• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 20 Mai 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Educatie

Marţi , 30 Aprilie , 2019
„Olimpiada Fisculaşului”, ediția 2019
Joi, 18 aprilie, a avut loc o noua editie a concursului interscolar de cultura generala „Olimpiada Fisculasului”, organizat de Scoala profesionala Dumbravita, Liceul Tehnologic „Traian Vuia” Tautii Magheraus, UAC Europe si Asociatia NEMUS.
Luni , 22 Aprilie , 2019
Lecție „altfel” despre cactuși
„Colectia Vida Gheza” este ingrijita in cadrul Serviciului Public Ambient Urban, unde este director Eleonora Ghete, si numara peste 10 mii de plante, dintre care circa 3 mii pot fi admirate in Pavilionul expozitional.
Luni , 22 Aprilie , 2019
Tradiție și modernism în arta culinară
La Colegiul Tehnic „Transilvania” din Baia Mare, in cadrul saptamanii „Sa stii mai multe, sa fii mai bun - Școala altfel”, a avut loc activitatea cu tema: „Traditie si modernism in arta culinara”, o expozitie de meniuri inedite specifice sarbatorilor Pascale, in viziunea elevilor claselor de la invatamantul seral.
Vineri , 12 Aprilie , 2019
CAMPANIA NAȚIONALĂ „Informare acasă! Siguranță în lume!”
In judetul Maramures a fost lansata CAMPANIA NAȚIONALA „INFORMARE ACASA! SIGURANȚA IN LUME!” 2019 - Un cetatean informat, un cetatean castigat!
Vineri , 12 Aprilie , 2019
Măsuri de prevenire a abandonului școlar de către elevii de etnie romă din comuna Coltău
Inspectorul pe problemele ro­milor din cadrul Institutiei Prefectului - Judetul Maramures, Cris­tina Moldovan, si inspectorul scolar pentru minoritati din cadrul Inspectoratului Școlar Judetean Maramures, Edith Lapsanszki au participat la o intalnire de lucru, la Primaria Comunei Coltau, pe tematica reducerii si stoparii fenomenului de abandon scolar al elevilor de etnie roma.
Vineri , 29 Martie , 2019
Școala gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare a obținut Certificatul de Școală eTwinning 2019-2020
eTwinning ofera perso­nalului didactic ce activeaza in scolile din tarile europene participante o platforma de comunicare, colaborare, demarare proiecte si schimb de informatii, pe scurt, un spatiu in care sa simta ca fac parte din cea mai palpitanta comunitate educationala din Europa.
Vineri , 22 Martie , 2019
TRAINING CATEHETIC 25-27 februarie 2019, Schitul Luna Șes
Comunicat de Presa
Joi , 21 Martie , 2019
Table noi de studiu pentru elevii structurii școlare de pe Calea Mireșului
Inspectorul pe proble­mele romilor din cadrul Institutiei Prefectului - Judetul Maramures, Cristina Moldovan, si inspectorul scolar pentru minoritati Edith Lapsanszki, de la Inspectoratului Școlar Judetean Maramures s-au deplasat la unitatile de invatamant Liceu Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare, Școala Gimnaziala din Satulung si structura scolara de pe Calea Mire­su­lui pentru a analiza nivelul de prezenta la   
Joi , 21 Martie , 2019
CONCURS SCHI 2019
Joi, 28.02.2019, a avut loc pe partia de la Șuior finalizarea activitatii extrascolare, prin care 15 elevi ai Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Farcasa au fost initiati in tainele schiatului.
Joi , 21 Martie , 2019
Al doilea proiect Erasmus+ la școala gimnazială „Lucian Blaga” Fărcașa – „Read, imagine, create” – 2018 – 2020
Scoala Gimnaziala „Lucian Blaga” Farcasa a inceput un nou proiect Erasmus+ „Read, Imagine, Create” / „Citeste, Imagineaza, Creeaza”, proiect care se va desfasura in perioada 1 septembrie 2018 - 31 august 2020.
Vineri , 08 Martie , 2019
Ziua Porţilor Deschise la Şcoala Gimnazială „Nichita Stănescu” Baia Mare
1 Martie… in sfarsit, ziua mult asteptata, ziua plina de emotii atat pentru cei mici, cat si pentru mine, ca invatatoare. Timpul trece foarte repede! Nu-mi vine sa cred ca au trecut asa de repede cei cinci ani de scoala si din nou astept cu nerabdare sa preiau clasa pregatitoare, din toamna anului scolar 2019-2020.

Supliment săptămânal

Editoriale

Nicolae Teremtus pe 14.05.2019
Colţu meu. Comerţ capitalist fără capitalişti!
Ma enerveaza multe in comertul de acum. Nu comunist, ci capitalist. Adica unul asemanator cu cel din vest. In teorie! In practica, lucrurile nu stau chiar asa.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 14.05.2019
Calea, Adevărul şi Viaţa. Rătăcirea mișcării feministe
Sub influenta unor idei dintre cele mai eronate, care au impins-o intr-o grava criza moral-religioasa, lumea de azi se descopera tot mai instrai­nata de sine si incapabila sa-si asume greselile.
Teodor Ardelean pe 14.05.2019
Biblioteca de idei. Energia intelectuală a cărților
Sunt foarte importante pentru Mersul Lumii toate energiile din Univers. Cum, omul, in micimea lui existentiala, nu poate patrunde decat o mica parte din „taine”, ne multumim sa vorbim despre „energie” doar referitor la ce ne da lumina si miscare (energie calorica, energie cinetica, energie eoliana, energie electrica,   
Horia Chiş pe 14.05.2019
Fereastra închisorii. Filantropica
Nu mi-au placut niciodata zgarcitii. Am intalnit oameni cu multe calitati, unele chiar inalte, dar avaritia le fura lumina tuturor.
Ioana Lucacel pe 14.05.2019
Jenant, mişeilor! Pace
De la romani incoace, omenirea are „boala” de a se raporta la anumite perioade istorice pe care nu le-a trait, dar pe care le idolatrizeaza considerandu-le „epoci de aur”.

Parteneri

Lista firmelor din Romania