• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 23 Martie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Educatie

Joi , 21 Martie , 2019
Table noi de studiu pentru elevii structurii școlare de pe Calea Mireșului
Inspectorul pe proble­mele romilor din cadrul Institutiei Prefectului - Judetul Maramures, Cristina Moldovan, si inspectorul scolar pentru minoritati Edith Lapsanszki, de la Inspectoratului Școlar Judetean Maramures s-au deplasat la unitatile de invatamant Liceu Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare, Școala Gimnaziala din Satulung si structura scolara de pe Calea Mire­su­lui pentru a analiza nivelul de prezenta la   
Joi , 21 Martie , 2019
CONCURS SCHI 2019
Joi, 28.02.2019, a avut loc pe partia de la Șuior finalizarea activitatii extrascolare, prin care 15 elevi ai Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Farcasa au fost initiati in tainele schiatului.
Joi , 21 Martie , 2019
Al doilea proiect Erasmus+ la școala gimnazială „Lucian Blaga” Fărcașa – „Read, imagine, create” – 2018 – 2020
Scoala Gimnaziala „Lucian Blaga” Farcasa a inceput un nou proiect Erasmus+ „Read, Imagine, Create” / „Citeste, Imagineaza, Creeaza”, proiect care se va desfasura in perioada 1 septembrie 2018 - 31 august 2020.
Vineri , 08 Martie , 2019
Ziua Porţilor Deschise la Şcoala Gimnazială „Nichita Stănescu” Baia Mare
1 Martie… in sfarsit, ziua mult asteptata, ziua plina de emotii atat pentru cei mici, cat si pentru mine, ca invatatoare. Timpul trece foarte repede! Nu-mi vine sa cred ca au trecut asa de repede cei cinci ani de scoala si din nou astept cu nerabdare sa preiau clasa pregatitoare, din toamna anului scolar 2019-2020.
Vineri , 08 Martie , 2019
Propunere pentru desfășurarea olimpiadelor județene de Limba și Literatura romani și Istoria și Tradițiile Romilor la Șomcuta Mare
Frecventa elevilor de etnie roma la Școala Gimnaziala „Petofi Sandor” din Coltau a fost analizata de inspectorul pe problemele romilor din cadrul Institutiei Prefectului Judetul Maramures, Cristina Moldovan, impreuna cu inspectorul scolar pentru proble­mele minoritatilor din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, Edith Lapsanszki.
Luni , 04 Martie , 2019
Startul Carnavalului de la Veneția s-a dat la Tăuții Măgherăuș
Odata cu inceperea noului an, comunitatea din Tautii Magheraus s-a reintalnit cu voluntarii europeni de la American International School of Transylvania.
Vineri , 22 Februarie , 2019
Balul Dragobetelui 2019
Școala Profesionala Dumbravita, in parteneriat cu UAC Europe sarbatoresc, ca in fiecare an, iubirea si prietenia, printr-un eveniment devenit traditie: Balul Drago­betelui.
Vineri , 15 Februarie , 2019
Un studiu realizat de Asociația Elevilor din Maramureș arată că elevii nu își cunosc drepturile
In semestrul intai al anului scolar 2018-2019, Asociatia Elevilor din Maramures a realizat un studiu la nivelul judetului Maramures pentru a evalua nivelul de respectare a drepturilor elevilor in anul scolar anterior. La acest studiu au contribuit 215 respondenti cu varste cuprinse intre 14 si 20 de ani, din 77 de localitati, care studiaza in 31 de licee si colegii. Rezultatele obtinute in urma raspunsurilor primite ne-au   
Vineri , 08 Februarie , 2019
Curs de limba turcă la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare
In perioada 18 februarie – 22 martie 2019, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” Baia Mare, Serviciul Imprumut carte pentru adulti, se va desfasura cursul „Invata limba turca!”, structurat in 2 sedinte a cate 2h/saptamana. Prima intalnire va avea loc in ziua de luni, 18 februarie, ora 15, Serviciul Imprumut carte pentru adulti (etajul 2 al bibliotecii).
Vineri , 25 Ianuarie , 2019
Școala Profesională Dumbrăvița, drumul spre o carieră de succes
Școala Profesionala Dumbravita ofera numeroase beneficii elevilor. Printre acestea se numara si concursurile si cursurile gratuite de tip afterschool oferite de UAC Europe.
Vineri , 18 Ianuarie , 2019
618 elevi și profesori au fost premiați de Consiliul Județean, pentru rezultate excepționale obținute la olimpiadele școlare
Respectand traditia fiecarui an, executivul Consiliului Judetean Maramures a recompensat joi, 20 decembrie 2018, performantele elevilor si profesorilor care au facut cunoscut numele judetului nostru prin rezultatele deosebite obtinute in urma participarii la olimpiadele scolare si concursurile nationale finantate de catre Ministerul Educatiei Nationale, in anul scolar 2017 -2018.

Supliment săptămânal

Editoriale

Nicolae Teremtus pe 21.03.2019
Colţu meu. Faţa mizerabilă a capitalismului românesc!
M-am lovit in ultima perioada de timp de situatii absurde, in ceea ce am numi ca­pi­talismul maramuresean. Mai multi tineri cauta un loc de munca. Gasesc ceva si plini de speranta incearca sa-si gaseasca un drum spre mai bine.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 21.03.2019
Calea, Adevărul şi Viaţa. Frumusețea slujbelor Postului Mare
Pentru multi, daca nu pentru majoritatea crestinilor ortodocsi, Postul Pastelui consta dintr-un numar limitat de reguli si prescriptii formale predominant negative: abtinerea de la anumite alimente, de la fumat, de la petreceri etc. Aceasta nu reprezinta altceva decat gradul nostru de instrainare fata de adevaratul duh al   
Stefan Gonczi pe 21.03.2019
Dialoguri virtuale. Să ne cunoaştem fraţii din Regiunea de dezvoltare Centru
Intrebare: Care sunt judetele care compun aceasta regiune de dezvoltare? Raspuns: Judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.
Teodor Ardelean pe 21.03.2019
Biblioteca de idei. Instinctul universalității
Desi nu a fost niciodata enumerata printre „instincte”, inclinatia spre universalitate exista si are inca multe energii ascunse. Intr-un fel, in acest element pot fi decelate semnele de identitate dintre om si univers, dar si expresia kayrotica a suferintei produse intr-un „corp cosmic” de neputinte energetice si   
Horia Chiş pe 21.03.2019
Fereastra închisorii. Lipsire de libertate în mod legal
In loc sa-si traiasca simplu si frumos propria viata, tot mai multi oameni o traiesc de fapt pe a altora.
Ioana Lucacel pe 21.03.2019
Jenant, mişeilor! Metoda răului mai mare
E drept, se spune ca popoarele care nu invata nimic din istorie sunt condamnate sa o repete. Numai ca noi, romanii, repetam de sute de ani aceleasi greseli si nu invatam nimic. Suntem asemeni unui hamster care se da in roata si asteapta sa ajunga in camera vecina.
Gazeta de Maramures pe 21.03.2019
Mondo Cane
De peste 60 de ani, primavara, se organizeaza concursul interna­tional muzical Eurovision. Erau anii de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, intr-o Europa devastata care cauta sa se recons­truiasca, o comisie ad hoc in­cearca sa gaseasca idei prin care ar putea sa uneasca tarile Europene de Radio – Televiziune (EBU) in   

Parteneri

Lista firmelor din Romania