• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 06 August 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Luni , 3 August , 2020
Gazeta de Maramureş (884)
Gazeta de Maramures (884)
Luni , 3 August , 2020
Dezbaterea GAZETEI: candidații la funcția de președinte a CJ Maramureș, față în față
Dezbaterea de idei si proiecte este o cutuma democratica care ar trebui sa insoteasca orice campanie electorala, din respect pentru cetatenii chemati la urne, care, vazand candidatii fata in fata, pot analiza, critica si, mai apoi, alege. Tocmai de aceea, GAZETA de Maramures le-a propus o dezbatere, in scris, celor patru politicieni care si-au anuntat pana acum candidatura la Consiliul Judetean Maramures: Ionel Bogdan, Romeo   
Luni , 3 August , 2020
Scenariile pentru noul an școlar: riscuri, frustrări și speranțe
Peste aproximativ o luna si jumatate va incepe scoala. Dar nimeni nu stie inca cum. Pana acum au fost discutate si avansate mai multe scenarii, doua sub-scenarii hi­bride, un scenariu de reve­ni­re integrala la scoala si altul de ore exclusiv online pentru des­chiderea scolii din 14 septembrie 2020.
Luni , 3 August , 2020
273 mii lei lei alocă Consiliul Județean Maramureș pentru dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” al Județului Maramureș
Forul decizional al Consi­liului Judetean Maramures, reunit in sedinta extraordinara, in sistem videoconferinta, a aprobat finantarea capitolului de siguranta a cetateanului pe doua componente, si anume: investitii pentru Serviciul Public Judetean Salvamont Maramures si investitii pentru Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Gheorghe Pop de Basesti” al Judetului Maramures.
Luni , 3 August , 2020
Jenant, mişeilor! „Acum știu, am aflat și eu…”
„… Cind un om reuseste sa faca ceva ce i-a solicitat mult efort, in el incepe sa lucreze trufia. Cel ce slabeste se uita cu dispret la grasi, iar cel ce s-a lasat de fu­mat ra­suceste nasul dispretuitor cind altul se balaceste, inca, in viciul sau.
Luni , 3 August , 2020
Biblioteca de idei. Omul așezat în efigie!
Se spune ca intelectul trebuie mereu antrenat, deoarece numai in acest fel isi poate pastra vigoarea si prospetimea. Exista multiple posibilitati de punere in opera a exercitiilor de acest fel, fie ca e vorba de impros­patarea memoriei, radicalizarea imaginatiei sau consolidarea mijloacelor de performanta. Din aceasta perspectiva, pornesc adesea in ascensiuni interogative sau combinative, facand fie studii de caz pe seama   
Luni , 3 August , 2020
Satele în care distanțarea socială e naturală
Intr-o perioada in care „distantarea sociala” a devenit un termen aproape la fel de uzual ca si salutul, iar orasele sunt intesate de afise si indicatoare care ne indeamna sa „pastram dis­tanta”, va propunem o incursi­une in Maramuresul arhaic, unde distantarea e... naturala.
Luni , 3 August , 2020
Mondo Cane
Asa-zisa revolta antirasista e o frauda cu obiective precise: des­compunerea modelului american, instalarea unui regim au­to­- ritar de stanga si indepartarea civilizatiei europene.
Luni , 3 August , 2020
Calea, Adevărul şi Viaţa. Preacinstirea Maicii Domnului
Cu voia lui Dumnezeu, iata-ne ajunsi, din nou, la inceputul Postului Adormirii Maicii Domnului, cea de Dumnezeu Nasca­- toare si Pururi Fecioara.
Luni , 3 August , 2020
Dorina Nadia Ghiț-David. Vocație și responsabilitate în procesul didactic
„Alergam dupa eroi de tot felul si eroii trec pe langa noi neobservati, anonimi. In cautarea Omului Nou ne ciocnim indiferenti de oameni. Asa se intampla, intalnesti un om si treci pe langa el cu gandul aiurea. Dar omul acesta iti sta inainte cu o intreaga imparatie de ruine fumegande.” (Aleksei Tolstoi – din jurnalul pictorului Corneliu Baba)
Luni , 3 August , 2020
Consiliul Județean Maramureș alocă 5 milioane lei societății „Drumuri-Poduri Maramureș” pentru continuarea investițiilor în infrastructura rutieră
Administratia judeteana con­tinua investitiile in infrastructura rutiera, alo­cand resurse financiare si pentru repararea drumurilor care nu sunt parte a marilor proiecte derulate pe reteaua judeteana.
Luni , 3 August , 2020
OFERTĂ DE NEREFUZAT DE LA COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE
IN ZILELE DE MARȚI - MIERCURI ȘI JOI - PROGRAM EXTINS PANA LA ORA 19.00. ACCES DIN ORA IN ORA
Luni , 3 August , 2020
20 iulie. Moartea Regelui Ferdinand I al României
La data de 20 iulie 1927 s-a stins din viata, la Castelul Peles din Sinaia, dupa o lunga si grea suferinta, regele Ferdinand I al Romaniei.
Luni , 3 August , 2020
Dialoguri virtuale. După câteva luni ce s-a schimbat? (IV)
(ultima parte)