• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 25 Septembrie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Educatie

Vineri , 14 Septembrie , 2018
Elevii Şcolii „Nicolae Iorga” din Baia Mare - premiați la Concursul Naţional de Proiecte de Mediu
Circa 200 de elevi din clasele V-XII, insotiti de profesori din 24 de judete au participat la Concursul National de Proiecte de Mediu desfasurat intre 9-14 iulie 2018 in Tabara Muncel. Compe­titia, aflata la cea de-a XX-a editie, este organizata de Ministerul Educatiei Nationale si Inspectoratul Școlar Judetean Iasi si a fost initiata de catre doamna Daniela Calugaru, Inspector General MEN.
Vineri , 07 Septembrie , 2018
60 de tineri din Chechiş şi Şindreşti au fost în tabără la Mănăstirea Bixad
Cu binecuvantarea Preasfintitului Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, s-a organizat o tabara de vara la Manastirea Bixad. Evenimentul a avut loc in perioada 20 – 25 iulie, s-a numit „Uniti in cuget si-n simtiri” si a fost organizat de Parohia Chechis in parteneriat cu Parohia Sindresti.
Vineri , 31 August , 2018
„Primul ghiozdan” oferit de Consiliul Județean a ajuns la toate cele 74 de UAT-uri partenere din Maramureș
In cadrul ultimei sedinte a Consiliului Judetean Maramures, seful adminis­tratiei judetene, Gabriel Zetea a prezentat alesilor desfasurarea si implemen­tarea programului „Primul ghiozdan”, care se desfasoara, la nivelul judetului, pentru al doilea an la rand.
Vineri , 31 August , 2018
Structura anului școlar 2018 2019. Câte vacanțe vor avea elevii și preșcolarii
Potrivit ordinului dat de Ministrul Educatiei Nationale, cursurile vor incepe luni, 10 septembrie. Anul scolar va avea 34 de saptamani, adica 168 zile lucratoare.
Vineri , 17 August , 2018
Trei medalii de aur, o medalie de argint și locul I pe națiuni pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Geografie 2018
Lotul olimpic al Romaniei, prezent la a XV-a editie a Olimpiadei Interna­tionale de Geografie, a obtinut, continuand traditia impusa in anii precedenti, rezultate exceptionale: trei medalii de aur si o medalie de argint. Performanta a plasat Romania pe primul loc in clasamentul pe natiuni.
Vineri , 10 August , 2018
Tabăra de vară UACE II
In acest an, datorita numarului mare de participanti, au fost organizate doua serii de tabere pentru copiii angajatilor UAC Europe. Cea de-a doua, a avut loc in perioada 30 iulie - 3 august si avut aproape 100 de participanti. Timp de 5 zile, copiii s-au bucurat de activitati inedite si educative, dar si de multa distractie.
Vineri , 10 August , 2018
Urmează etapa a II-a de înscrieri în învățământul profesional
Cei care nu s-au inscris la Școala profesionala Dumbravita mai au o sansa in luna septembrie. Pentru anul scolar viitor, absolventii clasei a VIII-a pot opta pentru specializarile: „Operator masini cu comanda numerica” (14 locuri) si „Lacatus constructii structuri aeronave” (14 locuri). In prima etapa de inscriere, foarte multi elevi au ales Școala profesionala Dumbravita datorita oportunitatilor pe care le ofera.
Vineri , 03 August , 2018
Tabăra de vară Liceul Tehnologic „Traian Vuia” Tăuţii Măgherăuş
Incepand cu jumatatea lunii iulie a vacantei de vara, Liceul Tehno­logic „Traian Vuia” (dir. prof. Loredana Ofrim) gazduieste Tabara de vara, care se afla la cea de-a patra editie.
Vineri , 03 August , 2018
O lună plină de activităţi pentru echipa AIST
Luna iulie a fost una plina pentru echipa American International School of Transylvania. Colegii nostri de peste hotare, veniti pentru o perioada de doua luni in Baia Mare, au desfasurat activitati de educatie nonformala in cadrul comunitatii din Tautii Magheraus, pentru aproximativ 250 de copii.
Luni , 30 Iulie , 2018
16 medalii pentru echipele României la Olimpiadele Balcanice de Informatică pentru seniori și juniori 2018
Loturile olimpice de informatica ale Romaniei au obtinut 16 distinctii (4 medalii de aur, 8 medalii de argint si 4 medalii de bronz) la Olimpiadele Balca­nice de Informatica pentru seniori si juniori gazduite de Timisoara (7-13 iulie).
Luni , 30 Iulie , 2018
Patru medalii și două mențiuni: bilanţul lotului României la a 59-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică
Ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa, felicita lotul olimpic de matematica al Romaniei si profesorii coordonatori pentru rezultatele obtinute la a 59-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata in perioada 3 - 14 iulie, la Cluj-Napoca. La acest veritabil campionat mondial de matematica destinat elevilor de liceu, lotul Romaniei a obtinut sase premii: o medalie de aur, o medalie de argint, doua   

Supliment săptămânal

Editoriale

Pr. dr. Cristian Stefan pe 21.09.2018
Calea, Adevărul şi Viaţa / De voiește cineva să vină după Mine
Pornind de la aceste cuvinte ale Mantuitorului, am putea intelege ca Hristos isi selectioneaza interlocutorii. Cei ce voiesc sa ia aminte, cu aceia vreau sa stau de vorba. Cei ce nu voiesc, faca ce vor! Insa, celor ce voiesc, acelora am a le spune ceva deosebit.
Teodor Ardelean pe 21.09.2018
Biblioteca de idei / Să ne privim în… Oglindă!
Degeaba mergem inainte, daca n-avem privirile indreptate si spre inapoi! Inapoi inseamna trecut, iar trecutul trebuie sa ne fie mereu… prezent!
Horia Chiş pe 21.09.2018
Fereastra închisorii / Hai s-o facem
Asa suna pe romaneste campania anuala de ecologizare, cunoscuta sub sloganul strain let’s do it.
Nicolae Teremtus pe 21.09.2018
Coltu’ meu / Cum poţi merge 150 de metri cu maşina, în 10 minute!
In urma cu vreo doua luni au inceput niste lucrari pe bulevardul Decebal. Nu era foarte limpede ce urmeaza a se executa. Era doar o gaura, destul de adanca. Apoi a mai aparut una si inca una. In total au fost patru si in dreptul trecerilor de pietoni.
Ioana Lucacel pe 21.09.2018
Jenant, mișeilor! / Păcatul prostiei
„Mii de draci ma furnica vazand cum este confundat crestinismul cu prostia, cu un fel de cucernicie tampa si lasa. O bondieuserie (e expresia lui tante Alice), ca si cum menirea crestinismului n-ar fi decat sa lase lumea batjocorita de fortele raului, iar el sa inlesneasca faradelegile dat fiind ca e prin definitie osandit la   

Parteneri

Lista firmelor din Romania