• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 25 Aprilie 2017

Curs valutar

Euro Euro
4.5340 RON
Dolar american Dolar american
4.1702 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.3492 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4552 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Cultură

Vineri , 21 Aprilie , 2017
Patrimoniul preindustrial şi industrial în România vol. VI
Cu putina vreme in urma, a aparut cel de-al saselea volum al exceptionalei lucrari a lui Volker Wollmann - Patrimoniul preindustrial si industrial in Romania - volum finantat de Departamentul pentru Relatii Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului Romaniei prin intermediul Forumului Democrat al Germanilor din Romania si Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu.
Joi , 13 Aprilie , 2017
Apoftegme ale lui Dan Puric rostite în faţa credincioşilor din Baia Mare
La invitatia Episcopiei Maramuresului si Satmarului si cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Episcop Justin, cunoscutul actor, conferentiar, autor de carti si mare luptator pentru demnitatea romanilor, Dan Puric, s-a aflat recent, impreuna cu credinciosii baimareni, in Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din Baia Mare, unde le-a vorbit despre ce inseamna „Sa fii roman!”.
Joi , 13 Aprilie , 2017
„Miracolul luminii” în desenele lui Iulius Podlipny
Continui periplul expozitional in Muzeul de Arta din Timisoara si trec pragul Expozitiei cu caracter retrospectiv Iulius Podlipny, luand ca postulat, ca o cheie a vizitarii expozitiei, urma­torul citat: „Vine o vreme cand, privindu-ne in oglinda, in proprii nostri ochi, va trebui sa dam un raspuns, sa facem o so­co­teala. Arta cere abandon, o daruire. A te aseza in fata unei coli albe, ce anunta   
Joi , 13 Aprilie , 2017
Şcoala maramureşeană – revista dascălilor din Maramureş
A aparut un nou numar al revistei dascalilor din Maramures (nr. 51-54, anul XVII, 2017, Baia Mare, serie noua), publicatie editata de Editura Maria Montessori. Cele 250 de pagini ale revistei cuprind zeci de editoriale, articole, studii, interviuri, eseuri si recenzii, semnate de elevi si profesori maramureseni.
Vineri , 07 Aprilie , 2017
Viorel Toma - Metafora picturii
Prof.univ. Nicolae SUCIU Expozitia personala de pictura, grafica si caligrafie a artistului timisorean Viorel Toma
Vineri , 07 Aprilie , 2017
Manifestări culturale deosebite, la Sighetu Marmaţiei
„Maramuresenii vor simti si vor trai mai inaltator si frumos bucuria Invierii” Dan Spiridon Pralea, managerul Centrului Cultural Sighetu Marmatiei
Vineri , 07 Aprilie , 2017
Criptomorfeme cu antroposemne sau Dorel Petrehuş la 60 de ani
Saptamana trecuta, la Muzeul Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare», a fost vernisata expozitia personala de pictura a artistului plastic Dorel Petrehus Criptomorfeme cu antroposemne. Expozitia poate fi vizitata pana la sfarsitul acestei luni.
Vineri , 31 Martie , 2017
Natură statică - Márton (Martin) Katz (1912 - 1943)
Lucrarea lunii la Muzeul Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare»
Vineri , 24 Martie , 2017
Festivalul de Teatru Contemporan pentru Tineret ACTING
Rotary Club Baia Mare organizeaza Festivalul de teatru ACTING, in perioada 24-26 martie 2017. Ajuns la a patra editie, Festivalul de Teatru Contemporan ACTING reuneste in prezent liceeni talentati din diverse colturi ale tarii (Bistrita, Targoviste, Panciu, Sebes, Campeni, Vulcan, Sighet si Baia Mare), iar prin sprijinul financiar oferit de Cluburile Rotary din aceste localitati, proiectul s-a dezvoltat an de an.
Vineri , 24 Martie , 2017
Două expoziţii de pictură
Marti, 21 martie 2017, la Galeria de Arta din Baia Mare, b-dul Bucuresti, nr. 6, a avut loc vernisajul expozitiei Organic Shapes, a artistului plastic Paul Covaci, eveniment organizat de Asociatia Filiala UAPR Baia Mare. Joi, 23 martie 2917, in organizarea Asociatiei Culturale Scoala de pictura ART-M, a fost deschisa expozitia Flori si ganduri, in Salonul Artelor de la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu”.
Vineri , 17 Martie , 2017
Expoziţia Gabi & Gabi
Luni, 13 martie 2017, in Salonul Artelor de la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu”, a avut loc vernisajul expozitiei Gabi & Gabi a artistelor plastice Gabriela Popiel si Gabriela Anderco. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Artistilor Plastici „Alexandru Sainelic”, in colaborare cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Maramures si Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu”.

Supliment săptămânal

Editoriale

Pr. dr. Cristian Stefan pe 21.04.2017
Calea, Adevărul şi Viaţa / Toma credinciosul
Partea a doua a Evangheliei din Du­minica urmatoare Invierii Domnului cuprinde relatarea intalnirii Mantui­torului Hristos cu Toma. De aceea, aceasta Duminica este dedicata Sfantului Apostol Toma, cel intrat in mentalitatea comuna ca Toma „ne­credinciosul”.
Ioana Lucacel pe 21.04.2017
Jenant, mișeilor! / Lacrima adevărului
Toti marii ganditori cred ca suferinta e mult mai importanta, pentru sle­fuirea caracterului, decat fericirea. Steinhardt crede ca numai suferinta asumata crestineste te face sa vezi realitatea dezgolita de „trucaje”, sa treci dincolo de „eu” si sa vezi si suferinta celui de langa tine.
Teodor Ardelean pe 21.04.2017
Neliniști de poet
„Eu sunt propovaduitor al iubirii de oameni si intre oameni, al iubirii pentru natiunea araba, al iubirii de patrie. Eu sunt predicator al iubirii de natura, al iubirii binelui, al pamantului, al parintilor, al familiei, al vecinilor si prietenilor, al copacului, al marii si al soarelui si, mai presus de toate acestea, al   
Sabin Nemes Bota pe 21.04.2017
Tomograful lui Sabin / Prioritate
Am constatat, oarecum cu surprin­dere, ca se mai pensioneaza o genera­tie de medici si am sentimente am­bigue despre acest moment, plecate de la faptul ca niciodata nu am acceptat sintagma „nu exista om de neinlocuit”. Poate ca, pentru prestatia profesionala si intelectuala, se pot gasi oricand succedanee, dar „nota   
Nicolae Teremtus pe 21.04.2017
Colțu’ meu / O poveste cu drumari fericiţi!
Dintr-o intamplare, zilele trecute m-am aflat in partea de sud a tarii, cu niscai probleme personale. O zona in care nu am fost niciodata. Am plecat de acasa pe vreme buna, soarele zambea prietenos pe un cer albastru de metil, iar coloana de mercur indica in termometru o atmosfera placuta, de primavara autentica. Nici nu am luat   
Ioan Botis pe 21.04.2017
Ma tot mir / Prezervativ peste capu’ la blondă
Condamnarea Elenei Udrea i-a luat mintile Baselului. Ori nu i le-a luat, dar i le-a scufundat intr-o pacla deasa. In dis­perare de cauza, nestiind cum sa-si salveze iubitica, Marinerul a propus neste amendamente la proiectul legii gratierii. Traienel a propus ca mamele insarcinate sa nu mai faca temnita, ceea ce m-a dus imediat   

Parteneri

Lista firmelor din Romania