• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 28 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 26 Februarie , 2012

„Serbarile Zapezii” Editia X de nota 10!

Primaria si Consiliul Local Borsa, impreuna cu Salvamont Borsa si Serviciul de Cultura, au organizat in perioada 17 – 19 februarie a X-a editie a „Serbarile Zapezii”. Evenimentul a fost impresionant si considerat la unison drept „o reusita”, cu toate ca organizatorii s-au incadrat intr-un sfert din cheltuielile anilor precedenti. „Am inceput Serbarile Zapezii in 2002 si am mentinut traditia. Chiar si anul acesta, desi e un an de criza, am reusit sa le organizam, iar costurile au fost mult mai reduse comparativ cu ceilalti ani”, spune primarul Remus Stetco.

Ce a fost deosebit? „Deosebit este intotdeauna ceea ce-i traditional la Borsa. Sambata seara s-a facut coborarea cu torte, iar cei de aici au spus ca a fost cea mai frumoasa coborare din toti anii. A fost spectaculos, pentru ca in aceasta coborare cu torte s-au implicat in jur de 100 de persoane. Coborarea cu torte este de traditie, dar este si o ambitie locala si mai ales a celor din echipa Salvamont, care incearca in fiecare an sa fie cat mai buni si sa vina cu cat mai multe idei de coborare. Dupa coborarea cu torte, i-am intampinat si s-a facut un foc de tabara. De asemenea, focul de artificii de duminica a fost impresionant”, a mai spus primarul.

Anul acesta s-a tinut a doua editie a expozitiei chinologice organizata impreuna cu Asociatia crescatorilor de animale. Aici au fost prezentati caini ciobanesti din Borsa si imprejurimi. Cei de la Asociatie au amenajat si un stand si au facut un produs traditional de stana, din care au servit undeva la 300 – 400 de persoane. A fost si o parada a trambitasilor din Borsa. Au urcat pe scena si fiecare au sustinut un moment artistic.

„Tot sambata s-a organizat si concursul de ski, pregatit de Clubul Sportiv Orasenesc. Concursul s-a facut pe 8 categorii, si la fiecare categorie s-au dat medalii simbolice, carora noi le-am spus de aur, argint si bronz. Apoi s-au dat diplome de participare si premii pentru toti copiii. In total au participat la concurs 96 de copii, dintre care au fost 32 de premianti”, a adaugat Remus Stetco.

 

Nu se stie cu exactitate numarul celor care au participat la eveniment, ca a fost „o mare de oameni, insa s-a estimat ca au fost de ordinul sutelor numai cei care s-au implicat direct in concursuri, spectacole si organizare. Cu exceptia serii in care au evoluat pe scena artistii din Banat, programul artistic din acest an a fost sustinut exclusiv de artistii din Borsa, de la artisti consacrati pana la tineri dornici de afirmare. Iar ideea a dus la reduceri semnificative in privinta cheltuielilor.

 

„O alta noutate din acest an a fost ca n-am vrut sa mai dam evenimentului un caracter politic. N-am mai facut deschiderea oficiala cu invitati si discursuri politice. Eu am facut invitatii la nivel de judet, dar intotdeauna am explicat sa vada evenimentul ca pe o vizita privata in care ne bucuram fiecare de actiune, dar fara aparitii pe scena si deschideri cu caracter politic”, a subliniat primarul din Borsa. 

 

„Urmatorul eveniment va fi Sarbatoarea Spirituala a Orasului Borsa – „Sf. Gheorghe”. Consiliul Local Borsa si comunitatea s-au implicat in ridicarea Bisericutei de lemn de la noi din oras, iar atunci va fi sfintirea acestui lacas de cult. Evenimentul spiritual al orasului va fi marcat de sfintirea Bisericii, care are chiar hramul Sf. Gheorghe. Proiectul „Centrul Civic” presupune mult mai multe. Noi in fiecare an incercam sa mai adaugam ceva la acest proiect. A fost triada: Primaria, Parcul si Biserica. Dar acum doi ani am facut de exemplu reteaua stradala. La Centrul orasului, la care noi ne gandim din Gura Pietroasei si pana la intrarea la Piata, in fiecare an se face cate ceva. Daca acum doi ani am facut reabilitarea retelei stradale, anul trecut Primaria, parculetul si Biserica, anul acesta avem pe Programul Operational Sectorial strada Decebal, pe care ne-o dorim sa fie modernizata. De asemenea, ne gandim la reabilitari de blocuri pe proiecte guvernamentale si probabil anul acesta vom face proiectul pentru noua Casa de Cultura. Deci, in fiecare an vrem sa lucram cate ceva la Centru. Ne dorim ca Centrul sa fie in fiecare an o prioritate. Dar sunt foarte multe de facut, pentru ca, de exemplu, numai reteaua de drumuri de la noi masoara 300 de km” - Remus Stetco, primar Borsa.

 

  

„Chiar daca initial am spus ca stam mai rau din punct de vedere financiar, ne-am organizat bine si am iesit la un sfert de pret fata de ce era pana acum. Mai mult, pana acum Serbarile Zapezii erau cele mai costisitoare, comparativ cu celelalte evenimente organizate la noi pe parcursul anului” - Remus Stetco, primar Borsa.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.