• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 18 August , 2015

Fereastra închisorii / Marea deziluzie

Cu cât drag merg în fiecare vară la Marea Neagră, numai eu ştiu. Deşi nu pare a fi mai frumoasă decât alte mări, mult mai cântate prin odele publicitare, este marea noastră şi are misterul ei deosebit.

Şi anul acesta marea a fost la fel de frumoasă şi dătătoare de linişte interioară. Dar doar marea. Ceea ce se petrece în rest pe litoral este greu de înţeles. Ajunşi acolo, după o lungă şi obositoare călătorie din Maramureş, am avut parte de cea mai mizerabilă experienţă pentru un turist.

Deşi aveam biletul rezervat în urmă cu două luni printr-o agenţie de turism, cu contract ferm şi clar, achitat în avans integral, în loc de hotelieri am avut impresia că am dat de nişte golani ori chiar borfaşi. Cu o nonşalanţă incredibilă, ne-au spus nouă şi altor sute de turişti ce aveau rezervări, că pur şi simplu nu mai au camere şi că nu ştiu ce vor face.

Omul de la agenţia de turism din Baia Mare filosofa delirant la telefon, explicându-mi ce înseamnă overbooking-ul.

Ca atare, m-am gândit ce e de făcut. Primul gând mi-a zburat la lege, discuţiile despre etică fiind inutile cu astfel de derbedei. Astfel că le-am înşirat cucoanelor aneuronale de la recepţie şi şefilor ascunşi după fustele lor toate peisajele civile şi penale în care se încadrează şi ce urmează să fac la modul sistematic şi serios împotriva lor prin încăperile justiţiei.

Până la urmă, ne-au trimis la un alt hotel, într-o altă staţiune, pentru o noapte, după care ne-au adus din nou în Saturn, la un hotel cu o stea în plus. Bineînţeles că nu din vreo conştiinţă turistică deosebită, ci ca urmare a faptului că au mirosit că o să aibă de furcă cu noi.

Pe cei mai blânzi şi neinstruiţi în ale legii i-au trimis să doarmă o noapte pe malul mării ori pe sub copacii de lângă hotel, după care i-au cazat a doua zi în hoteluri inferioare.

 

În rest, bişniţari în loc de comercianţi, manele ce răsună toată noaptea, viermuială şi două ore cu maşina pe 20 km, între Saturn şi podul de la Agigea.

 

Concluzia e simplă, dar nefirească. Singurul loc frumos şi cinstit e Marea Neagră. După ce ieşi din pântecele ei, te înconjoară marea deziluzie. Tot neagră.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.