• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 23 Martie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 6 Februarie , 2023

Expoziția artiștilor sătmăreni la Cavnic

Dacă în urmă cu câțiva ani, pe timpul iernii, orașul Cavnic era încremenit în zăpadă, acum totul este mult mai animat și plin de culoare. Iar asta nu doar în zona pârtiilor de schi, ci și în plan cultural.

În 27 ianuarie, a avut loc, la Casa de Cultură Cavnic, vernisajul Expoziției artiștilor sătmăreni, organizat de Asociația „Sătmărenii” din județul vecin, Elisabeta Art Cavnic, Casa de Cultură Cavnic și Asociația „Diamant de Mara­mureș” Cavnic.
Vorbim de o expoziție de excepție care reunește lucrările a 20 de artiști: Gheorghe Dan, Vasile Dragoș, Esztan Katalin, Herțeg Dănuț Andreea, Ștefan Keiser, Vasile Kiraly, Kiszner Eniko, Koter Vasile, Kovacs Emil Lajos, Kurtinecz Peter, Nora Leiher, Lendvay Zoltan, Cristina Moldovan, Nagy Istvan, Podoliak Vilmos, Ioan C. Sălăjan, Talpos Elizabet, Vasile Vari și Veress Pietrar Elisabeta.
Acest eveniment a depășit sfera vernisajelor obișnuite în sensul că a fost mai degrabă un schimb de experiență, datorită implicării în organizare a soților Elisabeta și Tiberiu Veress, de mai mulți ani gazdele taberelor internaționale de pictură organizate la Cavnic. Astfel, de-a lungul timpului, aici s-a adunat o colecție impresionantă de tablouri ale artiștilor care au trecut prin orașul de la poalele mulților Gutâi. Așa că artiștii sătmăreni veniți la vernisaj au avut ocazia să viziteze Expoziția taberelor de pictură „Elisabeta Art” din Cavnic.
Putem spune că evenimentul organizat la Cavnic a fost unul complex și prin faptul că, odată cu vernisajul expoziției artiștilor sătmăreni, a avut loc și o lansare de carte a scriitorului Felician Pop. Despre volumul „Alambic” au vorbit criticul și eseistul literar Virginia Ganea, dr. Mihai Ganea, prozator și poet, și scriitoarea Anca Soponar.

Un moment muzical deosebit a fost prezentat de tânărul compozitor și scriitor sătmărean Adrian Lupescu.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.