• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 25 Septembrie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Cultură

Vineri , 21 Septembrie , 2018
„Nimicul” - frondă și performanță postmodernă prin expoziții
Mentionam in notele anterioare (din saptamana trecuta), in incursiunile mele, prin lumea artelor plastice, despre inlocuirea desenului dupa natura (peisaj, natura statica, gips, model viu) cu aparatul de fotografiat ca sursa exclusiva de documentare, de „memorare”, de a intelege si reprezenta cu mijloacele traditionale picturii exprimarea prin linie, culoare, forma, structura ca fiind deficitara.
Vineri , 21 Septembrie , 2018
Omagiu academicianului Ionel-Valentin Vlad
Presedintele Academiei Romane din perioada 2014-2017, maramuresean la origini si Cetatean de Onoare al Judetului Maramures, a fost omagiat joi, 20 septembrie 2018, la ora 10, in Aula Magna de pe Calea Victoriei 125 din Bucuresti, pentru cei 75 de ani pe care i-ar fi implinit, dar, mai ales, pentru contributiile sale majore pe taramul stiintei.
Vineri , 21 Septembrie , 2018
Eveniment cultural de excepție la Dumbrăvița: lansarea volumului „Comuna Dumbrăvița, Sinteze Monografice”
In 14 septembrie a avut loc lansarea volumului „Comuna Dumbravita, Sinteze Monografice”, o noua lucrare deosebita a binecunoscutului autor Ștefan Mihali.
Vineri , 21 Septembrie , 2018
TABĂRA (INTER)NAŢIONALĂ DE LITERATURĂ „eCreator”, ediţia a II-a, Baia Mare, 3 – 8 octombrie 2018
Cea de-a doua editie a Taberei (Inter)nationale ECREATOR se va desfasura sub egida „MARAMURESUL UNIRII”, in perioada 3 – 8 octombrie 2018, in Baia Mare si in mai multe localitati din judetul Maramures, unde scriitorii invitati vor sustine recitaluri poetice.
Vineri , 21 Septembrie , 2018
PROGRAMUL TEATRULUI MUNICIPAL BAIA MARE ÎN PERIOADA 22 – 29 SEPTEMBRIE 2018
Pretul biletelor la spectacolele teatrului: 5 lei la sectia Papusi, 15 lei pret intreg si 10 lei pret redus (pentru elevi, studenti si pensio­nari) la sectiile Drama si Revista.
Vineri , 14 Septembrie , 2018
„Modelul” - Tipologie și sursă stimulatoare a creativității artistului plastic
Fiecare sesiune de admitere la Programul de Studii Arte Plastice – Pictura imi aduce in memorie entuziasmul din atelier si „incercarea” fiecarui candidat de a se infrunta cu „problemele majore ale artei” prin proba de desen si de pictura dupa natura, fie ca este vorba despre model viu (figura umana), natura statica, peisaj etc.
Vineri , 14 Septembrie , 2018
100 de ani de cântec coral la Finteușu Mare
Centenarul Corului Barbatesc din Finteusu Mare a fost sarbatorit finalul saptamanii, iar aniversarea celor 100 de ani de activitate neintrerupta a fost marcata printr-o serie de actiuni culturale.
Vineri , 14 Septembrie , 2018
Festivalul Concurs Internațional „Liviu Borlan” – un regal coral de excepție la Casa Tineretului din Baia Mare
I Vineri, 7 septembrie 2018, cu incepere de la ora 16.00, iubitorii muzicii corale au participat la un adevarat regal coral organizat la Casa Tineretului din Baia Mare, de catre Corala Armonia, sub egida Festivalul International „Liviu Borlan”. Invitat special al evenimentului desfasurat in an centenar a fost Corul Preludiu, dirijor fiind maestrul Voicu Enachescu. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Consiliului   
Vineri , 14 Septembrie , 2018
PROGRAMUL TEATRULUI MUNICIPAL BAIA MARE ÎN PERIOADA 15 – 21 SEPTEMBRIE 2018
Pretul biletelor la spectacolele teatrului: 5 lei la sectia Papusi, 15 lei pret intreg si 10 lei pret redus (pentru elevi, studenti si pensio­nari) la sectiile Drama si Revista.
Vineri , 07 Septembrie , 2018
Revista Ţării Chioarului sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri
„Vatra Chioreana” implineste 13 ani de existenta. Sambata, 1 septembrie 2018, la Caminul Cultural din Copalnic-Manastur, a fost lansat numarul 12 al publicatiei „Vatra Chioreana”, in cadrul Serbarilor comunei Copalnic-Manastur. Editia din acest an a revistei gazduieste in cele 186 de pagini, peste 60 de autori, cu articole si studii diverse, eseuri si literatura.
Vineri , 07 Septembrie , 2018
PROGRAMUL TEATRULUI MUNICIPAL BAIA MARE ÎN PERIOADA 08 – 14 SEPTEMBRIE 2018
Rezervarile se ridica cu cel putin 30 de minute inainte de inceperea spectacolului. In ziua desfasurarii spectacolului, nu se mai fac rezervari!

Supliment săptămânal

Editoriale

Teodor Ardelean pe 21.09.2018
Biblioteca de idei / Să ne privim în… Oglindă!
Degeaba mergem inainte, daca n-avem privirile indreptate si spre inapoi! Inapoi inseamna trecut, iar trecutul trebuie sa ne fie mereu… prezent!
Ioana Lucacel pe 21.09.2018
Jenant, mișeilor! / Păcatul prostiei
„Mii de draci ma furnica vazand cum este confundat crestinismul cu prostia, cu un fel de cucernicie tampa si lasa. O bondieuserie (e expresia lui tante Alice), ca si cum menirea crestinismului n-ar fi decat sa lase lumea batjocorita de fortele raului, iar el sa inlesneasca faradelegile dat fiind ca e prin definitie osandit la   
Pr. dr. Cristian Stefan pe 21.09.2018
Calea, Adevărul şi Viaţa / De voiește cineva să vină după Mine
Pornind de la aceste cuvinte ale Mantuitorului, am putea intelege ca Hristos isi selectioneaza interlocutorii. Cei ce voiesc sa ia aminte, cu aceia vreau sa stau de vorba. Cei ce nu voiesc, faca ce vor! Insa, celor ce voiesc, acelora am a le spune ceva deosebit.
Horia Chiş pe 21.09.2018
Fereastra închisorii / Hai s-o facem
Asa suna pe romaneste campania anuala de ecologizare, cunoscuta sub sloganul strain let’s do it.
Nicolae Teremtus pe 21.09.2018
Coltu’ meu / Cum poţi merge 150 de metri cu maşina, în 10 minute!
In urma cu vreo doua luni au inceput niste lucrari pe bulevardul Decebal. Nu era foarte limpede ce urmeaza a se executa. Era doar o gaura, destul de adanca. Apoi a mai aparut una si inca una. In total au fost patru si in dreptul trecerilor de pietoni.

Parteneri

Lista firmelor din Romania