• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 21 Iulie 2017

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Educatie

Vineri , 14 Iulie , 2017
Balul absolvenţilor 2017
Absolventii de gimnaziu din comuna Dumbravita au primit, ca in fiecare an, un dar deosebit din partea UAC Europe, a Asociatiei NEMUS si a Scolii Dumbravita: un bal de absolvire!
Vineri , 14 Iulie , 2017
Din toamna acestui an, Şcoala profesională Dumbrăviţa îşi deschide porţile
Saptamana trecuta s-a incheiat prima etapa de inscriere la Scoala profesionala Dumbravita, in urma careia unitatea de invatamant are 21 de elevi. Practic, numarul minim necesar pentru functionarea scolii este asigurat. La etapa a doua din toamna acestui an se mai pot inscrie 7 elevi.
Vineri , 30 Iunie , 2017
În 3 iulie încep înscrierile la Şcoala profesională!
OFERTA EDUCATIONALA 2017 - 2018
Vineri , 30 Iunie , 2017
Echipa UACE, pe podium la Cupa Companiilor la fotbal
Recent, a avut loc in premiera in Maramures „Cupa Companiilor”, competitie organizata sub egida Federatiei de Minifotbal din Romania. Echipa UAC Europe s-a aflat pe podium, clasandu-se pe locul 3.
Vineri , 23 Iunie , 2017
Au început testele!
Luni, 19 iunie, s-a desfasurat prima proba scrisa (Limba si literatura romana) din cadrul Evaluarii Nationale pentru absolventii de clasa a VIII-a (EN VIII), sesiunea 2017. Conform datelor centralizate de Ministerul Educatiei Nationale, s-au inscris 144.890 de candidati (144.740 de candidati din seria curenta si 150 din seria anterioara). Probele sunt organizate in 4.164 de centre.
Vineri , 16 Iunie , 2017
UAC Europe face parte din Consiliul Consultativ al Rectorului Universității Tehnice din Cluj-Napoca
Luni, 29 mai 2017, Conducerea Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) s-a intalnit cu reprezentantii celor mai mari companii din mediul socio-economic, intr-o reuniune care a pus bazele Comitetului Consultativ al Rectorului Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca.
Vineri , 16 Iunie , 2017
CALENDARUL ADMITERII ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PROFESIONAL. An şcolar 2017-2018
CALENDARUL ADMITERII IN INVATAMANTUL PROFESIONAL. An scolar 2017-2018
Vineri , 16 Iunie , 2017
Tabără de vară
ORGANIZATOR: ASOCIAȚIA EPARHIALA CARITAS BAIA MARE MANAGER PROIECT: PR. GHEORGHE DUNCA COORDONATORI PROIECT: PROF. PSIH. ANTOANETA BOLCHIȘ PSIH. LIANA GIORGIANA COVACIU LOCAȚIE: ȘCOALA PRIMARA „EP. DR. ALEXANDRU RUSU”.
Vineri , 16 Iunie , 2017
45 de ani de învățământ agrar în Seini
Recent, peste 300 de fosti absolventi si profesori ai Liceului Agricol „Alexiu Berinde” din orasul maramuresean Seini s-au intalnit pentru a marca 45 de ani de invatamant agrar in judet a singurului liceu cu acest profil si care continua sa asigure pregatirea tinerilor ce doresc sa lucreze in agricultura. La manifestare au participat autoritatile judetene si centrale.
Vineri , 02 Iunie , 2017
Olimpiada Fisculaşului, o nouă ediţie de succes
Luni, 22 mai 2017, a avut loc o noua editie a concursului interscolar de cultura generala „Olimpiada Fisculasului”, organizat de Scoala Dumbra­vita, UAC Europe si Asociatia NEMUS. In acest an au participat la concurs patru scoli: Scoala Dumbravita, Scoala Rus, Liceul Teoretic „Traian Vuia”, Tautii Magheraus si Scoala Generala „George Cosbuc”, Mediesu Aurit.
Vineri , 26 Mai , 2017
Proiectul Erasmus + „RIDING THE RAINBOW TO A BETTER FUTURE”
Luni, 22.05.2017, la Școala Gimnaziala „Lucian Blaga” Farcasa a avut loc festivitatea de primire a participantilor la ultima intalnire transnationala din cadrul proiectului european Erasmus + „RIDING THE RAINBOW TO A BETTER FUTURE”, desfasurat in perioada 2014 – 2017 in colaborare cu scoli din Grecia, Estonia, Lituania, Polonia, Italia si Turcia.

Supliment săptămânal

Editoriale

Ioan Botis pe 14.07.2017
Mă tot mir / Ne reabilităm și noi mai cu talent?
Gata, nu mai am nicio grija: inchi­sorii pot sa ne guverneze. Asa au hotaratara guvernantii care ne guver­neaza. Tot am zis si asa si e: de cand au ajuns astia ai lui Drag­nea la guvernare, ii freaca o sin­gura cestiune: cum mama frantului sa-l scoata pe barosanul mare curat ca la Cooperativa Nufarul.
Ioana Lucacel pe 14.07.2017
Jenant, mișeilor! / Povestioară
Se spune ca odata, intr-un sat, un copil, intr-o noapte, a visat Raiul…
Teodor Ardelean pe 14.07.2017
Biblioteca de idei / Vatra „limbii noastre”
Din framantarile de veacuri ale nasterii Limbii Romane au iesit spre nemurire o Vatra Romaneasca, o limba si o cinstire. Iar peste toate acestea, ca semn de profunda vietuire, prin imne si ode, ne luminam in fire. Sunt podoabe pe care trebuie sa le imbracam zilnic pe dinlauntrurile noastre, sunt bogatii ce-si arata rostul mai   
Pr. dr. Cristian Stefan pe 14.07.2017
Calea, Adevărul şi Viaţa / Realitatea păcatului
Nimic nu este mai dificil decat sa incerci sa-i vorbesti omului de azi despre realitatea pacatului. Dupa ce a ajuns la niste performante remarcabile in stiinta, in cultura sau in arta, toate acestea te fac sa intrebi in ce masura mai este dispus omul secolului XXI, atat de puternic impregnat de amprenta pozitivismului, sa ia   
Horia Chiş pe 14.07.2017
Fereastra închisorii / Curtea zoologică şi urşii dintre noi
Mai nou oamenii de la munte nu mai sunt nevoiti sa mearga la tristele gradini zoologice pentru a vedea animale salba­tice, deoarece acestea isi duc veacul cu nonsalanta tocmai prin curtile acestora.
Nicolae Teremtus pe 14.07.2017
Coltu’ meu / Domnului Barbul, cu toată dragostea unui sfert de cartier
S-a finalizat parcarea din fata Semi­lunei, o poveste despre intentia administratiei de a modifica strazile de pe langa blocul Semi­luna. Am scris despre subiect in momentul in care oamenii au iesit sa protesteze impo­triva intentiei respective. Atunci s-a hotarat sa fie inchis gangul dintre Semiluna si primul bloc de pe   

Parteneri

Lista firmelor din Romania