• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 19 Noiembrie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Educatie

Miercuri , 14 Noiembrie , 2018
Toamna AIST la Tăuţii Măgherăuş
Desi toamna a sosit, teoretic, de mai bine de doua luni, vremea pare sa fie blanda cu noi si ne mai lasa sa ne bucuram de zile calde si insorite. Prima saptamana in care colegii nostri interna­tionali si-au desfasurat activi­tatile din cadrul comunitatilor din jurul Baii Mari a fost una frumoasa si plina de veselie.
Luni , 05 Noiembrie , 2018
HALLOWEEN la Şcoala Gimnazială Recea - Lăpuşel
Halloween este o sarbatoare imprumutata de cativa ani buni si in Romania, care si-a castigat repede adepti, mai ales ca in noaptea de 31 octombrie cei care merg la petreceri se deghizeaza in zane, printese sau printi, vampiri, vraji­toare, mumii sau schelete. Sarba­toarea pe care o cunoastem sub numele de Halloween a fost influentata, de-a lungul secolelor, de numeroase cul­turi. In Imperiul Roman era Ziua Po­mona, la   
Vineri , 19 Octombrie , 2018
Emoție și eleganță la Balul Bobocilor Liceului Teoretic „George Pop de Băsești” Ulmeni
Joi, 11 octombrie, o zi cu mult soare, dar si cu multe emotii pentru bobocii Liceului Teoretic „George Pop de Basesti” Ul­meni. Un moment unic pentru viata de licean, Balul Bobocilor a fost pentru ei o rampa de lansare. Balul s-a desfasurat in aula „George Enescu”, a liceului, incepand cu ora 16.00.
Vineri , 19 Octombrie , 2018
Grădiniță cu Program Prelungit în Dumbrăvița
Saptamana trecuta, un proiect foarte asteptat si dorit de comunitatea locala a devenit realitate, in prezenta autoritatilor locale, a preotului si bineinteles, a cadrelor didactice a fost inaugurata Gradinita cu Program Prelungit din Dumbravita.
Vineri , 12 Octombrie , 2018
Manualul de erate, publicat pentru prima dată în istorie de Ministerul Educației
Dupa scandalul greselilor din manualele de clasa a VI-a, tiparite de editura unica, de stat, Ministerul Educatiei va publica pentru prima data in istorie un manual de erate.
Vineri , 12 Octombrie , 2018
Profesorii nu mai au voie sa primească cadouri sau să ofere meditații elevilor de la clasă
Ministerul Educatiei a adoptat Codul de etica pentru profesorii din invatamantul preuniversitar, care interzice meditatiile contra cost pentru elevii de la clasa, dar si acceptarea unor sume de bani sau alte bunuri materiale din partea scolarilor.
Vineri , 05 Octombrie , 2018
Turul Rezistenței Anticomuniste, o ediție istorică
In 27 octombrie, GAZETA de Maramures in parteneriat cu UAC Europe si Asociatia Fostilor Detinuti Politici organizeaza o noua editie a „Turului rezistentei anticomuniste”, o lectie vie despre istoria noastra recenta si, mai ales, despre libertate si valori morale. In acest an, fiind Centenarul Marii Uniri, itinerariul evenimentului va cuprinde pe langa Schitul de la Rapa Robilor Aiud si o vizita la Cetatea de la Alba Iulia.
Vineri , 28 Septembrie , 2018
Ziua Păcii la Școala Recea - Lăpuşel
}ntr-o lume a violentei, in care traiesc si copiii, printe strigatele agresive ce insotesc jocul cu pistoale, pusti, mitraliere, sabii, tunuri si tancuri (fireste, de jucarie), elevii ciclului primar de la Scoala Recea - Lapusel, au avut o zi speciala: Ziua Mondial[ a Pacii.
Vineri , 28 Septembrie , 2018
Cursuri gratuite de coding pentru copiii din Baia Mare în cadrul Caravanei SuperCoders
Caravana SuperCoders ajunge pe 10 octombrie la Baia Mare, iar copiii cu varste intre 10 si 14 ani sunt invitati sa participe la un atelier gratuit de coding, incepand cu ora 14:30, la Hotel Mara, pe Bulevardul Unirii, nr. 11. Cei mici vor descoperi limbajul de programare Scratch si vor crea animatii, povestiri interactive si jocuri, folosind blocuri de cod.
Vineri , 14 Septembrie , 2018
Elevii Şcolii „Nicolae Iorga” din Baia Mare - premiați la Concursul Naţional de Proiecte de Mediu
Circa 200 de elevi din clasele V-XII, insotiti de profesori din 24 de judete au participat la Concursul National de Proiecte de Mediu desfasurat intre 9-14 iulie 2018 in Tabara Muncel. Compe­titia, aflata la cea de-a XX-a editie, este organizata de Ministerul Educatiei Nationale si Inspectoratul Școlar Judetean Iasi si a fost initiata de catre doamna Daniela Calugaru, Inspector General MEN.
Vineri , 07 Septembrie , 2018
60 de tineri din Chechiş şi Şindreşti au fost în tabără la Mănăstirea Bixad
Cu binecuvantarea Preasfintitului Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, s-a organizat o tabara de vara la Manastirea Bixad. Evenimentul a avut loc in perioada 20 – 25 iulie, s-a numit „Uniti in cuget si-n simtiri” si a fost organizat de Parohia Chechis in parteneriat cu Parohia Sindresti.

Supliment săptămânal

Editoriale

Teodor Ardelean pe 14.11.2018
Biblioteca de idei / Trăinicia poporului român
Sub presiunea lucrurilor ce inunda realitatea imediata, spatial si temporal, imi vine foarte des in minte un citat din Eminescu, gasit inca in acea tinerete care era foarte avida de adevaruri: „Neno­ro­cirea cea mai mare care ni se poate intampla nu este ca vom pierde si ramasita unei pretioase provincii pierdute, putem sa   
Ioana Lucacel pe 14.11.2018
Jenant, mișeilor! / O Catedrală pentru Centenar
Anul Centenar se apropie de final si, de de­parte, mi se pare ca singurul proiect natio­nal care va vorbi peste alt secol despre anul 2018 este Catedrala Mantuirii Neamului. Insa, cu cat ne apropiem de data inaugurarii – 25 noiembrie 2018 - cu atat exista tot mai multi critici si tot mai multi spectatori care nu se intreaba   
Pr. dr. Cristian Stefan pe 14.11.2018
Calea, Adevărul şi Viaţa / Să iubești pe Dumnezeu și pe aproapele ca pe tine însuți
Ni se pare simplu cand auzim aceste cuvinte rostite de Fiul lui Dumnezeu, dar de fapt este destul de complicat. Ce inseamna sa iubesti pe Dumne­zeu? Sa iubesti ceva ce nu vezi? Cu Dumnezeu ai legatura numai prin ru­ga­ciune. Cu Dumnezeu nu te intal­nesti fata catre fata. Dumnezeu nu are nici o nevoie. Dumnezeu nu iti cere   
Nicolae Teremtus pe 14.11.2018
Coltu’ meu / Fotografii vechi, politicieni vechi, situaţii noi
Evenimentele politice din ultimele zile m-au determinat sa stau in fata televizorului mai mult decat as fi dorit. Povestea valizei cu documente si multe fotografii poate fi captivanta, daca afli rapid ce este pe acolo. Dar televiziunile, unele, lungesc subiectul si repeta la nesfarsit imagini si hartii de ajungi sa te scarbesti.   
Horia Chiş pe 14.11.2018
Fereastra închisorii / Păltiniş
Trei zile la Paltinis. Unul din pro­iectele de vacanta pe care il asteptam demult.

Parteneri

Lista firmelor din Romania