• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 29 Ianuarie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Educatie

Vineri , 24 Ianuarie , 2020
Programul pentru școli al României s-a desfășurat normal în primul semestru al anului școlar 2019 - 2020
Incepand cu data de 9 septembrie 2019, Consiliul Judetean Maramures a distribuit produse cuprinse in cadrul „Programului pentru scoli al Romaniei”, conform Hotararii 640/2017 cu completarile si modificarile ulterioare, acordurilor cadru si contractelor subsecvente incheiate cu furnizorii de produse.
Vineri , 24 Ianuarie , 2020
Robocorns la UACE
In data de 14 ianuarie 2020, echipa de robotica Robocorns a Colegiului National „Vasile Lucaciu” din Baia Mare a facut o vizita la Universal Alloy Corporation Europe, unul dintre principalii sponsori ai echipei.
Vineri , 24 Ianuarie , 2020
De Ziua Națională a Culturii – tradiții maramureșene promovate la nivel internațional
Miercuri, 15 ianuarie 2020, s-a desfasurat seminarul „La blouse roumaine de Maramures”, actiune de cercetare etnografica a simbolisticii costumelor populare traditionale maramuresene in toata diversitatea ei mistica. Evenimentul a fost organizat de comunitatea „La blouse roumaine” si sustinut de Consiliul judetean Maramures.
Vineri , 24 Ianuarie , 2020
Mica Unire la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare
Elevii de la Școala Gimnaziala „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare, director profesor Amalia Mariana Caltea, au marcat data de „24 ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Romane” prin organizarea unei serbari artistice, prin teatru, dans si diferite concursuri de cultura generala privind Mica Unire si domnia lui Alexandru Ioan Cuza.
Vineri , 17 Ianuarie , 2020
Întâlnire de lucru în KATERINI, GRECIA, în cadrul proiectului Erasmus+ KA229 „OUR PAST OUR FUTURE”
Intorsi din Țara lui Aristotel, reprezentantii Liceului Tehnologic „Dr. Florian Ulmeanu” Ulmeni, au participat in perioada 8-15 decembrie 2019 la prima activitate de invatare-predare din cadrul proiectului ,,OUR PAST OUR FUTURE”, parteneriat strategic in domeniul educational din cadrul Actiunii cheie KA229, numar de identificare 2019-1-IT02-KA229-062420_5, realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin   
Vineri , 17 Ianuarie , 2020
„Noi și nevoia de cultură”
Pentru elevii Liceului Teoretic „Emil Racovita”, Ziua Nationala a Culturii a reprezentat nu doar celebrarea poetului Mihai Eminescu, ci a fost si un moment de reflectie asupra culturii romanesti in ansamblul ei.
Vineri , 17 Ianuarie , 2020
Elevii și profesorii Liceului Teoretic „Bogdan-Vodă” din Vișeu de Sus l-au omagiat pe Mihai Eminescu
La implinirea celor 170 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu, elevii si profesorii Liceului Teoretic „Bogdan-Voda” din Viseu de Sus au evocat viata si opera scriitorului prin recitare din creatia poetului, prin cantec pe versuri eminesciene, materiale audio si video.
Luni , 09 Decembrie , 2019
Copiii de astăzi, adulții de mâine
Pregatire pentru viata la Școala Gimnaziala „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare
Luni , 09 Decembrie , 2019
O carte pentru a te pregăti la examene de tip grilă, care ajută la reușita unui potențial student!
Intr-o atmosfera plina de entuziasm si optimism, in sala de spectacole a Centrului Cultural din Sighetu Marmatiei a avut loc lansarea cartii „Verificati-va cunostintele in 1500 de grile pentru admiterea la Academia de Politie, Școlile de subofiteri, Facultatea de Drept, Facultatea de Litere”, autori Odarca Bout, Valeria Rus, Stoianovici Adelina, Crina Voinaghi si Marius Voinaghi, profesori la Colegiul National „Dragos   
Luni , 02 Decembrie , 2019
Ziua Ştafetei. „Ce vrei să te faci când vei fi mare?”
„Ziua Ștafetei” este un eveniment prin care Fundatia Terre des hommes vrea sa atraga atentia asupra drepturilor copilului – mai ales dreptul de a-si exprima opinia si alege propriul viitor.
Luni , 02 Decembrie , 2019
Ziua Naţională a României la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Baia Mare
Elevii Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare, au marcat evenimentul Marii Uniri din data de 1 decembrie 1918, prin organizarea unei serbari artistice, cu muzica, dans, hore si o sceneta minunata intitulata „Petrecere in familie”.

Supliment săptămânal

Editoriale

Horia Chiş pe 24.01.2020
Fereastra închisorii. Nimic nu e suficient
Acum doi ani, furtuna cea mare a devastat padurea. De atunci, de peste doi ani, oamenii au devastat-o si ei. In mod ingrozitor.
Nicolae Teremtus pe 24.01.2020
Colţu meu. Containere vechi, containere noi. Gunoi!
De mai multe luni, cei care se ocupa cu ridicarea gunoiului menajer isi cam baga picioarele in acti­vitatea pe care o executa. Sau nu o executa. Unde stau, o zona din ca­tegoria buna, la bulevard, se presupune ca este curatenie tot timpul. De asta platim taxa pe salubrizare!
Gazeta de Maramures pe 24.01.2020
Mondo Cane
Recent a aparut o carte a unei mame cu patru copii nascuti in Cana­da, prin care incearca sa-si motiveze hotararea parasirii tarii care i-a adapostit multi ani. Cartea este o insiruire de scene rupte din realitatea perioadei de maturizare a copiilor participanti la procesul educational, incepand cu gradinita.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 24.01.2020
Calea, Adevărul şi Viaţa. Dumnezeu este viață. Dumnezeu este persoană
Epistola I a Sfantului Apostol Ioan, ca si Evanghelia sa, folo­seste un stil metaforic si con­tinutul ei este profund, teoretic, in mare masura abstract, de parca ar fi adresata nu unor credinciosi de rand, ci unor intelectuali rafinati, obisnuiti cu o gandire in care termenii tehnici sunt socotiti cunos­cuti. Epistola, ca si   
Ioana Lucacel pe 24.01.2020
Jenant, mişeilor! De la Regina Maria la Meghan Markle, cronica diluării responsabilității publice Cuiul credinței
Nu mi-a placut de la inceput po­vestea cu iz hollywoodian a actritei devenite printesa si care, chipurile, demonstreaza ca se pot sparge barierele sociale, etnice, culturale, identitare, sau chiar vestimentare, pana si in cea mai „rigida” insti­tutie din lume, monarhia.
Teodor Ardelean pe 24.01.2020
Biblioteca de idei. Expresia anului… (I)
La fiecare final de an anumite forumuri de analiza a limbajelor desemneaza, uneori chiar cu rigoare stiintifica certa, ce cuvinte reflecta „ethosul” unei natii, „logosul” unei limbi, „kairosul” unei perioade… Altfel spus, ne comunica ce cuvant a avut cea mai mare folosinta, ce expresie a suscitat interesul   

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania