• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 Martie , 2023

15 martie - zi de doliu pentru români. AUR Maramureș transmite un mesaj ferm

 Activitate intensă pentru AUR în ultimele săptămâni. Liderul AUR Maramureș, deputatul Darius Pop, a avut câteva drumuri în județele din Nord-Vestul României pentru a dinamiza activitatea din aceste organizații județene și locale. În Parlament a fost o activitate la fel de intensă.

„În cadrul comisiei parlamentare de anchetă privind achizițiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgență şi de alertă pe teritoriul României, 

principalul vinovat, Raed Arafat, a sfidat încă o dată românii, pu­nându-se deasupra legii. Raed Arafat nu s-a prezentat în fața comisiei de anchetă pentru a da socoteală privind nenorocirea și furtul pe care l-a săvârșit în timpul pandemiei, în timp ce coaliția PSD-PNL-UDMR încerca să-i justifice ab­sența luându-i apărarea. E jale multă în țară când străinul este stăpân, cerșetor la el acasă a ajuns bietul român…”, a spus Darius Pop.

După aceste momente mai tensionate, a venit ziua de 8 Martie în care au fost sărbătorite femeile de AUR din filiala maramureșeană.

 „Catastrofa” Raed Arafat a fost urmată de o altă sfidare pentru toți românii. „În fiecare an, în data de 15 martie, ungurii sărbătoresc ziua în care a început revoluția maghiară, la 1848. Revoluționarii de la acea vreme au adoptat o listă cu revendicări adresate împăratului austriac. Ultima pe listă era alipirea Transilvaniei la Ungaria. Un mare motiv de sărbătoare pentru maghiarii din România, nu? Și, se pare, și pentru parlamentarii români care au votat pentru proiectul de lege ce prevede instituirea datei de 15 martie ca zi a maghiarilor din România. Nici nu le pasă de faptul că, la acea vreme, românii din Transilvania au ripostat, izbucnind astfel conflicte armate între trupele maghiare și milițiile ro­mânești conduse de Avram Iancu, care le-a zădărnicit planurile ungurilor. De asemenea, nici că le pasă că, pentru români, 15 martie a rămas în memorie ca ziua în care maghiarii au încercat să alipească Transilvania la Ungaria, eveniment marcat cu sângele a peste 40.000 de români uciși de trupele maghiare și incendierea a peste 300 de sate românești. Dacă vreți să vă sărbătoriți zilele națio­nale, mergeți la Budapesta. Pentru punctul 12 al actului de la 1848, românii au făcut un război. 15 martie este pentru noi, românii, o zi tragică, o zi în care îi jelim pe cei care și-au vărsat sângele pentru apărarea țării noastre și nicidecum una de sărbătoare. În interiorul frontierelor, România are și sărbătorește o singură zi națio­nală”, a spus deputatul AUR Mara­mureș, Darius Pop.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.