• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 23 Ianuarie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 5 Noiembrie , 2018

Începe competiţia liberală pentru Baia Mare

Sediul PNL Maramureş din Baia Mare a fost gazda con­ferinţei de presă susţinută de preşedintele PNL Baia Mare, Călin Bota, Cristian Niculescu Ţâgârlaş şi Simion Bizău, consilieri locali băimăreni. Liderul liberalilor băimăreni a prezentat competiţia prin care se va alege candidatul la fotoliul de primar în cele mai importante oraşe, implicit în Baia Mare.


„Candidaţii vor trebui să depună și o declarație prin care se vor angaja să sus­țină candidatul care va fi desemnat. Un lucru extrem de important, din punc­tul meu de vedere, este acela că se manifestă o mare deschidere pentru ceea ce înseamnă atragerea în rândurile Par­tidului Național Liberal și a altor potențiali candidați, astfel încât dacă  personalități locale care sunt persoane cu notorietate și încredere consistentă la nivelul municipiului doresc să candideze pentru funcția de primar din partea Partidului Național Liberal, vor putea beneficia de această facilitate cu condiția angajării să se înscrie în Partidul Național Liberal. Procedura se va încheia în data de 15 noiembrie pentru ceea ce înseamnă depunerea inten­țiilor de candidatură, urmând ca cei care și-au manifestat intenția de a candida să intre într-o competiție internă astfel încât până la 15 martie 2019 să se poată desemna, în urma unui sondaj de opinie - coordonat de la nivel național, candidatul pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare -  raportat la nivelul de încredere, nivelul de notorie­tate și potențialul de creștere pe care îl are fiecare, raportat la profilul candida­tului care se pliază pe așteptările cetățenilor municipiului Baia Mare”, a spus Călin Bota.

Cristian Niculescu Ţâgârlaş a salutat demararea competiţiei pentru desem­na­rea unui candidat la primăria Baia Mare.

„Mă bucur foarte mult că această competiţie a fost pornită, pentru că PNL la nivelul Băii Mari are nevoie de o competiţie reală, iar candidaţii trebuie să fie pregătiţi din timp pentru a putea avea un real succes în campanie. Informaţia pe care vreau să o dau şi pe care eu am anunţat-o deja în Biroul Politic Local este aceea că nu mă înscriu în această competiţie, nu doresc să particip în competiţia internă pentru poziţia de candidat la postul de primar al municipiului Baia Mare. Organizaţia municipală are suficienţi candidaţi care să intre în această competiţie. Eu am alte planuri politice, pe alte paliere. Pe lista de consilieri locali vom vedea dacă mă voi mai regăsi. Depinde foarte mult de cel care va candida şi dacă va avea nevoie de priceperea mea în activitatea Consiliului Local. Dacă va fi aşa, atunci voi merge cu mare plăcere”, a spus consilierul liberal băimărean.

Niculescu Ţâgârlaş a declarat că este tentat de o candidatură pentru alegerile parlamentare.
Pe de altă parte, astfel de competiţii in­terne vor fi demarate în toate localităţile maramureşene.

În afară de candidaturile liberale, s-a vorbit de platforma Cuprom şi posibilitatea iniţierii unui proiect pentru reali­zarea unui parc industrial pe această platformă din Baia Mare.
„În ultimul timp au existat dezbateri aprinse în cadrul Consiliului Local Baia Mare cu privire la modul în care trebuie să uzităm zona industrială denumită platforma Cuprom. Din punctul meu de vedere, negocierile directe cu proprie­tarii de terenuri din zona aceasta este exclusă deoarece niciun proprietar nu poate garanta că platforma se va în­chide din punct de vedere al achiziţiilor şi aşa cum ea este fracturată, în momentul de faţă, cumpărarea unei porţiuni de teren nu va acoperi necesitatea rea­lizării unui proiect serios pe platforma Cuprom.
Noi vom iniţia proiectul de hotărâre şi pentru iniţierea unui parc industrial pe platforma Cuprom considerând că acea platformă industrială se adaptează ne­cesităţii dezvoltării economice a ora­şului.
Este evident că Baia Mare, în ultimul timp, suferă din cauza lipsei investi­ţiilor şi suferă şi din cauza lipsei mediu­lui de afaceri.
Noi, ca şi liberali, suntem orientaţi spre dezvoltarea mediului de afaceri pentru că doar dezvoltarea mediului de afaceri şi a locu­rilor de munca din sectorul privat va duce la creşterea nivelului de trai a cetăţenilor din Municipiul Baia Mare.
Opinia mea şi opinia consilierilor libe­rali este că trebuie să demarăm procedura prevăzută de Legea 255/2010, lege care reglementează exproprierile. În august 2018 a fost modificată această lege şi în art. 2, din cadrul legal expus mai sus, s-a prevăzut posibilitatea administraţiilor publice locale să exproprieze zonele industriale abandonate.
Este evident că platforma Cuprom este o baza industrială abandonată iar posibilitatea de a cumpăra sau de-a expropria şi valoarea investiţiei făcute de către municipiu este mult mai mică şi mai corectă decât achiziţia terenurilor de la actualii proprietari. În acest sens vom depune un proiect de hotărâre cu privire la procedura de evaluare şi expropriere a acelor terenuri”, a spus Cristian Niculescu Ţâgârlaş. 

 

 

„În ultimul timp au existat dezbateri aprinse în cadrul Consiliului Local Baia Mare cu privire la modul în care trebuie să uzităm zona industrială denumită platforma Cuprom. Din punctul meu de vedere, negocierile directe cu proprie­tarii de terenuri din zona aceasta este exclusă deoarece niciun proprietar nu poate garanta că platforma se va în­chide din punct de vedere al achiziţiilor şi aşa cum ea este fracturată, în momentul de faţă, cumpărarea unei porţiuni de teren nu va acoperi necesitatea realizării unui proiect serios pe platforma Cuprom”.
Cristian Niculescu Ţâgârlaş

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.