• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 04 Iunie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Luni , 1 Iunie , 2020
Gazeta de Maramureş (875)
Gazeta de Maramures (875)
Luni , 1 Iunie , 2020
Prietenii românilor: francezii Emmanuel de Martonne și Robert Ficheux. Contribuții decisive la făurirea României Mari
Iata ca se implinesc, in 4 iunie, 100 de ani de la consfintirea prin semnarea partilor implicate a Tratatului de la Trianon (Paris), moment care consfinteste oficial incununarea eforturilor militare, intelectuale, populare, culturale, diplomatice de faurire a Romaniei Mari, incepute simbolic prin proclamatia din 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia.
Luni , 1 Iunie , 2020
Academicianul Ion Pop de vorbă cu Robert Ficheux, Paris, 1993
Academicianul maramuresean Ion Pop (originar din Miresu Mare) a avut privilegiul de a sta de vorba cu Robert Ficheux, la cei 95 de ani ai sai, in 9 iulie 1993, la Paris. Convorbirea a fost publicata in volumul „Ore franceze”, aparut la editura Polirom in anul 2002. Ion Pop a fost primit cu caldura in apartamentul parizian, unde s-a simtit ca acasa printre tesaturi romanesti din toata tara, in special din zona apusenilor.   
Luni , 1 Iunie , 2020
Vor demara lucrările de construcție ale gazoductului pe o distanță de 86 de kilometri, de la Sarasău – Sighetu Marmației – Borșa
In sedinta de Guvern de miercuri, 27 mai 2020, s-a decis ca proiectul conductei de gaze Sarasau - Sighetu Marmatiei - Borsa sa devina un proiect de importanta nationala. Astfel, o promisiune lansata inca din toamna trecuta de Mihai Leontin Leahu, directorul Departamentului de Proiectare si Cercetare al Transgaz, in cadrul sedintei de Consiliu Judetean Maramures care s-a desfasurat in Viseu de Sus, devine realitate.
Luni , 1 Iunie , 2020
Pandemia neputinței și incoerenței a lovit învățământul
Pretentii de secolul XXI si conditii de secolul XIX. Pe scurt, asa poate fi descris paradoxul pe care il traieste invatamantul romanesc de la inceputul pandemiei de coronavirus. Prin ordin de minis­tru, scoala s-a mutat in online, desi in Romania exista inca zeci de mii de locuinte neelectrificate, daramite cu acces la internet. Iar lista balbelor continua: Ministerul nu a reusit nici pana azi sa asigure laptopuri sau tablete   
Luni , 1 Iunie , 2020
Colţu meu. O piaţă pentru băimăreni
Povestea pietei baimarene de alimente „Izvoarele” merge mai departe, chiar daca se spune una sau alta despre ea, despre terenul pe care se afla. Vorbim despre un petic de teren in care se afla piata, acel loc de unde baimarenii isi cumpara legume si fructe, lactate si multe altele. In ultimii ani, chiar si tigari de contrabanda.
Luni , 1 Iunie , 2020
Jenant, mişeilor! Un fleac! Ne-au ciuruit valorile naționale prin formalisme
Daca n-ar fi fost slujbele Bise­ricii si parastasele pentru eroii si fauritorii Romaniei Mari, nici n-am fi simtit in vreun fel ca in 28 mai a fost Ziua Eroilor.
Luni , 1 Iunie , 2020
Politica lui „să vedem” pune turismul pe butuci
Ba se poate zbura, ba nu se poate zbura; ba putem merge la mare, ba nu putem; ba vom deschide terasele restaurantelor, ba vom vedea. Pe scurt, cam asta e strategia guvernamentala a jocului de-a „alba-neagra” cu turismul romanesc. Asta in timp ce toate tarile din jur au stabilit politici, masuri si calendare clare pentru turismul estival.
Luni , 1 Iunie , 2020
Plasmă imună pentru pacienţii critici cu COVID-19, în Baia Mare
Plasmafereza pentru tratarea pacientilor cu COVID-19 a fost instalata la Centrul de Transfuzie Sanguina Baia Mare, la inceputul lunii mai. A urmat punerea in functiune a aparaturii si instruirea personalului. Activitati care s-au desfasurat fara probleme, Centrul avand specialisti priceputi, iar protocoalele cerute de Ministerul Sanatatii sunt respectate cu sfintenie. Aparatura a fost primita de la firma Besmax Pharma   
Luni , 1 Iunie , 2020
Biblioteca de idei. Teoria mulțimilor
Odata cu toate problemele me­dicale, administrative, sociale, economice etc. aduse de pandemia de COVID-19, revin in actualitate in randul oamenilor de stiinta discutiile despre „multimi”, „adevar”, „sisteme” s.a.m.d.
Luni , 1 Iunie , 2020
Două decenii de învățământ superior de artă la Baia Mare, 2000 – 2020 (II)
„Vorba suna, fapta tuna! Asa ca lasati sa vorbeasca faptele” (IPS Pimen)
Luni , 1 Iunie , 2020
O carte-document pentru suflet, istorie și identitate
Interviu cu preotul Dorel Michis, autorul cartii „Danesti. Repere monografice”
Luni , 1 Iunie , 2020
Mondo Cane
Aminteam saptamana trecuta despre politica Germaniei, in perioada pandemiei, vis-a-vis de migrantii care stau la gardurile virtuale sau reale ale U.E.
Luni , 1 Iunie , 2020
Calea, Adevărul şi Viaţa. De ce atâta luptă împotriva Euharistiei?
Traim vremuri deloc usoare privitor la viata religios – morala a oamenilor cu credinta in Dumnezeu Cel Unul in Treime, pentru ca, in spatele pandemiei din zilele noastre, se ascund tot felul de atacuri impotriva invataturii si practicii vietii crestine autentice.
Luni , 1 Iunie , 2020
Derularea Conferinței de Pace de la Paris
La 5/18 ianuarie 1919 s-a deschis, la Paris, Conferinta de Pace, avand misiunea de a edifica o noua ordine politica si teritoriala in Europa.