• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Mai , 2012

Toader Şteţcu, primarul de care Moiseiul are nevoie

„În faţa istoriei poţi sta drept sau în genunchi, dar niciodată indiferent. Noi, moiseienii, am învăţat de la străbuni că în genunchi se stă numai în biserică, aşa că astăzi, în faţa istoriei, putem sta drepţi, cu fruntea sus, mândrii de trecutul, de tradiţiile, de oamenii şi de comuna noastră, de zestrea sfântă pe care am primit-o moştenire şi pe care o transmitem mai departe generaţiilor viitoare.

De-a lungul activităţii mele în învăţământ şi mai apoi în administraţie, a fost nevoie de multe ori să fac o scurtă prezentare a comunei şi comunităţii noastre. Moiseiul poate fi descris şi definit în multe feluri: este, înainte de toate, o comună veche şi românească, din spiţa voievozilor întemeietori de ţară, de la care am învăţat noi, moiseienii de ieri şi de azi să ne apărăm pământul, tradiţiile, identitatea. Moiseiul este un simbol al dârzeniei, curajului şi patriotismului care poate fi argumentat prin episoade istorice ca şi Masacrul din Moisei. Apoi, comuna noastră a fost şi este o “redută” a ortodoxiei şi credinţei străbune, păstrate în vremuri grele de prigoană şi dezvoltată cu har de oamenii credincioşi şi cu suflet de astăzi. Moiseiul înseamnă deopotrivă un trecut glorios, un prezent pe măsura istoriei şi sperăm un viitor la fel de luminos. Moiseiul înseamnă fapte, locuri, biserici şi mai ales oameni. Bătrâni credincioşi şi demni, oameni deosebiţi, intelectuali, ţărani simpli, tineri talentaţi, copii frumoşi şi deştepţi. Pentru mine, Moiseiul înseamnă totodată responsabilitate, mândrie, onoare şi crez.

Acesta a fost gândul cu care m-am implicat în viaţa comunei noastre, acesta a fost gândul cu care am candidat pentru funcţia de primar şi acesta este principiul pe care atât eu, cât şi echipa primăriei ne clădim activitatea de fiecare zi.

Împreună, am avut parte de perioade mai puţin faste, de crize de tot felul, politice, economice, am trecut împreună prin inundaţii şi greutăţi. Acum traversăm o perioadă în care Moiseiul se dezvoltă în toate domeniile. Indiferent ce ne rezervă viitorul, datoria noastră de onoare este să ţinem fruntea sus şi să clădim, tot împreună, un viitor de care să fim mândri, o comună modernă demnă de un trecut glorios, pe care să o lăsăm moştenire generaţiilor viitoare”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.