• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Iulie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Vineri , 3 Iulie , 2020
Gazeta de Maramureş (880)
Gazeta de Maramures (880)
Vineri , 3 Iulie , 2020
Un adevăr terifiant iese la iveală după șapte decenii: Securitatea și crima de la „Răstignire”
In urma cu sapte decenii, doi tarani sunt impuscati miseleste, fara sentinta, de subalternii celebrului colonel de securitate Nicolae Briceag de la Dej. In locul executiei, numit „La Rastignire”, situat intre Vima Mare, Vima Mica si Salnita, se afla astazi doar o cruce veche, pe care e trecut numele unuia dintre morti. Preotul Florian Nechita, care a fost paroh in Vima Mare mai bine de 14 ani, a aflat detalii despre acest   
Vineri , 3 Iulie , 2020
Petre Mitru, Cetățean de Onoare al Băii Mari
Zilele trecute, a avut loc un eveniment din galeria celor care trebuie prezentate. Primaria Baia Mare, primarul Catalin Chereches a oferit titlul de Cetatean de Onoare unui inginer din Baia Mare, unui visator care a lucrat pentru oras si comunitate, Petre Mitru. A fost un moment de bucurie deoarece Mitru face parte din categoria rara a specialistilor, care au mereu resurse pentru a se reinventa. In decursul anilor, GAZETA de   
Vineri , 3 Iulie , 2020
Planul de relansare economică „Reclădim România” a fost lansat de Guvernul Orban în parteneriat cu Președintele Klaus Iohannis
Guvernul liberal a pre­zentat miercuri Planul National de Investitii si Relansare Econo­mica. Granturi pentru microintreprinderi, masuri de protectie sociala, digitalizare, investitii in infrastructura, energie, dezvoltarea retelei de gaz, dar si investitii in sanatate si educatie sunt prevazute in acest program.
Vineri , 3 Iulie , 2020
SC 4Brands, producător băimărean de echipamente de protecție COVID-19
Pe partea economica, Maramuresul a avut de suferit in aceste luni in care pandemia a blocat economia asa cum s-a intamplat in restul tarii. Au fost societati industriale care au recurs la somajul tehnic pentru a putea salva activitatea de baza. Dar au fost si firme care au lucrat fara intrerupere, avand circuite de protectie bine realizate. Din aceasta categorie am regasit firma baimareana SC 4Brands, o firma care a inceput sa   
Vineri , 3 Iulie , 2020
42 de ani de la inaugurarea expoziției pavilionare
Moment aniversar la Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara
Vineri , 3 Iulie , 2020
Colţu meu. Presa, vârful de lance în campania electorală
Pana cand Puterea si Opozitia vor ajunge la un consens, se va termina campania electorala, care nici nu a inceput de fapt, iar noi, „cei care trebuie sa dam votul”, vom fi in aceeasi ceata ca si pana acum.
Vineri , 3 Iulie , 2020
Jenant, mişeilor! Prost sau precaut?
De cateva luni, mi se pare ca Romania a devenit platoul de filmare al unui film horror de genul „A quiet place”. Tacem, cu totii, ca sa nu „trezim” mons­trul pandemic sau sa nu fim acuzati de „zadarnicirea combaterii bolilor”.
Vineri , 3 Iulie , 2020
Biblioteca de idei. Mircea Cantor și Maramureșul
Unul dintre cei mai mari „ambasadori” ai Maramuresului in lume este artistul Mircea Cantor. L-am cunoscut in urma cu cativa ani „buni” la Botiza, prin mijlocirea Parintelui Isidor Berbecaru.
Vineri , 3 Iulie , 2020
„Din toată varietatea de subiecte din Maramureș, omul m-a fascinat cel mai mult”
Interviu cu Gabriel Motica, fotograf
Vineri , 3 Iulie , 2020
Hramul Mănăstirii „Soborul Sfinților 12 Apostoli” Bârsana
Manastirea Barsana isi inalta catre cer turlele voievodale, asemenea unor cantari de slava. E dimineata, 30 iunie 2020, ziua hramului manastirii, Soborul Sfintilor Doisprezece Apostoli. Cu toate ca e devreme, sosesc procesiunile. Privind de sus, de pe platoul inalt al Staretiei, ai impresia ca toate vaile Maramuresului se revarsa pe poarta manastirii, in torente de camesi albe si de suflete curate. Manastirea Barsana – locul   
Vineri , 3 Iulie , 2020
Mondo Cane
Arhitectul cheie al Bruxelles UE a fost Walter Hallstein (1901-1982), un avocat puternic din Germania nazista. In iunie 1938, a participat la negocierile oficiale de stat intre Germania nazista si Italia fascista, cu scopul de a face din aceste ideologii agresive, o platforma pentru Europa viitoare.
Vineri , 3 Iulie , 2020
Calea, Adevărul şi Viaţa. Libertatea – un mare dar de la Dumnezeu
Dumnezeu a creat omul liber, fara a I se impune aceasta de catre cineva. Acest mare dar al libertatii l-a oferit si omului, dar pe care sa-l foloseasca asa cum este bineplacut lui Dumnezeu, intrucat libertatea izvoraste din Dumnezeu sau cu alte cuvinte fiinta libertatii este Dumnezeu.
Vineri , 3 Iulie , 2020
Înțelesurile ascunse ale picturii
„In haosul pictural al acestor ultimi ani, in care dezlantuirea exacerbata a instinctului individual a atins frenezia, incearca sa recunosti disciplinele armonice care in toate epocile, au servit in taina drept fundament picturii, ar putea sa para o nebunie. Nebunia aceasta este insa un lucru cuminte, o stiinta necesara atat pentru cel ce vrea sa picteze, cat si pentru cel ce vrea sa priveasca.”
Vineri , 3 Iulie , 2020
Modernizarea „Casei Tineretului”, în linie dreaptă
In urma cu doi ani de zile, „Casa Tineretului” din Baia Mare a trecut in domeniul public al judetului, timp in care reprezentantii Consiliului Judetean Maramures au finalizat indicatorii tehnico-economici ai proiectului. Totodata, s-a aprobat in anul 2019 ca denumirea acestei cladiri emblematice a Maramuresului sa fie „Centrul Cultural Maramures”, urmand sa fie folosita ca un adevarat centru cultural.