• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 25 Iunie 2017

Curs valutar

Euro Euro
4.5673 RON
Dolar american Dolar american
4.0905 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.2034 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4773 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Cultură

Vineri , 16 Iunie , 2017
Expoziţia de pictură IOAN POP – PRILOG Viziune în lumină şi culoare
Departe de a fi considerata o expozitie „Retrospectiva – 30 de ani de creatie artistic pe meleaguri satmarene 1987 -2017 ” pictorul Ioan Pop reuneste pe simezele Muzeului de Arta din Satu Mare 72 de lucrari de pictura realizate si cuprinse in spatiul de timp al perioadei mentionate anterior.
Vineri , 16 Iunie , 2017
Breasla olarilor din Baia Mare
Strans legat de satisfacerea necesitatilor zilnice ale gospodariilor taranesti si orasenesti, mestesugul olaritului este cunoscut in judetul Maramures din cele mai vechi timpuri. In Baia Mare, breasla olarilor este atestata documentar din a doua jumatate a secolului al XVI-lea, aceasta continuandu-si activitatea pana la sfarsitul secolului al XIX-lea.
Vineri , 16 Iunie , 2017
Artista AGATHA HÓRY expune din nou
De aceasta data in foaierul Teatrului Municipal din Baia Mare, insotind Festivalul International de Teatru ATELIER si aducand acestuia o stralucire suplimentara. Imaginile radiante ale materialului expus reordoneaza pregnant spatiul holului deja puternic marcat de minunata fresca a artistului Nicolae Apostol, reusind sa faca casa buna cu aceasta.
Vineri , 09 Iunie , 2017
Luna mai – un nou record de vizitatori!
Luna mai a adus la Muzeul de Mineralogie un motiv de sarba­toare, depasirea recordului de vizitatori inregistrati intr-o luna. Dupa cum se poate observa in graficul urmator, pentru prima data a fost depasit pragul de 6.000 de vizitatori intr-o luna in anul 2016 cand, in luna aprilie, au fost inregistrati 6.686 de vi­zitatori, iar in acest an s-a reusit depasirea acestei cifre, noul record fiind de 6.706 vizitatori.
Vineri , 09 Iunie , 2017
Atelier - ediţia 24. 10-18 iunie 2017. BAIA MARE
Spectacolele celui mai vechi Festival International de Teatru din Romania
Vineri , 09 Iunie , 2017
FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE TEATRU ATELIER EDIŢIA 24
In perioada 10-18 iunie 2017, in Baia Mare se va desfasura Festivalul International de Teatru ATELIER, cel mai vechi festival de teatru international din Romania. Producatorul si organizatorul acestui eveniment este Teatrul Municipal Baia Mare.
Vineri , 02 Iunie , 2017
Construcția podului. Lidia Agricola (1914-1994)
Lucrarea lunii la Muzeul Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare»
Vineri , 26 Mai , 2017
„30x30”. Salonul de pictură foarte mică 2017 – București Periplul expozițional 1
„30x30”(Salonul de pictura foarte mica) este, cred, o intrebare si un raspuns... Daca am forta o comparatie am spune ca expozitia de fata este muzica de camera (expirata, si ea, nu?!), adica intima, discreta, tonala si incarcata de energii pozitive, cu atat mai rau... Ca sa fie in trend ar trebui sa fie neopop cu trimiteri sociale si politice....”
Vineri , 26 Mai , 2017
Premieră la Teatrul Municipal Baia Mare: UN VIS CU MI-S REVISTA
Prin secolul al XIX-lea, in America de Nord in special, era in mare voga un fel de spectacol de revista, numit vodevil, in timpul caruia publicul se manifesta zgomotos, amuzandu-se copios in fata jocului comediantilor, fluierand suficient de tare incat sa acopere prestatia muzicantilor, traind cu alte cuvinte spectacolul prin participare directa.
Vineri , 26 Mai , 2017
Manifestări cultural-religioase la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare
Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Episcop Iustin, al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, sambata, 20 mai 2017, s-a desfasurat la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din Baia Mare manifestarea cultural - religioasa „De la Inviere la Inaltare”, editia a XVII-a, si „Olimpiada de mestesuguri artistice traditionale”- etapa judeteana, organizate de catre Inspectoratul Scolar Judetean Maramures,   

Supliment săptămânal

Editoriale

Stefan Gonczi pe 16.06.2017
Dialoguri virtuale / Corolar
Intrebare: Care ar fi concluzia cuprinzatoare privind parcursul economiei romanesti, acum cand s-au dat publicitatii de catre Institutul National de Statistica rezultatele de la finele primului trimestru al acestui an?
Sabin Nemes Bota pe 16.06.2017
Tomograful lui Sabin / Ego, mei, mihi, me...
... „Aproape toti credem ca avem, sau do¬rim sa avem ceea ce s-ar putea numi «o personalitate sanatoasa». Exista nenu­marate definitii ale acesteia: aveti o personalitate sanatoasa in masura in care cautati, deliberat, binele din fiecare per­soana sau situatie.
Horia Chiş pe 16.06.2017
Fereastra închisorii / Învăţături de peste ocean
Revin la o idee mai veche si spun ca din modelul nord-american de justitie si ordine publica este cel mai corect, din care se pot invata multe lucruri bune.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 16.06.2017
Calea, Adevărul şi Viaţa / Muntele Athos – Grădina Maicii Domnului
Muntele Athos (in greaca moderna Άγιοv Όρος - Sfantul Munte) este un munte (2.033 m) si o peninsula (cu lungimea de 60 km si o latime ce variaza intre 8 si 12 km, aria totala fiind de 360 km patrati) in nord-estul Greciei, in regiunea greceasca Macedonia Centrala, unde isi au locul 20 de manastiri, 12 schituri si o   
Nicolae Teremtus pe 16.06.2017
Coltu’ meu / Roşii maramureşene din Polonia, Ungaria...
Chiar daca subiectul zilei ar fi situatia din PSD, voi scrie la rubrica din minu­natul nostru saptamanal despre o situatie obisnuita din pietele si magazinele ora­sului. Voi scrie despre rosie, o leguma folosita, cautata, necesara in alimentatia noastra. Pietele sunt pline de rosii, care mai de care mai frumoase. Carnoase,   
Teodor Ardelean pe 16.06.2017
Biblioteca de idei / Noi procese cognologice!
Dintr-o sursa demna de incredere, am aflat ca ziarul New York Times publica intr-o saptamana mai multe informatii decat „a primit” un traitor pe Pamant din secolul al XVIII-lea pe toata durata vietii.
Ioana Lucacel pe 16.06.2017
Jenant, mișeilor! / Poveste
La televizor, un prezentator cu voce baritonala facea apologia demo­cratiei, justitiei si statului de drept, accentuand cuvinte cheie ca si „e-u-ro-pean”, „tra-seu e-u-ro-pean”, „jus-ti-ti-e in-de-pen-den-ta”, „an-ti-co-rup-ti-e”. Ultimul cuvant nu s-a mai auzit pentru ca femeia oprise televizorul si acoperise   
Ioan Botis pe 16.06.2017
Ma tot mir / Să-ţi dai cu Grindeanu-n Dragnea
Mie mi-a placut circul cand am fost mic si-mi place si acuma, mai ales recentul circ pesedist, cu toate ca mi-ar fi placut sa fie circ cu ceva animalute simpatice, si nu cu porci. Singura chestie care ma deran­jeaza ceva mai tare, rezultanta a circului asta de neam prost, e ca s-a depreciat leul, a slabit saracul si a naparlit.   

Parteneri

Lista firmelor din Romania