• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 21 Martie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Educatie

Vineri , 16 Martie , 2018
Şcoala profesională Dumbrăviţa, beneficii unice pentru elevi
Cum ar fi sa primesti lunar o suma de bani in timp ce mergi la scoala? Sa te specializezi intr-un domeniu care iti ofera posibilitatea de a avea un loc de munca intr-o companie de nivel european? Sa beneficiezi de practica intr-o companie ultramoderna? Si sa ai transport gratuit, din localitatea de domiciliu? Ceea ce pare un vis frumos pentru multi absolventi de gimnaziu poate deveni realitate datorita Scolii profesio­nale   
Vineri , 23 Februarie , 2018
Întâlniri duhovniceşti cu tinerii din parohiile băimărene, în Postul Mare
In binecuvantata perioada a Postului Mare, Asociatia Tinerilor Ortodocsi ai Protopo­piatului Baia Mare (ATOP BM) vine in intampinarea tinerilor din parohiile baimarene cu un proiect inedit, intitulat „Seri duhovnicesti pentru tineri, in Postul Mare”.
Vineri , 16 Februarie , 2018
Brambureala Bacalaureatului 2018
Elevii de clasa a XII-a sustin, in acest an, mai devreme probele de competente la Bacalaureat 2018. Astfel, prima proba a avut loc luni, 12 februarie 2018, fiind vorba de proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A). In martie 2018, urmeaza ca elevii sa sustina simularea examenului de Bacalaureat 2018, iar in iunie, mai exact pe data de 25, vor incepe probleme scrise la BAC 2018.
Vineri , 09 Februarie , 2018
Zbaterea învățământului maramureșean
Sindicatul Liber din Invatamant Maramures a avut, zilele trecute, o intalnire cu presa baimareana in care au transmis situatia si starea cadrelor didactice din nordul tarii, in contextul modificarilor fiscale de la inceputul anului.
Vineri , 09 Februarie , 2018
Prima instruire practică în cadrul UAC Europe, pentru elevii Şcolii profesionale Dumbrăviţa
Clasa a IX-a de la Scoala Profesionala Dumbravita are doua calificari si anume: Constructor montator structuri metalice si Lacatus constructii structuri aeronave, avand insumati un numar de 25 de elevi.
Vineri , 02 Februarie , 2018
Alege Şcoala profesională Dumbrăviţa! Alege un viitor sigur!
Vrei sa inveti o meserie de viitor? Iti plac activitatile practice? Vrei sa te specia­lizezi la o companie de renume mondial? Scoala profesionala Dumbravita este locul din care incepe drumul tau spre o cariera de succes!
Vineri , 26 Ianuarie , 2018
Sărbătorind Unirea Principatelor Române la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri”
Emotionantul moment din istoria neamului, „Mica Unire”, a fost marcat de elevii Scolii Gimnaziale „Vasile Alecsandri” Baia Mare inca de la primele ore. In fiecare sala de clasa povestea lui Mos Ion Roata si Hora Unirii scrisa de poetul Vasile Alecsandri i-au facut pe elevii claselor primare sa fie mandri de istoria neamului.
Joi , 21 Decembrie , 2017
„Față-n Față cu adevărul” la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”
Editia a XVIII-a a Sesiunii Interjudetene de Referate si Comunicari Stiintifice ale elevilor in domeniul matematicii
Vineri , 15 Decembrie , 2017
LICEUL TEORETIC „EMIL RACOVIȚĂ” Expoziţia cu tema „Regele Mihai I de România – un model de nobleţe şi patriotism”
Ne aflam intr-o perioada trista a existentei noastre: plecarea dintre noi a Regelui Mihai I de Romania.
Vineri , 15 Decembrie , 2017
Tabăra gratuită de limba engleză, ediţia 2017
Ca in fiecare an, UAC Europe, Asociatia NEMUS si Scoala Dumbravita au pregatit elevilor o activitate educativa si totodata recreativa: Tabara de limba engleza care, in acest an, a avut loc in Cavnic.
Vineri , 08 Decembrie , 2017
Management inovativ la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”
An de an, ziua de 15 noiembrie ii gaseste pe elevii si profesorii racoviteni in ambient de sarbatoare si vesmant ceremonial, angrenati in proiectul de suflet al liceului – „Impreuna printre ani”, menit sa onoreze numele si valoarea mentorului spiritual al scolii – savantul Emil Racovita.

Supliment săptămânal

Editoriale

Ioana Lucacel pe 16.03.2018
Jenant, mișeilor! / Atei şi apatrizi
Uneori, omul devine necredincios pentru simplul fapt ca acesta este unicul sau scut impotriva propriei constiinte. La fel, poate deveni apatrid sau dusman al propriului neam, ca mijloc unic de refulare a propriilor frustrari si esecuri. Fostul Mitropolit Antonie Bloom al Londrei relateaza povestea unui preot foarte inteligent,   
Nicolae Teremtus pe 16.03.2018
Coltu’ meu / De la African Consolidated la SC Okapi Resources, luuungul drum al investiţiilor în minerit. Inexistente!
Zilele acestea a fost si este inca mare vanzoleala legata de venirea unor australieni la Cavnic si Remin. Nu stiu cum se va termina aceasta poveste, dar mi-am amintit de o alta intamplare cu investitori veniti pentru mineritul maramuresean. Era prin 2012-2013. Brusc s-a aflat ca niste investitori din Africa de Sud sunt   
Pr. dr. Cristian Stefan pe 16.03.2018
Calea, Adevărul şi Viaţa / Sfântul Ioan Scărarul
Duminica a IV-a din Postul Mare este dedicata Sfantului Ioan Scararul. Intr-una din zilele anului 595, el a ajuns la Manastirea „Sfanta Ecaterina”. Ce l-a indemnat pe tanarul de numai 16 ani sa renunte la familie si perspectivele oferite de societate, preferand, in schimb, viata ascetica, nu se poate spune. Poate i-a   
Teodor Ardelean pe 16.03.2018
Biblioteca de idei / Citadelele meritocrației
Sunt transant in toate chestiunile pe care cultural si axiologic le-am verificat in timp. De aceea spun, cu accent notabil, ca cel mai „serios” oras al meritocratiei romanesti este Cluj-Napoca. Iar etalarea acestei dimensiuni de cardinalitate poate fi facuta chiar si numai prin simpla enumerare a „seniorilor orasului”.
Horia Chiş pe 16.03.2018
Fereastra închisorii / Oameni deosebiţi
Unii din semenii nostri care isi ispasesc pacatele prin inchisorile patriei au darul nefericit de a stramba atat de mult realitatea incat aceasta aproape vrea sa se sinucida.
Ioan Botis pe 16.03.2018
Ma tot mir / Un miracol de o necredibilitate de fantastic de necrezut
Dupa ce s-a terminat congresul extraordinar al ordinarilor pesedisti, am inceput sa ma linistesc si sa vad viata in roz, ca tot nu-mi place culoarea asta. Lucrurile se aranjeaza din ce in ce mai bine si o sa curga in tara asta lapte alb si miere galbena pe toate apele curgatoare, ca-n alea statatoare o sa balteasca horinca de   

Parteneri

Lista firmelor din Romania