• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Decembrie , 2019

17 ani de excelență și recunoștință. PREMIILE DE EXCELENŢĂ ale GAZETEI de Maramureș

Noi, GAZETA de Maramureș, credem că cea mai mare bogăție a acestui colț de țară o reprezintă oamenii I Acei oameni speciali care continuă să creadă, să spere, să lupte, să schimbe lumea, pas cu pas, fiecare în domeniul său de activitate I Datorită lor, Maramureșul a fost, este și va fi un tărâm special, binecuvântat I De aceea, de 17 ani, de ziua noastră îi sărbătorim pe Ei, acordând 10 premii de excelență, pentru personalitățile care s-au remarcat în domeniul lor de activitate.

Din păcate, în zilele noastre, recunoștința și aprecierea au devenit extrem de rare. Amânăm să le arătăm celor de lângă noi res­pect și apreciere până când, de multe ori, e prea târziu. Și, din păcate, privim circumspect și suspicios orice tentativă de promovare a unui om, a unui fapt sau eveniment. Ne-am obișnuit să căutăm imperfecțiuni, probleme și defecte, uitând că realitatea nu e zugrăvită doar în „negru”, iar România și Maramureșul înseamnă, înainte de toate, curaj, dăruire și dăinuire.

Dincolo de „valurile vremurilor”, există întotdeauna o profunzime care va rămâne în istorie. Și există oameni a căror fapte vor avea ecou peste timp și vor vorbi despre curajul de a-ți asuma un ideal și puterea de a-l îndeplini.
Pentru noi, adevărul este idealul suprem. De aceea, nu ne sfiim să îl rostim nici atunci când vorbește despre mizeriile și neajunsurile realității cotidiene, dar nici atunci când ilustrează fapte și oameni care merită evidențiate și promovate. GAZETA de Maramureș și-a asumat, de 17 ani, rolul de a promova oameni, valori, repere, care alcătuiesc, ca un puzzle, sufletul Maramu­reșului. Iar de ziua noastră, îi sărbătorim pe ei, oamenii deosebiți care luptă, construiesc și se dăruiesc celorlalți. Acesta a fost și motivul pentru care, GAZETA de Maramureș a fost printre primele publicații din țară care au „instaurat” premiile de excelență, un trofeu simbolic, un altfel de a spune „mulţumesc”.
Nu întâmplător, cuvântul „mulțumesc” vine de la „la mulți ani”, devenit „mulțani” și „mulțam”, pentru că prin recunoștință alungăm uitarea.

 

 

La mulți ani, GAZETEI de Maramureș!
Mulțumim celor 10 premianți din acest an, pentru tot ceea ce au făcut pentru Maramureș și România!

 

Premiul „Omul anului 2019”
- Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UAC Europe



Premiul „Omul anului 2019” se acordă lui Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UAC Europe, omul din spatele celei mai mari investiții economice derulate în Maramureș: noua fabrică UAC din zona Aeroportului Internațional Maramureș. Un proiect gigant care înseamnă peste 130 de milioane de euro investiți, peste 60.000 de mp construiți și peste 1.800 de noi locuri de muncă și care va fixa Maramureșul pe harta mondială a industriei aeronautice. Daniel Vărzaru se află în echipa de conducere a UAC Europe de 8 ani, perioadă în care a coordonat proiectele de dezvoltare și extindere a UACE în Maramureș. Astăzi, UAC Europe este compania cu cea mai rapidă dezvoltare din regiune, are peste 2.200 de angajați, clienți de renume mondial și a devenit un factor de dezvoltare și prosperitate pentru regiunea Băii Mari. În plus, UAC Europe are un program complex de implicare în comunitatea locală, în toate domeniile de activitate.

 

„O viață pentru România”
Acad. Prof. Dr. Ioan Aurel Pop



Marele premiu „O viață pentru România” se acordă în acest an unei personalități distinse ale științei și culturii contemporane, un model intelectual și academic, dar mai ales, unui Român adevărat: Acad. Prof. Dr. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române. Dincolo de prestigioasa sa activitate științifică și academică, Ioan Aurel Pop și-a asumat misiunea de a fi un promotor al valorilor autentice și al valorilor naționale, o voce legitimă care încearcă să ne aducă spre rădăcinile spirituale și ideologice ale strămoșilor noștri și care încearcă să ne explice de ce trebuie să ne iubim și respectăm țara.

Premiul pentru Administrație
- Gabriel Zetea, președinte CJ Maramureș


Premiul pentru Administrație se acordă în acest an președintelui CJ Maramureș, Gabriel Zetea, pentru modul în care a știut să se lupte și să susțină la nivel central proiectele județului. După ce ani la rând ne-am resemnat cu eticheta de „județ izolat”, în sfârșit, Maramureșul a devenit campion la alocările financiare din surse guvernamentale, clasându-se pe podium la nivel național. Mai mult, sub conducerea lui Gabriel Zetea, Consiliul Județean Maramureș a reușit să demareze reabilitarea a peste 200 de kilometri de drum județean, să redeschidă Aeroportul Internațional Maramureș și să redevină un brand cultural și turistic al României.

 

Premiul pentru Politică
- Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș

Premiul pentru Politic[ se acordă lui Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș, pentru scorul excelent obținut de PNL în județul nostru. Practic, Baia Mare și Maramureșul au redevenit fiefuri liberale. Echipa lui Ionel Bogdan a reușit să câștige toate cele trei scrutine electorale din acest an, cu scoruri uriașe, mai ales în turul doi al alegerilor prezidențiale: 68,12% la nivel județean și 75,64% în Baia Mare. Prin aceste rezultate remarcabile, Ionel Bogdan și-a consolidat poziția de lider politic, demonstrând că tânăra generație poate să-și asume obiective îndrăznețe și, mai ales, să le atingă.

 

Premiul pentru Sănătate
- Sorinei Pintea, ministru al Sănătății în anul 2019

Premiul pentru Sănătate se acordă So­rinei Pintea, cel mai bun ministru al Sănătății pe care l-a avut România în ulti­mii ani și unul dintre cei mai buni mana­geri de spital din țară. Din postura de ministru a sprijinit sănătatea maramure­șeană cu fonduri record destinate lucră­rilor de reabilitare sau dotărilor cu aparatură medicală. Mai mult, datorită muncii și perseverenței sale, în acest an, un proiect vital, care, ani la rând, părea doar un vis frumos, a devenit realitate: a fost inaugurat laboratorul de radiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

 

Premiul pentru Cultură
- Lector universitar Dr. Greti Adrienne Papiu


Premiul pentru Cultură se acordă Lectorului universitar Dr. Greti Adrienne Papiu. În anul 2019, cadrul didactic de la Secţia de Arte plastice a Centrului Universitar Nord Baia Mare, secţia de Arte Plastice (Pictură) a avut multe reuşite, confirmând statutul de cadru didactic de viitor. În acest an, Greti Adrienne Papiu, un pictor de forţă, a participat la multe simpozioane tematice în ţară şi străinătate. De asemenea, a expus în expoziţii personale sau de grup, în ţară şi străinătate.
 

Premiul pentru domeniul Social
- Asociația Esperando



Premiul pentru domeniul Social se acordă Asociației Esperando, care în acest an a împlinit 18 ani de activitate. Asociația Espe­rando a pornit ca și o organizație a părinților care au copii cu dizabilități, dar astăzi oferă servicii pentru întreaga comunitate băimă­reană, fiind un exemplu de implicare și dăruire.

 

Premiul pentru „Promovarea Maramureșului”
- Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş


Premiul pentru „Promovarea Mara­mu­reșului” se acordă Muzeului Ju­de­ţean de Etnografie şi Artă Po­pu­lară Maramureş. În 2019, mu­zeul ma­ramureşean a promovat judeţul şi turismul maramureşean prin multele şi importantele mani­festări la care a participat, fie ca organizator, fie colaborator.
Printre evenimentele organizate anual amintim: Zilele Maramu­re­şului, Crăciun în Maramureş, Ziua Universală a iei româneşti. Muzeul maramureşean a participat la evenimente naţionale şi internaţionale în care a fost promovat turismul din nord.

 

Premiul pentru Economie
- Mircea Cirț, CEO&President ATP Group


 

Premiul pentru Economie se acordă lui Mircea Cirț, CEO&President ATP Group, pentru lansarea noului camion Truston, primul camion produs și asamblat 100% în Maramureș. ATP Group este un partener de încredere al transportatorilor, activând de aproape 25 de ani în domeniul auto ca furnizor de produse şi apoi servicii pentru profesioniștii din lumea transporturilor. Cu noua sa divizie, poziţia ATP Group se consolidează pe piaţa auto din România şi deschide mai departe perspectiva altor parteneriate.

 

Premiul „30 de ani de libertate și democrație”
- Teodor Mărieș, președintele Asociației 21 Decembrie



 

Premiul „30 de ani de libertate și democrație” se acordă maramureșeanului Teodor Mărieș, președintele Asociației 21 Decembrie. Teodor Mărieş n-a abandonat idealurile din 1989. De 30 de ani continuă lupta pentru adevăr şi libertate. Este un anti-comunist convins şi un luptător neobosit pentru adevăr şi libertate. Pentru el, Revoluţia nu s-a terminat în 1989. Se va termina doar odată cu schimbarea adevărată a ţării şi a mentalităţii. Povestea lui e povestea unui altfel de erou al Revoluţiei. Unul care a dus dosarul Revoluţiei la CEDO, care a făcut sute de zile de greva foamei şi zeci de proteste pentru ca eroii şi adevărul să nu moară niciodată.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.