• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 16 Decembrie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sanatate

Marţi , 27 Noiembrie , 2018
Armurariul = armura ficatului Hepatoprotector şi hepatotrofic de excepţie
Fructele de armurariu (Cardui fructus) sunt niste achene cilindrice, netede, ce contin silimarina. Acesta este principiul bio-chimic activ care ne intereseaza, pentru ca are cea mai buna actiune hepato-trofica si hepato-protectoare din fito-terapie.
Vineri , 21 Septembrie , 2018
57 mii de români înregistrați în Registrul Donatorilor de Celule Stem sunt pregătiți să acorde o șansă la viață semenilor lor
Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a participat la lansarea campaniei de inscriere on-line in Registrul Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice.
Vineri , 14 Septembrie , 2018
Ministrul Sănătății a depus plângere penală în scandalul antivaccinuri
Campania antivaccinare a depasit limita legalitatii si moralitatii. Pliante antivaccinare cu mesaje precum „Vaccinul ROR contine celule de fetusi avortati” si „Pesticide in vaccinuri” au fost distribuite in ultima perioada, acestea avand siglele Ministerului Sanatatii, UNICEF si OMS. Ministerul Sanatatii precizeaza ca vaccinurile folosite sunt sigure si eficace, mentionand ca initiatorii campaniei au folosit siglele   
Vineri , 31 August , 2018
Vaccinul gripal va fi disponibil din 15 septembrie 2018
In acest an, 1 milion de doze de vaccin gripal vor fi utilizate pentru imunizarea populatiei la risc in cadrul campaniei gratuite de vaccinare antigripala a Ministerului Sanatatii.
Vineri , 31 August , 2018
În Lista de medicamente compensate și gratuite au fost introduse încă două molecule noi
Recent, Guvernul a aprobat o Hotarare de Guvern pentru introducerea condi­tionata in Lista de medicamente compensate si gratuite a doua molecule noi, care vor face obiectul unor contracte cost-volum si cost-volum-rezultat. Moleculele nou introduse sunt destinate pentru tratamentul inovativ al Hepatitei C si al cancerului de prostata.
Duminică , 26 August , 2018
Ce mâncau pe vremuri oamenii? (II)
Un articol dintr-o publicatie de provincie, postula „romanii mancau acum o suta de ani la fel de gras, dar se facea mai multa miscare”. Aceasta ne-a incitat sa scriem despre lucruri care nu incap in manualele de istorie si a rezultat acest excurs istoric alimentar. Ce mancau, de fapt, romanii acum 100 de ani? Ce au mancat dacii, sau traitorii din cultura Cucuteni, ori inaintasii lor?
Vineri , 17 August , 2018
Ce mâncau pe vremuri oamenii? (I)
Un articol dintr-o publicatie de provincie, postula „romanii mancau acum o suta de ani la fel de gras, dar se facea mai multa miscare”. Aceasta ne-a incitat sa scriem despre lucruri care nu incap in manualele de istorie si a rezultat acest excurs istoric alimentar. Ce mancau, de fapt, romanii acum 100 de ani? Ce au mancat dacii, sau traitorii din cultura Cucuteni, ori inaintasii lor?
Vineri , 20 Iulie , 2018
Carența de vitamina D, crema de protecție solară și melanom malign
partea a II-a Vitaminele sunt esentiale pentru buna functionare a organismului uman. Cele mai multe dintre ele nu pot fi produse endogen, adica de catre noi insine (gr. endon=inauntru; geneos=origine). Se presupune ca oamenii au pierdut aceasta capacitate pe parcursul evolutiei...
Vineri , 13 Iulie , 2018
Carența de vitamina D, crema de protecție solară și melanom malign (I)
Vitaminele sunt esentiale pentru buna functionare a organismului uman. Cele mai multe dintre ele nu pot fi produse endogen, adica de catre noi insine (gr. endon=inauntru; geneos=origine). Se presupune ca oamenii au pierdut aceasta capacitate pe parcursul evolutiei...
Vineri , 08 Iunie , 2018
Altfel despre urzică
Mai multi prieteni m-au indemnat sa nu consum energie pentru a scrie despre ceea ce nu pot sa vand. De ce?, am intrebat? Pentru ca nu scoti nimic... Da, nu scoti, dar poate bagi ceva, intr-un sac cu fapte bune.
Vineri , 25 Mai , 2018
Ciocurile osoase, negii și bătăturile pot fi tratate naturist
Osteofitele (ciocurile osoase) si condrofitele au devenit o problema tot mai intalnita in patologie, desi mecanismele aparitiei lor nu sunt elucidate. Uneori pot fi doar inestetice, dar adesea prin localizarea lor afecteaza coloana si mersul, datorita durerilor insotitoare.

Supliment săptămânal

Editoriale

Pr. dr. Cristian Stefan pe 10.12.2018
Calea, Adevărul şi Viaţa / Robia la literă
Vechiul Testament contine, in afara de date despre Facerea lumii, despre originea universului, despre originea omului, date despre istoria poporului ales si indrumari morale. Foarte multe dintre indrumarile morale se refera la felul cum trebuia sa se poarte acest popor ales menit ca din sanul sau sa se nasca Fiul lui Dumnezeu.
Ioana Lucacel pe 10.12.2018
Jenant, mișeilor! / Am fost și noi la Alba Iulia
Sunt emotionante, profunde si frumoase toate discursurile delegatilor la Marea Unire. Dar dintre toate, mie mi-a ramas in minte taranul batran din Maramures care, ajuns in trenul de intoarcere, isi strange cusma de blana in pumn si spune lacrimand, ca intr-o rugaciune, ca e cel mai mare lucru pe care l-a facut in toata viata sa   
Stefan Gonczi pe 10.12.2018
Dialoguri virtuale / Un concurs inedit
Intrebare: Orice firma traieste intr-un mediu in care actioneaza trei forte: fortele politice, fortele concurentiale si fortele culturale. Diferite institutii participa uneori la „incurcarea” si mai abitir a vietii firmelor prin intocmirea si publicarea diferitelor studii, analize si clasamente care doresc sa puna in context   
Horia Chiş pe 10.12.2018
Fereastra închisorii / Un popă de două parale
Mai vazusem cateva ispravi mediatice savarsite de preadubiosul purtator de cu­vinte ale unei episcopii de la malul marii.
Nicolae Teremtus pe 10.12.2018
Colțu’ meu / Noul Carrefour, noua filosofie a caselor de marcat
Deschiderea noului centru comercial, de fapt un mall, pe bulevardul Bu­curesti, poate fi un eveniment important. In primul rand am scapat, noi, orasul, de porcaria care era la fostul Petrom. O cladire amarata in care isi ducea traiul o societate, nu mai stiu cum ii spune, una a statului aflata pe cale de disparitie.
Teodor Ardelean pe 10.12.2018
Biblioteca de idei / O sută de oameni „binecuvântați” dintr-un veac zbuciumat* (II)
Cu sinceritate va spun ca aceasta idee mi-a venit in urma cu cinci ani, cand am si „vestit-o” in cercurile in care oameni sensibili ai acestui neam povesteau despre ce ar trebui sa fie! Protagoras ne-a lasat o sintagma cu valente paradigmatice („Omul este masura tuturor lucrurilor!”) si am considerat ca cel mai potrivit   

Parteneri

Lista firmelor din Romania