• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 15 Decembrie , 2019

200.000 de lei alocă Consiliul Județean pentru premierea „elevilor de aur” ai Maramureșului

Aleșii județeni au aprobat, la ședința extraordinară a Consiliului Județean Maramureș, desfășurată la începutul lunii decembrie 2019, acordarea sumei de 200.000 de lei, reprezentând stimulente financiare pentru elevii care au obținut distincții, me­dalii și premii speciale la olimpiadele și concursurile școlare județene, precum și cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora. Deoarece unitățile de învățământ și inspectoratele școlare nu au fonduri suficiente pentru a premia elevii, s-a creat cadrul legal prin care consiliile județene se pot implica direct în finanțarea premii­lor acordate de unitățile de învă­țământ și inspectoratele școlare.
Olimpiadele și concursurile județene pentru care se acordă stimulente financiare se propun de către Inspectoratul Județean Maramureș, care înștiințează unitățile școlare cu pri­vire la perioada depunerii dosarelor. Inspectoratul Școlar Județean Ma­ramureș centralizează infor­mațiile primite de la unitățile de învățământ și stabilește importanța și relevanța olimpiadelor și concursurilor școlare județene pe discipline, după care propune cuantumurile stimulentelor financiare. Stimulentele financiare acordate cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea elevilor au aceeași valoare ca stimulentele acordate acestora, iar în situația în care un elev / cadru didactic a obținut premii la mai multe concursuri se va acorda un singur stimulent, cel cu valoarea cea mai mare.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că și în anul 2019, la fel ca în ultimii trei ani, instituția județeană a derulat foarte multe proiecte în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, dar și cu școli din județ care au dorit să implementeze proiecte județene, naționale sau europene.
„Am hotărât, la ultima șe­dință a Consiliului Județean Maramureș, să creștem semnificativ premiile financiare alocate elevilor olimpici ma­ramureșeni, respectiv față de anul 2018, suma este aproape dublă. 200.000 de lei vor fi alocați de către Consiliul Județean în 2019 pentru premierea performanței elevilor olimpici și a profesorilor. Am crescut an de an sumele alocate perfor­manței școlare, pentru că educația reprezintă pentru mine, ca social-democrat, o prioritate. 60.000 de lei au fost alocați în 2016, 70.000 de lei în 2017 și 120.000 în 2018 pentru premierea olimpicilor, iar acum, în 2019, creștem suma la 200.000 de lei. Elevii performanți ai Maramu­reșului merită mult mai mult și va fi o bucurie să îi recompensăm, și în acest an, pe cei care și-au dovedit performanța în educație și au excelat prin rezultatele lor, fiind o mândrie pentru acest județ. Educația este un domeniu în care Consiliului Jude-țean Maramureș va investi și în viitor, iar elevii olimpici, alături de profesorii care i-au pregătit, merită întreaga noastră apreciere, deoarece prin ei, numele județului ajunge cunoscut în lumea întreagă”, a arătat șeful administrației județene, care a mulțumit colegilor consilieri jude­țeni pentru votul acordat și în acest an la acest proiect de hotărâre.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.