• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 20 Mai 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Educatie

Luni , 07 Mai , 2018
„STELELE ȘTIINȚEI DIN ROMÂNIA” (BASARABIA ȘI MOLDOVA)
In cadrul programului „Școala altfel” - „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, desfasurat in structurile Școlii profesionale Dumbravita, in perioada 23.04 - 27.04.2018, a avut loc si excursia mult asteptata de cei mai merituosi elevi in ale matematicii si stiintelor exacte (chimie, fizica, TIC).
Luni , 23 Aprilie , 2018
Şcoala profesională Dumbrăviţa, o şcoală de top într-o clădire ultramodernă
In anul scolar 2018-2019, Scoala profesionala Dumbravita va asteapta cu doua noi specializari, extrem de cautate pe piata muncii: operator masini cu comanda numerica si lacatus constructii structuri aeronave, numarul maxim de locuri fiind 28.
Joi , 19 Aprilie , 2018
Trei zile pe tărâmuri poloneze
E greu sa refuzi un itinerar incitant, de trei zile, la un pret rezonabil, cu destinatia Cracovia – Polonia, mai ales atunci cand propunerea vine din partea profesorului Grigore Moisa. Un lider de grup inconfundabil pentru franchetea si spiritul ludic, un ghid care debordeaza de informatii despre istoria locurilor.
Marţi , 10 Aprilie , 2018
O misiune frumoasă, dar deloc ușoară
Invatatura crestina ne indeamna sa ii ajutam pe semenii nostri aflati in dificultate. Aceasta este misiunea asumata de colectivul de munca a Centrului Comunitar „Sf. Francisc de Assisi” din Baia Mare, institutie ce functioneaza sub egida Organizatiei Caritas a Diecezei romano-catolice de Satu Mare. In concordanta cu principiile promovate de sfantul saracilor, centrul ofera sprijin si ajutor celor mai nevoiasi dintre   
Vineri , 30 Martie , 2018
Olimpiada Națională de Religie
Ministerul Educatiei Nationale or­gani­zeaza, in perioada 19-22 aprilie 2018, Olimpiada Nationala de Religie pentru seminarii si licee teologice ortodoxe, in Baia Mare, judetul Mara­mures, conform calendarului olim­piadelor nationale scolare, anul scolar 2017-2018.
Vineri , 23 Martie , 2018
Nadia Ghiţ, artista care „pictează” creativitate în sufletul copiilor
Un profesor bun trebuie sa iubeasca sa predea, dar mai ales, sa iubeasca ceea ce preda. Nadia Ghit indeplineste ambele conditii, de aceea, a ridicat profesia de dascal la rang de arta, si la propriu si la figurat. Datorita creativitatii si pasiuni sale pentru arta, pe care le-a insuflat-o si prescolarilor si elevilor, Scoala Dumbravita a devenit o adevarata pepiniera de mici artisti.
Vineri , 23 Martie , 2018
De la Mănăstirea Nicula, în lumea mitică a primadonei Giselle
Peste 50 de copii de la „Ivasiuc” si „Cantemir” au renuntat la smartphone pentru o zi de pelerinaj si un spectacol de balet
Vineri , 23 Martie , 2018
Întâlnirile tinerilor ortodocşi din Baia Mare - şcoală duhovnicească şi de trăire cotidiană în Hristos
In binecuvantata perioada a Postului Mare, Asociatia Tinerilor Ortodocsi ai Protopopiatului Baia Mare (ATOP BM), presedinte pr. Bogdan Ciocotisan, a venit in intampinarea tinerilor din parohiile baimarene cu un proiect inedit, intitulat „Seri duhovnicesti pentru tineri, in Postul Mare”. Aceste seri s-au desfasurat in mai multe parohii baimarene: Biserica „Soborul Sf. 12 Apostoli” (zona Garii), Biserica „Sf.   
Vineri , 16 Martie , 2018
Şcoala profesională Dumbrăviţa, beneficii unice pentru elevi
Cum ar fi sa primesti lunar o suma de bani in timp ce mergi la scoala? Sa te specializezi intr-un domeniu care iti ofera posibilitatea de a avea un loc de munca intr-o companie de nivel european? Sa beneficiezi de practica intr-o companie ultramoderna? Si sa ai transport gratuit, din localitatea de domiciliu? Ceea ce pare un vis frumos pentru multi absolventi de gimnaziu poate deveni realitate datorita Scolii profesio­nale   
Vineri , 23 Februarie , 2018
Întâlniri duhovniceşti cu tinerii din parohiile băimărene, în Postul Mare
In binecuvantata perioada a Postului Mare, Asociatia Tinerilor Ortodocsi ai Protopo­piatului Baia Mare (ATOP BM) vine in intampinarea tinerilor din parohiile baimarene cu un proiect inedit, intitulat „Seri duhovnicesti pentru tineri, in Postul Mare”.
Vineri , 16 Februarie , 2018
Brambureala Bacalaureatului 2018
Elevii de clasa a XII-a sustin, in acest an, mai devreme probele de competente la Bacalaureat 2018. Astfel, prima proba a avut loc luni, 12 februarie 2018, fiind vorba de proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A). In martie 2018, urmeaza ca elevii sa sustina simularea examenului de Bacalaureat 2018, iar in iunie, mai exact pe data de 25, vor incepe probleme scrise la BAC 2018.

Supliment săptămânal

Editoriale

Nicolae Teremtus pe 11.05.2018
Colţu’ meu / Magazinele băimărene inundă blocurile din oraș cu broșuri publicitare. Inutil!
In ultima perioada de timp, blocul in care locuiesc a fost sufocat, la propriu, cu brosuri publicitare ale marilor magazine din Baia Mare. De la Kaufland, la Penny Market si multe altele ce isi duc traiul pe la Mall…
Ioan Botis pe 11.05.2018
Mă tot mir / De trecut în cartea recordurilor idioților
Nu inceteaza sa ma uimeasca Vasilica Viorica Dancila, o melteanca de neam prost, ajunsa intr-o functie care-i depa­seste cu mult posibilitatile intelectuale. Dupa ce presedintele tarii i-a cerut de­misia, proasta partidului a tinut sa precizeze ca nu-si va da demisia sub nici o forma. Nici nu ne interesa sa-si dea demisia in   
Teodor Ardelean pe 11.05.2018
Biblioteca de idei / Despre nevoia de accent
Cat e de important accentul in limba romana, observam doar atunci cand auzim rostindu-se expresii „nefericit accentuate”! Nu fac trimiteri „bibliografice” la cazuri contemporane, deoarece in rubrica de fata nu mi-am propus sa cobor la situatii ce injosesc „firea spirituala” a omului.
Horia Chiş pe 11.05.2018
Fereastra închisorii / Vremea mioarelor
Linistea si pustiul muntilor se apropie de sfarsit. Nu ca ar navali ceva hoarde zgomotoase in vazduhurile alpine, dar e vremea ca mioarele sa urce in pajistile cele inalte. Desi am fost chemat pe la multe sambre, anul acesta nu am reusit sa ma bucur de nici una.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 11.05.2018
Calea, Adevărul şi Viaţa / Un nou început
Inaltarea la Cer a Mantuitorului Hristos este evenimentul care incheie lucrarea mantuitoare a Fiului lui Dumnezeu. Dupa acest eveniment atmosfera era cu totul diferita fata de cea din momentul rastignirii. Apostolii sunt stapaniti de alte sentimente, intrucat „se intorc in Ie­ru­salim cu bucurie mare” (Luca 24,52).
Ioana Lucacel pe 11.05.2018
Jenant, mișeilor! / Nerecunoștința, ca brand de țară
Acum scriu despre Doina Cornea, dar in locul ei ar putea fi pus numele oricarui erou contemporan. Sincer, din pacate, nu se mai astepta nimeni sa fie altfel, pentru ca lipsa de recunostinta si de cultura a normalizat anormalul.

Parteneri

Lista firmelor din Romania