• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 24 Octombrie 2017

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Cultură

Vineri , 13 Octombrie , 2017
REMEMBER. Folcloristul şi etnologul Mihai Pop, membru de onoare al Academiei Române
Centrul Cultural Sighetu Marmatiei si Colegiul National „Dragos Voda” (catedra de limba si literatura romana) au evocat personalitatea prof. univ. dr. doc. Mihai Pop. In cabinetul care poarta numele savantului, prof. dr. Ioan Dorel Todea, prof. dr. Mihai Dancus, prof. dr. Raluca Lozba, prof. dr. Otilia Chindris au marcat implinirea a 110 ani de la nastere si 17 ani de la decesul celui care a fost unul din cei mai buni   
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Maramureşeni în Universitatea clujeană (I)
Gheorghe Bilascu(1863-1926),Iuliu Orient (1869-1940), Alexandru G. Filipascu (1902-1952)
Vineri , 06 Octombrie , 2017
Gheza Vida şi prietenii săi artişti
Centrul artistic de la Baia Mare este cunoscut la nivel national si european pentru renumita scoala de pictura, fondata in 1896 si continuata pana in contemporaneitate, activitatea artistica fiind intr-o continua si benefica amplificare si diversificare.
Vineri , 06 Octombrie , 2017
Colivia - Vincze Edit (1948)
Lucrarea lunii la Muzeul Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare»
Marţi , 03 Octombrie , 2017
FICT 2017
In perioada 3-8 octombrie 2017, in Piata Unirii din Cluj-Napoca se va desfasura cea de a cincea editie a Festivalului International de Carte Transilvania. Autorii maramureseni vor fi prezenti in cadrul festivalului cu volume editate de Centrul pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Maramures, Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures si Muzeul Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare».
Vineri , 22 Septembrie , 2017
Monografia Odești - 810 ani, o lansare cu suflet și lumină
Zilele trecute, localitatea maramureseana Odesti a fost gazda unui eveniment editorial din categoria premium. A fost lansata monografia Odestiului, o lucrare realizata de Vasile Iuga de Saliste si finantata de Valer Blidar, fiu al Odestiului, cunoscut om de afaceri maramuresean. Alaturi de monografie au mai fost prezentate lucrarile: „Un om, o viata, o legenda – Blidaru - Rezistenta armata din munti... din dosarele   
Vineri , 22 Septembrie , 2017
Originile ezoterismului în gândirea antică, în viziunea lui Nicolae Iuga
La Editura Noor Publishing din Saarbrucken, Germania, a aparut lucrarea lui Nicolae Iuga intitulata Sur les raciness de l’esoterisme dans la pensee antique. Demn de remarcat este si faptul ca volumul se vinde prin celebra librarie Flammarion din Paris. Alaturi de aceasta carte alte doua carti ale lui Nicolae Iuga sunt promovate in toate limbile europene, in limba araba si in Japonia: About the New Antisemitism and Other   
Vineri , 15 Septembrie , 2017
Spectacol inedit de teatru la Rozavlea. Maramureșul renaște și prin teatru
Maramuresul sta cu fruntea sus pe plan national si din punctul de vedere al artei teatrale. Urmeaza o poveste impresionanta despre activitatea unui regizor care a crescut in judetul nostru si care pune in scena, si cu actorii baimareni, spectacole cu impact national. Deschis la minte, curajos, atent la ce avem noi autentic si curat, regizorul Marcel Țop ajuta enorm ca Maramuresul sa renasca si prin teatru.
Vineri , 15 Septembrie , 2017
Vatra Chioreană la numărul 11
A aparut cel de-al 11-lea numar al revistei Tarii Chioarului, Vatra Chioreana. Acest numar al revistei a fost publicat de Asociatia A.R.I.P.I. (Asociatia Raureana – Initiativa, Perspectiva, Inovatie), cu sprijinul Editurii SCRIPTORIUM, al Primariei si Consiliului Local Copalnic Manastur si a fost tiparit cu aportul financiar al Consiliului Judetean Maramures.
Vineri , 15 Septembrie , 2017
Prima ediţie a Taberei (Inter)Naţionale de Literatură eCreator
In perioada 15 – 17 septembrie se va desfasura in comuna maramureseana Calinesti prima editie a Taberei (Inter)nationale de Literatura „eCreator”. Lansarile, atelierele de lucru si seminariile vor avea loc in Pensiunea Cosau, rezervata special pentru un asemenea eveniment, datorita implicarii – „pe persoana fizica”, vorba unui recent scriitor politician – primarului Mihai Nemes.
Sambătă , 09 Septembrie , 2017
Teatrul Municipal Baia Mare la început de stagiune
La Teatrul Municipal Baia Mare a avut loc prima conferinta de presa sustinuta in aceasta sta­giune. In prezenta directorului institutiei - Radu Macrinici, a regizorilor Marcel Țop, Bogdan Palie, Iulian Bulancea (actor la sectia Papusi a TMBM) si a ziaristilor baimareni s-a discutat despre proiectele teatrului baimarean la inceputul stagiunii 2017-2018.

Supliment săptămânal

Editoriale

Parteneri

Lista firmelor din Romania