlău, în vederea susținerii proiectelor primăriei, în speță a cheltuielilor pentru realizarea drumului de acces și a rețelelor edi­litare până la noua fabrică de producție Taparo, un operator economic care are un aport important în combaterea pandemiei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.