• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Februarie , 2014

27 de peisaje din Maramureş sunt expuse în Budapesta

Pictoriţa Elisabeta Veress din Cavnic a expus în Budapesta. Vernisajul expoziţiei de pictură a avut loc duminica trecută, în salonul de artă al Hotelului Radison Blue Beke. Este vorba despre o expoziţie comună de peisagistică, unde au expus artista din Maramureş şi Emil Kovacs, un pictor din Satu Mare, care şi-a făcut studiile în Baia Mare.

 
 
 

Fiind o expoziţie de peisagistică, se poate spune că Maramureşului i s-a făcut reclamă în Budapesta, pentru că sunt surprinse în opere de artă locuri şi peisaje deosebite din judeţul nostru. Elisabeta Veress a expus 27 de tablouri şi nu este la primul vernisaj în străinătate. Ea şi-a prezentat de mai multe ori operele în Austria şi Ungaria.

 

La evenimentul organizat în cinstea celor doi artişti din Maramureş şi Satu Mare au fost prezenţi numeroşi artişti şi critici de artă din Ungaria, care deşi nu-i cunoşteau pe pictorii noştri, au avut doar cuvinte de laudă văzându-le lucrările.

Expoziţia va fi deschisă publicului din Budapesta până la sfârşitul acestei luni, şi este cu atât mai interesantă pentru cei care o vizitează, cu cât se încadrează perfect pe linia trasată de Şcoala de Pictură Băimăreană.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.