• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 27 Aprilie 2017

Curs valutar

Euro Euro
4.5289 RON
Dolar american Dolar american
4.1565 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.3615 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4483 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Educatie

Vineri , 07 Aprilie , 2017
Şcoala profesională Dumbrăviţa, un vis tot mai aproape de realitate
Proiectul Scolii profesionale Dumbravita avanseaza cu pasi repezi. Deja, Consiliul Local Dumbravita a alocat fonduri pentru reabilitarea vechii scoli din Rus, care va deveni sediul institutiei de invatamant, iar saptamana aceasta o comisie ARACIP face o vizita in comuna Dumbravita, in vederea acreditarii scolii.
Vineri , 07 Aprilie , 2017
COMUNICAT DE PRESĂ
Ministerul Educatiei Nationale organizeaza, in parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judetean Maramures, in anul scolar 2016-2017, trei etape nationale ale olimpiadelor scolare ce se vor desfasura in judetul Maramures.
Vineri , 31 Martie , 2017
„Şcoala Altfel” la Colegiul Tehnic Transilvania
Potrivit proiectului national „Scoala altfel”, in perioada 27 februarie - 31 martie 2017, la Colegiul Tehnic Baia Mare, Catedra tehnica, s-au desfasurat diferite activitati.
Vineri , 31 Martie , 2017
Mâncăruri tradiţionale la Colegiul Tehnic Transilvania
Marti 28 martie a avut loc la Colegiul Tehnic Transilvania o activitate dedicata Sfintelor Pasti.
Vineri , 24 Martie , 2017
Şcoala profesională Dumbrăviţa, primul pas spre un viitor de succes
Vrei sa inveti o meserie de viitor, sa ai o cariera sigura si sa faci practica la o companie de renume? Toate acestea vor fi posibile din toamna acestui an, odata cu deschiderea scolii profesionale din Rus.
Vineri , 17 Martie , 2017
Primăvara vine cu veşti bune!
La inceput de februarie am organizat o selectie a candidatilor pentru grupul de tineri care vor pleca timp de o saptamana in Marea Britanie (Nottingham, Liverpool si Londra) in perioada 24-28 aprilie 2017. Ne bucuram sa putem confirma faptul ca biletele de avion au fost cumparate, iar procedura de intocmire a actelor necesare din partea noastra, precum si programul vizitei din partea partenerilor sunt in curs de perfectare.
Vineri , 10 Martie , 2017
Şcoala profesională Dumbrăviţa, o şansă pentru un viitor mai bun
Din anul scolar viitor, elevii care termina gimnaziul au oportunitatea de a urma Scoala profesionala din Rus. Deja procesul de acreditare se afla pe ultima suta de metri, iar autoritatile locale au cuprins in bugetul pentru acest an fondurile necesare lucrarilor de reabilitare la scoala veche din Rus, viitorul sediu al scolii. Partenerul UAC Europe si-a manifestat intreaga deschidere si intregul sprijin pentru acest proiect   
Vineri , 03 Martie , 2017
Acţiune de suflet a elevilor Şcolii Gimnaziale „Dr. Victor Babeş”
Duminica, 26.02.2017, la Biserica „Sfantul Ilie” din Baia Mare, a avut loc o activitate de suflet desfasurata in cadrul Proiectului „Invatam sa daruim”, prin care elevii Scolii Gimnaziale „Dr. Victor Babes” au dorit sa aduca bucurie in inimile credinciosilor.
Vineri , 03 Martie , 2017
„Ziua Porților Deschise”
Vineri, 24 februarie 2017, Școala Gimnaziala „Dr. Victor Babes” Baia Mare si-a deschis portile pentru copiii care vor deveni din toamna scolari si pentru parintii acestora.
Vineri , 03 Martie , 2017
Caravana Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca
In data de 06.03.2016, Caravana UBB ajunge si in Baia Mare! Elevii dornici sa afle despre experienta de student, admitere si oferta educationala a Universitatii Babes-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, sunt asteptati la prezentarile voluntarilor din Organizatia Studentilor din Universitatea Babes-Bolyai.
Vineri , 03 Martie , 2017
Stagii de pregătire practică în cadrul Proiectului european Erasmus+
In perioada 25 februarie – 11martie 2017, in Spania – Granada, 12 elevi din clasa a-X-a I profilul Turism si alimentatie, de la LICEUL TEORE­TIC „EMIL RACOVIȚA” – BAIA MARE, insotiti de director prof. Mariana Pop si prof. Felicia Iliesiu participa la stagii de pregatire practica in cadrul Proiectului european Erasmus+ ID: 2015-1-RO01-KA102-014696 ,,IMPREUNA PENTRU UN VIITOR PROFESIONAL EUROPEAN”

Supliment săptămânal

Editoriale

Sabin Nemes Bota pe 21.04.2017
Tomograful lui Sabin / Prioritate
Am constatat, oarecum cu surprin­dere, ca se mai pensioneaza o genera­tie de medici si am sentimente am­bigue despre acest moment, plecate de la faptul ca niciodata nu am acceptat sintagma „nu exista om de neinlocuit”. Poate ca, pentru prestatia profesionala si intelectuala, se pot gasi oricand succedanee, dar „nota   
Pr. dr. Cristian Stefan pe 21.04.2017
Calea, Adevărul şi Viaţa / Toma credinciosul
Partea a doua a Evangheliei din Du­minica urmatoare Invierii Domnului cuprinde relatarea intalnirii Mantui­torului Hristos cu Toma. De aceea, aceasta Duminica este dedicata Sfantului Apostol Toma, cel intrat in mentalitatea comuna ca Toma „ne­credinciosul”.
Ioana Lucacel pe 21.04.2017
Jenant, mișeilor! / Lacrima adevărului
Toti marii ganditori cred ca suferinta e mult mai importanta, pentru sle­fuirea caracterului, decat fericirea. Steinhardt crede ca numai suferinta asumata crestineste te face sa vezi realitatea dezgolita de „trucaje”, sa treci dincolo de „eu” si sa vezi si suferinta celui de langa tine.
Teodor Ardelean pe 21.04.2017
Neliniști de poet
„Eu sunt propovaduitor al iubirii de oameni si intre oameni, al iubirii pentru natiunea araba, al iubirii de patrie. Eu sunt predicator al iubirii de natura, al iubirii binelui, al pamantului, al parintilor, al familiei, al vecinilor si prietenilor, al copacului, al marii si al soarelui si, mai presus de toate acestea, al   
Nicolae Teremtus pe 21.04.2017
Colțu’ meu / O poveste cu drumari fericiţi!
Dintr-o intamplare, zilele trecute m-am aflat in partea de sud a tarii, cu niscai probleme personale. O zona in care nu am fost niciodata. Am plecat de acasa pe vreme buna, soarele zambea prietenos pe un cer albastru de metil, iar coloana de mercur indica in termometru o atmosfera placuta, de primavara autentica. Nici nu am luat   
Ioan Botis pe 21.04.2017
Ma tot mir / Prezervativ peste capu’ la blondă
Condamnarea Elenei Udrea i-a luat mintile Baselului. Ori nu i le-a luat, dar i le-a scufundat intr-o pacla deasa. In dis­perare de cauza, nestiind cum sa-si salveze iubitica, Marinerul a propus neste amendamente la proiectul legii gratierii. Traienel a propus ca mamele insarcinate sa nu mai faca temnita, ceea ce m-a dus imediat   

Parteneri

Lista firmelor din Romania