• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 17 Decembrie , 2013

Concert de excepţie la Chechiş

În Chechiş s-a colindat pentru prima dată în acest an în 7 decembrie, în cadrul concertului devenit deja o tradiţie, „Hristos se naşte, slăviţi-L!”. Evenimentul, ajuns la a IV-a ediţie, a fost organizat de Parohia Chechiş, Şcoala Dumbrăviţa şi Asociaţia Creştină „Dăruind vei dobândi”.

 
 

Practic, vorbim de o „şezătoare a colindelor”, nu este chiar un concert în sensul real al cuvântului. Încă de la prima ediţie s-a dorit a se organiza ceva „altfel”, aşa că s-a găsit această formulă combinată de şezătoare-concert.

În fiecare an a prezentat cunoscutul artist Andrei Bărbos.

Au urcat pe scena Căminului Cultural din Chechiş: Corul de copii al Asociaţiei „Dăruind vei dobândi”, Corala „Armonia” din Baia Mare, Corul bărbătesc din Chechiş, Corala preoţească a Protopopiatului Zalău, Corul Bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Baia Mare, Corul bărbătesc de la Lucăceşti, Corul mixt de la Plopiş, ASCOR, Corul bărbătesc Dumbrăviţa şi Corul Parohiei Groşi.

 

Toţi cei prezenţi au fost impresionaţi de atmosfera caldă şi de colindele care le-au „încălzit sufletul”. Organizatorii au reuşit să creeze o atmosferă tipică de şezătoare şi prin faptul că au aranjat Căminul din Chechiş în stil tradiţional. Şi în acest an, în timpul concertului, toţi cei din sală au primit de la copiii îmbrăcaţi în port popular cozonac şi gogoşi. Deci, fiecare dintre cei care au participat la eveniment a primit câte ceva. De asemenea, organizatorii au reuşit şi în acest an să ofere masă tuturor celor invitaţi şi oficialităţilor.

Au fost prezenţi la Chechiş peste 500 de oameni, iar acest lucru l-au putut calcula organizatorii în funcţie de numărul celor care au fost puşi la masă.

 

Ediţia de anul acesta a şezătorii-concert a avut numeroase elemente de noutate, pentru că de la an la an organizatorii au venit cu idei noi pe care le-au pus în practică. Merită subliniat că în acest an s-a reuşit ca evenimentul de la Chechiş să depăşească graniţele judeţului, prin prezenţa invitaţilor de la Zalău.

Toţi cei care au participat la eveniment au lăudat iniţiativa şi continuitatea evenimentului din Chechiş. Organizatorii ne-au spus şi că în acest an a fost cea mai mare implicare a oamenilor din Chechiş, de la felul în care au aranjat Căminul până la participare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.