• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 09 Iunie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Miercuri , 7 Iunie , 2023
Stația de Tratare a Apei și Stația de Epurare a Apelor Uzate, peste 2.000 de vizitatori de la instituții de învățământ
Trei luni pline de mii de copii curiosi sa descifreze tainele apei; am inceput cu luna dedicata APEI – MARTIE si am incheiat cu luna florilor – MAI. Au fost 3 luni cu portile deschise la obiectivele societatii VITAL SA, unde de la cel mai mic la cel mai mare utilizator al serviciilor noastre a putut observa mai indeaproape drumul apei. Statia de Tratare a Apei si Statia de Epurare a Apelor Uzate din Baia Mare au primit   
Marţi , 6 Iunie , 2023
Gazeta de Maramureș (1023)
Gazeta de Maramures (1023)
Marţi , 6 Iunie , 2023
Maramureș, țara voievozilor, eroilor și sfinților
Dupa o luna, patru excursii itinerante, la care au participat cate 500 de elevi din Țara Codrului, Chioarului, Lapusului si Maramuresului, sute de kilometri parcursi, zeci de obiective vizitate, zeci de lectii de istorie inedite invatate, cel mai mare proiect de promovare a istoriei si identitatii noastre a ajuns la final. Miercuri, 31 mai, a avut loc inchiderea festiva a proiectului „Maramures, tara voievozilor, eroilor si   
Marţi , 6 Iunie , 2023
Impresiile elevilor participanți la proiectul „Maramureș, țara voievozilor, eroilor și sfinților”
Impresiile elevilor participanti la proiectul „Maramures, tara voievozilor, eroilor si sfintilor”
Marţi , 6 Iunie , 2023
Colțu’ meu. Poluarea cu deșeuri menajere și industriale există. Mai există
Am prezentat, in numarul actual al saptamanalului nostru, un material cu privire la situatia deseurilor menajere si a deseurilor periculoase din Maramures.
Marţi , 6 Iunie , 2023
Situație gravă în Maramureș. Gunoaiele menajere și zgura plumboasă, pete negre în nord
Recent, am primit o informare de la Garda de Mediu Maramures privind stadiul de realizare, la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale din judet, a masurilor privind gestionarea deseurilor, conform Planului National de Gestiune a Deseurilor si gradul de atingere a obiectivelor de reciclare.
Marţi , 6 Iunie , 2023
Jenant, mișeilor! Jenant, mișeilor!
O vorba celebra spune ca raul triumfa atunci cand oamenii de bine nu fac nimic. Nici stapanirile straine, nici crizele de tot felul, nici inflatia, nici politicienii, nici nimeni nu a facut atat de mult rau Romaniei ca si cele patru cuvinte devenite scuza general valabila si refren national: „Nu e treaba mea”.
Marţi , 6 Iunie , 2023
Diarium Academicum Septentrionis
(XXI)
Marţi , 6 Iunie , 2023
500 de tineri în Țara Lăpușului
Megaproiectul „Maramures, tara voievozilor, eroilor si sfintilor. Repere cultural-istorice pentru tineri” a ajuns la cea de-a patra excursie itineranta, in Țara Lapusului * Dupa Țara Codrului, Țara Chioarului si Maramuresul Istoric, saptamana trecuta, circa 500 de elevi din Țara Lapusului, insotiti de dascalii lor, au pornit pe un traseu al cunoasterii istoriei si identitatii, care a pornit din Copalnic Manastur, a   
Marţi , 6 Iunie , 2023
SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE AMBASADA STATELOR UNITE ALE AMERICII, semnată de Laurentiu Primo.
,,Poporul roman, «partenerul strategic», ca orice popor vasal mai putin instruit si civilizat, nu intelege anumite chestiuni de geostrategie si politica internationala si si-ar dori sa fie (i)luminat de inalta intelepciune si cunoastere a marelui popor american...”
Marţi , 6 Iunie , 2023
Ziua Copilului - sărbătorită în Muzeul Satului din Baia Mare timp de patru zile
Copiii de toate varstele se vor putea bucura de activitatile organizate in Muzeul Satului din Baia Mare, pe parcursul a patru zile, in perioada 1-4 iunie 2023, in cadrul evenimentului „1 IUNIE in Satul Copilariei”.
Marţi , 6 Iunie , 2023
REABILITĂM ȘI LĂRGIM LA PATRU BENZI STRADA EUROPA, ACTUALA ȘOSEA DE CENTURĂ A MUNICIPIULUI BAIA MARE
Alesii judeteni s-au intrunit intr-o sedinta ordinara, in cadrul careia au votat o serie de proiecte importante pentru dezvoltarea judetului Maramures.
Marţi , 6 Iunie , 2023
„La PSD, populismul bate competența”
Senator Cristian Niculescu-Țagarlas: „La PSD, populismul bate competenta, doar asa putem interpreta modul in care Consiliul Legislativ desfiinteaza cu argumente proiectul de lege initiat de mai multi parlamentari social-democrati, printre care se regasesc presedintele partidului Marcel Ciolacu, liderul grupului parlamentar de la Camera Deputatilor, Alfred Simonis si deputatul PSD de Maramures, Gabriel Zetea”.
Marţi , 6 Iunie , 2023
Calea, adevărul și viața. Ziua cea mare a praznicului
Evanghelia praznicului Pogorarii Duhului Sfant ne aminteste de minunata chemare la adaparea cu apa vietii, rostita de Mantuitorul Hristos, la Sarbatoarea corturilor, in mijlocul unei mari multimi de oameni. El a rostit aceasta chemare „in ziua cea din urma – ziua cea mare a praznicului” (Ioan 7, 37), dar nu s-a suit la Ierusalim de la inceputul zilelor sarbatorii, care dura 8 zile, ci numai la jumatatea lor (Ioan 7,   
Marţi , 6 Iunie , 2023
102 de ani de la nașterea Înaltpreasfinţitului Părinte Justinian
Duminica, 28 mai 2023, s-au implinit 102 de ani de la nasterea Inaltpreasfintitului Parinte Justinian, cel care a fost Intaistatator al Eparhiei Maramuresului si Satmarului (1990-2016), Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului (1973-1990) si staret al Manastirii „Sfanta Ana” Rohia (1944-1973).