• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 19 Aprilie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Cultură

Vineri , 09 Aprilie , 2021
Județul Maramureș, parte a Rutei Caselor Memoriale din România
Cu sprijinul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, ducem mai departe povestea personalitatilor ilustre ale istoriei si culturii Maramuresului, a acelor oameni care, prin mostenirea lasata, continua sa faca cinste judetului nostru. Opt case memoriale din Maramures au fost incluse in Ruta Caselor Memoriale din Romania, printr-o initiativa de promovare a valorilor inestimabile ale culturii romanesti si   
Vineri , 02 Aprilie , 2021
Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare” - partener al Universității John Hopkins din New York
Muzeul Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare» este partener al Universitatii John Hopkins din New York in cadrul programului masteral de Studii Muzeale al universitatii americane.
Vineri , 19 Martie , 2021
Profesorul Ion Țelman - o reverență și un remember
Cu siguranta ca rare sunt spiritele care reusesc sa fie atat de prestigioase, inca din timpul vietii, cum a fost marele profesor viseuan Ion Țelman (1 ianuarie 1939 - 14 martie 2021). El a reusit sa lase „o dara de lumina”, sa „insamanteze” timpul sau si timpul nostru, sa primeneasca fereastra orizonturilor noastre, intr-un mod semnificativ. A fost profesor de istorie si litera­tura, a fost, de cele mai multe ori,   
Vineri , 19 Martie , 2021
Povești din satul de pe deal
Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures, in parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures, desfasoara proiectul cultural „Povesti din Satul de pe Deal - Atelierul digital de lectura”.
Vineri , 19 Martie , 2021
Muzeele și casele memoriale din Maramureș au fost incluse în „Ruta Cultural Turistică a patrimoniului muzeal din România”
34 de muzee si case memoriale din Maramures au fost incluse in „Ruta Cultural Turistica a patrimoniului muzeal din Romania”, alaturi de alte obiective de renume din judetele Alba, Caras-Severin, Constanta, Neamt, Satu Mare si Suceava.
Vineri , 19 Martie , 2021
Odihnească-se în pace! DANA KONYA - PETRIȘOR, întru veșnică pomenire
S-a stins in spital, la Paris, in varsta de 83 de ani, o aleasa figura a aristo­cra­tiei romanesti, doamna DANA KONYA-PETRIȘOR, ultima descendenta a ilustrei familii a Negruzzestilor (ea se amuza s-o numeasca „trib”), din 1973 sotia profesorului, scriitorului si fostului detinut politic Marcel Petrisor (pe care pana deunazi l-a vegheat, bolnav, la Voluntari si la Bucu­resti, unde si-ar fi dorit sa se intoarca cat de   
Vineri , 12 Martie , 2021
Muzeul Județean de Istorie, proiect în mediul online
Pandemia a afectat toate activitatile umane, de la cele sanitare, economice, pana la cele sociale si culturale. Activitatile organizate de muzeele din Baia Mare au fost oprite sau diminuate, in functie de reglementarile cerute de autoritati. Din aceasta cauza, muzeele au fost nevoite sa se „reinventeze”, prin organizarea de activitati in online, mai ales. Muzeul de Istorie vine cu un proiect interesant, prin care va   
Luni , 08 Martie , 2021
Furca (cujălca) - distincție etnoestetică și/sau arvonul pentru măritat
Motto: „Sa-mi aduca lemn de fus Și cujalcuta de nuc, Ca dupa el sa ma duc!”
Luni , 01 Martie , 2021
Vida Gheza și graiul lemnului
Noi, romanii, suntem obisnuiti cu povestile, cu cantecele duioase, cu zarva vremurilor si suferinta trecutului si inca mai avem ce arata din zestrea noastra culturala. Daca ar fi sa amintesc despre oameni ce au fost OAMENI, imi vin in minte nume mari, legendare, nume care au faurit Romania de azi si au sadit in noi mandria identitatii, insa astazi vreau sa las graiul lemnului sa va spuna o poveste a timpului.
Vineri , 12 Februarie , 2021
Mihai Dăncuș - un sacerdot la curțile Maramureșului
„Iar deasupra tuturora va vorbi un mititel Nu slavindu-te pe tine… lustruindu-se pe el Sub a numelui tau umbra…” (Mihai Eminescu, Scrisoarea I)

Supliment săptămânal

Editoriale

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania