• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 23 Iunie 2017

Curs valutar

Euro Euro
4.5915 RON
Dolar american Dolar american
4.1096 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.2031 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4869 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Educatie

Vineri , 16 Iunie , 2017
UAC Europe face parte din Consiliul Consultativ al Rectorului Universității Tehnice din Cluj-Napoca
Luni, 29 mai 2017, Conducerea Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) s-a intalnit cu reprezentantii celor mai mari companii din mediul socio-economic, intr-o reuniune care a pus bazele Comitetului Consultativ al Rectorului Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca.
Vineri , 16 Iunie , 2017
CALENDARUL ADMITERII ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PROFESIONAL. An şcolar 2017-2018
CALENDARUL ADMITERII IN INVATAMANTUL PROFESIONAL. An scolar 2017-2018
Vineri , 16 Iunie , 2017
Tabără de vară
ORGANIZATOR: ASOCIAȚIA EPARHIALA CARITAS BAIA MARE MANAGER PROIECT: PR. GHEORGHE DUNCA COORDONATORI PROIECT: PROF. PSIH. ANTOANETA BOLCHIȘ PSIH. LIANA GIORGIANA COVACIU LOCAȚIE: ȘCOALA PRIMARA „EP. DR. ALEXANDRU RUSU”.
Vineri , 16 Iunie , 2017
45 de ani de învățământ agrar în Seini
Recent, peste 300 de fosti absolventi si profesori ai Liceului Agricol „Alexiu Berinde” din orasul maramuresean Seini s-au intalnit pentru a marca 45 de ani de invatamant agrar in judet a singurului liceu cu acest profil si care continua sa asigure pregatirea tinerilor ce doresc sa lucreze in agricultura. La manifestare au participat autoritatile judetene si centrale.
Vineri , 02 Iunie , 2017
Olimpiada Fisculaşului, o nouă ediţie de succes
Luni, 22 mai 2017, a avut loc o noua editie a concursului interscolar de cultura generala „Olimpiada Fisculasului”, organizat de Scoala Dumbra­vita, UAC Europe si Asociatia NEMUS. In acest an au participat la concurs patru scoli: Scoala Dumbravita, Scoala Rus, Liceul Teoretic „Traian Vuia”, Tautii Magheraus si Scoala Generala „George Cosbuc”, Mediesu Aurit.
Vineri , 26 Mai , 2017
Proiectul Erasmus + „RIDING THE RAINBOW TO A BETTER FUTURE”
Luni, 22.05.2017, la Școala Gimnaziala „Lucian Blaga” Farcasa a avut loc festivitatea de primire a participantilor la ultima intalnire transnationala din cadrul proiectului european Erasmus + „RIDING THE RAINBOW TO A BETTER FUTURE”, desfasurat in perioada 2014 – 2017 in colaborare cu scoli din Grecia, Estonia, Lituania, Polonia, Italia si Turcia.
Vineri , 19 Mai , 2017
Caravana CinEd pentru școala primară sosește la Baia Mare
In perioada mai-iunie cea de-a doua editie a caravanei CinEd pentru scoala primara aduce filme din patrimoniul european micutilor din 6 localitati din Romania: Bucuresti, Timisoara, Baia Mare, Focsani, Paulesti Vrancea si Pitesti.
Vineri , 12 Mai , 2017
„Speranţe de Aur” la Masa Tăcerii
„«Alergam dupa eroi de tot felul si eroii trec pe langa noi neobservati, anonimi. In cautarea omului nou ne ciocnim indiferenti de oameni. Asa se intampla» – scria Aleksei Tolstoi – intalnesti un om si treci pe langa el cu gandul aiurea. Dar omul acesta iti sta inainte cu o intreaga imparatie de ruine fumegande”. (Pictorul Corneliu BABA)
Vineri , 12 Mai , 2017
Concursul revistelor școlare
Zilele trecute s-a organizat Concursul Revistelor Școlare 2017. „Se pare ca a fost «productia cea mai slaba» de reviste scolare din ultimii 17 ani. Culmea, cauza nu este lipsa banilor. Am observat ca ar fi nevoie de un curs de redactare a revistelor scolare, pentru ca efectiv dascalii nu mai stiu sa se ocupe de asa ceva.
Vineri , 12 Mai , 2017
Hai să iubim natura!
Programul „Spatii Verzi” este o initiativa comuna a MOL Romania si a Fundatiei pentru Parteneriat din Miercurea-Ciuc, lansata in 2006, sub forma unui program ce a urmarit implicarea copiilor si a tinerilor in proiecte de amenajare a spatiilor verzi (http://www.spatiiverzi.org.ro/).
Vineri , 05 Mai , 2017
Poarta deschisă spre lume pentru copiii şi tinerii din Dumbrăviţa!
Dupa ani de zile in care a venit constant in comuna Dumbravita si a organizat activitati de educatie nonformala impreuna cu colegii internationali (voluntarii), anul acesta American International School of Transylvania (AIST) s-a adresat copiilor si tinerilor din comunitate intinzandu-le o mana simbolica spre a pasi dincolo de limitarile geografice si culturale.

Supliment săptămânal

Editoriale

Ioana Lucacel pe 16.06.2017
Jenant, mișeilor! / Poveste
La televizor, un prezentator cu voce baritonala facea apologia demo­cratiei, justitiei si statului de drept, accentuand cuvinte cheie ca si „e-u-ro-pean”, „tra-seu e-u-ro-pean”, „jus-ti-ti-e in-de-pen-den-ta”, „an-ti-co-rup-ti-e”. Ultimul cuvant nu s-a mai auzit pentru ca femeia oprise televizorul si acoperise   
Pr. dr. Cristian Stefan pe 16.06.2017
Calea, Adevărul şi Viaţa / Muntele Athos – Grădina Maicii Domnului
Muntele Athos (in greaca moderna Άγιοv Όρος - Sfantul Munte) este un munte (2.033 m) si o peninsula (cu lungimea de 60 km si o latime ce variaza intre 8 si 12 km, aria totala fiind de 360 km patrati) in nord-estul Greciei, in regiunea greceasca Macedonia Centrala, unde isi au locul 20 de manastiri, 12 schituri si o   
Horia Chiş pe 16.06.2017
Fereastra închisorii / Învăţături de peste ocean
Revin la o idee mai veche si spun ca din modelul nord-american de justitie si ordine publica este cel mai corect, din care se pot invata multe lucruri bune.
Sabin Nemes Bota pe 16.06.2017
Tomograful lui Sabin / Ego, mei, mihi, me...
... „Aproape toti credem ca avem, sau do¬rim sa avem ceea ce s-ar putea numi «o personalitate sanatoasa». Exista nenu­marate definitii ale acesteia: aveti o personalitate sanatoasa in masura in care cautati, deliberat, binele din fiecare per­soana sau situatie.
Teodor Ardelean pe 16.06.2017
Biblioteca de idei / Noi procese cognologice!
Dintr-o sursa demna de incredere, am aflat ca ziarul New York Times publica intr-o saptamana mai multe informatii decat „a primit” un traitor pe Pamant din secolul al XVIII-lea pe toata durata vietii.
Ioan Botis pe 16.06.2017
Ma tot mir / Să-ţi dai cu Grindeanu-n Dragnea
Mie mi-a placut circul cand am fost mic si-mi place si acuma, mai ales recentul circ pesedist, cu toate ca mi-ar fi placut sa fie circ cu ceva animalute simpatice, si nu cu porci. Singura chestie care ma deran­jeaza ceva mai tare, rezultanta a circului asta de neam prost, e ca s-a depreciat leul, a slabit saracul si a naparlit.   
Stefan Gonczi pe 16.06.2017
Dialoguri virtuale / Corolar
Intrebare: Care ar fi concluzia cuprinzatoare privind parcursul economiei romanesti, acum cand s-au dat publicitatii de catre Institutul National de Statistica rezultatele de la finele primului trimestru al acestui an?
Nicolae Teremtus pe 16.06.2017
Coltu’ meu / Roşii maramureşene din Polonia, Ungaria...
Chiar daca subiectul zilei ar fi situatia din PSD, voi scrie la rubrica din minu­natul nostru saptamanal despre o situatie obisnuita din pietele si magazinele ora­sului. Voi scrie despre rosie, o leguma folosita, cautata, necesara in alimentatia noastra. Pietele sunt pline de rosii, care mai de care mai frumoase. Carnoase,   

Parteneri

Lista firmelor din Romania