• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 15 Noiembrie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Educatie

Luni , 11 Noiembrie , 2019
„Toamna, bogăție și culoare”
Intr-o zi de toamna, cu miros de fructe si legume, pe 31 octombrie 2019, cadrele didactice de la Catedra Tehnologii-Tehnic din cadrul Liceului Tehnologic Transilvania, si elevii, deopotriva, au desfasurat o activitatea extracurriculara intitulata „Toamna, bogatie si culoare”, activitate ce s-a bucurat de un real succes.
Luni , 11 Noiembrie , 2019
Un nou curs intensiv de tehnică și artă fotografică
Asociatia Internationala „Euro Foto Art” si Centrul Cultural Sighetu Marmatiei invita pe iubitorii fotografiei sa participe la un nou curs intensiv de tehnica si arta fotografica, care va incepe la data de 11 noiembrie 2019. Cursul va fi condus de artistul fotograf oradean Ștefan Toth AFIAP, presedintele Asociatiei „Euro Foto Art”, care are o experienta de peste 43 de ani in acest domeniu.
Luni , 04 Noiembrie , 2019
Trecut-au anii!
Au trecut anii… 43… frun­zele toamnelor au cazut una cate una in­grosand lavicerul rugi­niu… Un afis, o roata a unei mori care se invarte aidoma timpului, a reunit promotia 1976 a Liceului Pedagogic Sighetul Marmatiei, in 26, Hanul Teilor, o gazda perfecta, rupt parca din povestile lui Creanga, ne-a intors in timp… in timpul adolescentei… o intoarcere spre noi insine.
Luni , 04 Noiembrie , 2019
Şcoala Gimnazială „Nichita Stănescu” din Baia Mare - o şcoală veselă şi colorată
In saptamana 21-25 octombrie 2019, curtea elevilor de la Scoala Gimnaziala „Nichita Stanescu” a devenit vesela si plina de culoare.
Vineri , 11 Octombrie , 2019
Concursul național pentru liceeni, EUROSCOLA
Colegiul National „Dragos Voda” din Sighetu Marmatiei s-a inscris la editia a XII-a a concursului national pentru liceeni - EUROSCOLA, lansat de Biroul Parlamentului European in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, concurs care se desfasoara in acest an scolar sub titlul generic „Educatia schimba vieti”.
Vineri , 11 Octombrie , 2019
Participare la Conferința de închidere și diseminare a proiectului „Standarde și politici sustenabile în lucrul cu tinerii din România”
In cadrul proiectului a fost creata si lansata prima propunere alter­nativa de politica publica dedicata standar­dizarii si cresterii calitatii lucrului cu tinerii din Romania.
Vineri , 04 Octombrie , 2019
Baia Mare, un oraş de vis - prin ochi de copil!
Motto: „Viitorul lumii se ascunde in ochii copilului care o descopera” (Marius Torok)
Luni , 30 Septembrie , 2019
Tinerii din cadrul proiectului „Road Trip Project” în vizită la Planetariul Baia Mare
Proiectul „Road Trip Project” este la a doua editie, fiind finantat de catre Comisia Europeana prin Directia Generala Regio (politica regionala si urbana). Editia 2019 are in centru doua echipe formate fiecare din patru tineri calatori, care au pornit intr-o aventura unica prin Europa. Cele doua echipe vor traversa Europa vizitand 17 tari si zeci de regiuni, intalnindu-se si interactionand cu localnicii.
Vineri , 20 Septembrie , 2019
Programul pentru școli al României pentru anul școlar 2019 – 2020 se desfășoară în condiții optime în Maramureș
Consiliul Judetean Maramures gestioneaza, la nivelul judetului, Programul pentru scoli al Romaniei, care prevede acordarea gratuita pentru prescolarii din gradinitele cu program normal de patru ore de stat autorizate/ acreditate si particulare acreditate si pentru elevii din invatamantul primar si gimnazial de stat si particular de fructe si legume proaspete, lapte si produse lactate si de produse de panificatie in limita unei   
Duminică , 15 Septembrie , 2019
Situația verificărilor efectuate la unitățile de învățământ preuniversitar
Prin ordin al prefectului de Maramu­res, patru comisii mixte, coordonate de prefect si subprefect, alcatuite din reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Gheorghe Pop de Basesti” al judetului Maramu­res, Inspectoratului de Politie al Jude­tului Maramures, Directiei de Sa­natate Publica Maramures, Inspectoratului Școlar Judetean Maramures si Directiei Sanitar-Ve­terinare si pentru Siguranta   
Vineri , 23 August , 2019
Tabăra de vară, ediția a IV-a
Asociatia „Comunicati cu noi” din Ta­utii Magheraus a organizat, pentru a patra oara, tabara de copii des­fa­surata in localitatea Nistru. Par­ti- cipantii sunt membri ai fanfarei Sti­bina - Tautii Magheraus si ai fanfa­rei Beltiug - jud. Satu Mare.

Supliment săptămânal

Editoriale

Horia Chiş pe 11.11.2019
Fereastra închisorii. Borşa-Rodnei
Un oras cu imprejurimi absolut fa­buloase. Cu un munte fermecator deasupra, care se intinde de la Pietrosul Rodnei pana la enigmaticul Ineu, Borsa ramane unul din cele mai fascinante taramuri.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 11.11.2019
Calea, Adevărul şi Viaţa. Taina Cununiei – Taina înnoirii lumii
Taina Cununiei este una dintre Tainele Bisericii in care se recen­treaza parghiile vietii. Se strang toate energiile lumii, se aduna ca intr-un pantec de unde asteapta sa izbuc­neasca, prin nastere, in afara, in cea mai unica si neobisnuita minune a lumii: fiinta umana.
Gazeta de Maramures pe 11.11.2019
Mondo Cane
Cercetatorii americani si-au incheiat studiul privind tara cu cea mai fericita populatie concluzionand ca este Nigeria. 62 procente dintre nigerienii intervievati au declarat ca sunt fericiti. Studiul a fost facut in 65 de tari. Pe lista fericirii, Mexicul ocupa locul doi, Venezuela pe locul trei si El Salvador pe locul patru.   
Ioana Lucacel pe 11.11.2019
Jenant, mişeilor! Extremist, despre libertate
Un studiu facut de CSOP, in parte­neriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, arata ca 61% dintre romani considera comunismul o idee buna, iar 50% ca inainte de decembrie 1989 era mai bine in Romania.
Teodor Ardelean pe 11.11.2019
Biblioteca de idei. Reunirea Familiei Năsui
Dintre cati romani Nasui cunosc in aceasta lume, toti au convingerea ca se trag din Maramures. E o credinta-puternica, ce demons­treaza ca rada­cinile au rosturi esentiale si la oameni (geotropisme si etnotropisme). De alt­fel, dupa unele statistici, in Mara­mures sunt aproape 300 de purtatori ai numelui de familie Nasui, pe   
Nicolae Teremtus pe 11.11.2019
Colţu meu. De ce ar trebui să votăm?
Peste cateva zile se va merge la vot pentru a ne alege presedintele. O alegere importanta deoarece prese­dintele este garantul independentei nationale si este garantul unitatii si al integralitatii teritoriale a tarii.

Parteneri

Lista firmelor din Romania