• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 23 Martie 2017

Curs valutar

Euro Euro
4.5631 RON
Dolar american Dolar american
4.2286 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.2689 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4785 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Cultură

Vineri , 17 Martie , 2017
Expoziţia Gabi & Gabi
Luni, 13 martie 2017, in Salonul Artelor de la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu”, a avut loc vernisajul expozitiei Gabi & Gabi a artistelor plastice Gabriela Popiel si Gabriela Anderco. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Artistilor Plastici „Alexandru Sainelic”, in colaborare cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Maramures si Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu”.
Vineri , 17 Martie , 2017
Sculptorul Ioan Bledea pregătește o nouă expoziție și așteaptă filmul despre viața lui
A realizat, pana acum, peste 1000 de sculpturi, a avut expozitii in tara si in strainatate si a castigat zeci de premii si continua sa sculpteze. In plus, artistul Ioan Bledea pregateste o expozitie cu tematica religioasa pentru Pasti.
Vineri , 10 Martie , 2017
Moment emoţionant dedicat lui George Pop de Băseşti (1835-1919)
In contextul proiectelor si programelor culturale pe care Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures le desfasoara in aceasta perioada premergatoare Centenarului Marii Uniri, unul dintre obiective il constituie evidentierea rolului important pe care personalitati din Maramures l-au avut in pregatirea si desfasurarea momentului istoric de la Alba-Iulia din 1 Decembrie 1918.
Vineri , 03 Martie , 2017
Babele, între tradiţie şi superstiţie
Babele sunt considerate personaje ale mitologiei populare romanesti si, inca din cele mai vechi timpuri, au fost vazute drept vestitoare ale primaverii. Conform credintei populare, legenda Babelor este asociata cu Baba Dochia, responsabila de venirea iernii. Incepand cu 1martie si pana pe data de 9 a aceleiasi luni, aceasta incepe sa-si lepede cojoacele, semn ca vremea devine tot mai calduroasa.
Vineri , 03 Martie , 2017
Interior (1908) - Rezs Bálint (1885 - 1945)
Lucrarea lunii la Muzeul Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare»
Vineri , 24 Februarie , 2017
„Bătălia Cărților”, la a treia ediție
Biblioteca Municipala „Laurentiu Ulici”din Sighetu Marmatiei a fost gazda cele de-a treia editii a concursului national de lectura „Batalia Cartilor”. Douazeci de tineri au sustinut o pledoarie pentru lectura, sperand la cele doua premii puse la bataie la sectiunile „Cea mai buna fisa de lectura” si „Convinge-ma sa citesc”.
Vineri , 24 Februarie , 2017
Anuala artelor: Centrul Artistic Baia Mare 2016
De curand a aparut albumul Anuala artelor: Centrul Artistic Baia Mare 2016, proiect realizat de Filiala U.A.P. din Romania, Municipiul Baia Mare si Consiliul Local Baia Mare, in parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures si Muzeul Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare».
Vineri , 17 Februarie , 2017
Baia Mare... de altădată, volumul II
Joi, 16 februarie a.c., la Biblioteca Judeteana Petre Dulfu din Baia Mare, a avut loc lansarea celui de-al doilea volum intitulat Baia Mare... de altadata, editie ingrijita si coordonata de Dorin Stef, care este si redactorul de carte. Volumul a fost editat de Eurotip Baia Mare (director Pamfil Godja).
Vineri , 17 Februarie , 2017
Poetul Grigore Vieru omagiat la Centrul Cultural Sighetu Marmației
La Centrul Cultural Sighetu Marmatiei a avut loc un moment dedicat poetului GRIGORE VIERU, organizat de Cenaclul literar al Centrului Cultural, Asociatia culturala Pro Basarabia si Bucovina - filiala Maramures si Colegiul National „Dragos Voda”. Grigore Vieru a fost la Sighetu Marmatiei in anul 2008. In acelasi an poetul participa la un ultim interviu la Radio Romania Sighet (realizator Dorel Todea).
Vineri , 10 Februarie , 2017
Memoria ethnologica
A aparut numarul 60-61 al revistei de patrimoniu etnologic si memorie culturala Memoria ethnologica, editata de Consiliul Judetean Maramures si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Maramures.
Vineri , 03 Februarie , 2017
160 de ani de la nașterea pictorului Hollósy Simon
Cenaclul de pictura SIGART al Centrului Cultural in parteneriat cu Asociatia Culturala “Hollosy Simon” Sighetu Marmatiei, organizeaza joi, 2 februarie 2017, ora 17,00, in Salile de expozitie ale Centrului Cultural Sighetu Marmatiei, simpozionul dedicat aniversarii a 160 de ani de la nasterea pictorului Hollosy Simon - Cetatean de onoare al municipiului Sighetu Marmatiei - intemeietorul stilului plain air in Europa de Est.

Supliment săptămânal

Editoriale

Horia Chiş pe 17.03.2017
Fereastra închisorii / Deznădejdea…ultima frontieră
Una din cele mai ucigatoare arme ale diavolului, cu care inrobeste cumplit inima omului, este deznadejdea. Picurata cu viclenie sistematica in sufletul nefericit, fertilizata apoi cu inrudite sminteli precum neputinta si insingurarea cea rea, duce de prea multe ori spre punctul final dorit de cel viclean: sinuciderea.
Ioana Lucacel pe 17.03.2017
Jenant, mișeilor! / (Non)Educaţia omului nou
In perioada interbelica, marele Iuliu Hatieganu, parinte al Universitatii de Medicina si Farmacie din Cluj, le spunea studentilor ca rolul scolii e acela de a cladi caractere, oameni. Si, intr-adevar, generatia de atunci si-a demonstrat din plin taria de caracter si calitatea umana. Azi, habar n-am care e rolul scolii. Dar,   
Teodor Ardelean pe 17.03.2017
Biblioteca de idei / Studii şi documente româneşti… de la Freiburg!
Prin bunavointa domnului dr. Mirel Giurgiu din Kehl (Germania), prieten si colaborator al Bibliotecii baimarene si al Revistei „Familia romana”, am primit, la 24 ianuarie 2017, Buletinul Bibliotecii Romane din Freiburg, vol. III (XXIV), Serie noua, aferent anului 2016. Peste sapte sute de pagini, pe care le-am lecturat   
Ioan Botis pe 17.03.2017
Mă tot mir / Ciacnoris de Piteşti
Deloc surprinzator, unul dintre cei mai prosti parlamentari romani se afla in gradina PSD, grobianul raspunzand la numele Radulescu si prenumele Cata­lin. Omul e de profesie medic, se pare unul chiar foarte priceput, atata de priceput incat preocupatiunea de baza a lui a fost aia de turnare de asfalt si dare de mita. Cat de   
Pr. dr. Cristian Stefan pe 17.03.2017
Calea, Adevărul și Viața / Crucea cea de viaţă făcătoare
Cea de a treia saptamana a Postului Mare se incheie cu praznuirea cinstitei si de viata facatoarei Cruci, despre care Sfantul Maxim Marturisitorul spunea ca: „Mare este taina Crucii si cine a cunoscut-o a inteles adancul Scripturilor si stiinta tuturor celor vazute si cugetate”.
Nicolae Teremtus pe 17.03.2017
Restauraţia de la DGASPC Maramureş. „Regina” este adusă pe sus
Printre atatea stiri importante din lumea intreaga a fost una care mi-a atras atentia la un nivel maxim. La DGASPC, mai exact Directia pentru Protectia Copilului, va avea loc o restauratie. Urmeaza readucerea pe tronul directiei economice a fostului director din neagra perioada Boitor, Maria Griguta. Multi ani director economic,   
Sabin Nemes Bota pe 17.03.2017
Tomograful lui Sabin / Cine-i acolo?
…Cei dominati de ego sunt inocentii care nu doresc decat sa fie fericiti. Le este teama de reprosuri, sunt credinciosi si optimisti pana la utopici, pot fi mistici, romantici si visatori dar pot fi uneori si plictisitori in naivitatea lor. Eroii vor sa faca lumea mai buna pentru a-si putea dovedi propria va­loare, avand o   

Parteneri

Lista firmelor din Romania