Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Vineri , 10 August , 2018

UAC Europe, participare de succes la cel mai mare târg de aviație din Europa - Farnborough International Airshow

de Gazeta de Maramures

UAC Europe a participat la cel mai mare târg de aviaţie din Europa, Farnborough International Airshow, găzduit la Londra, în perioada 16-22 iulie. Fabrica a fost reprezentă în număr și mai mare acest an, prin participarea în premiera a echipei de vânzări UAC Design. Întreaga echipă UAC a fost felicitată de către clienți pentru performanța și calitatea pieselor produse. Astfel că, ediția din acest an a fost una dintre cele mai reușite, atrăgând noi contracte și proiecte, care vor ajuta compania să ne dezvolte în continuare.

Târgul aviatic se organizează de la sfârşitul anilor 1940. Iar ediţia de anul acesta a fost ultima înainte de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Premierul Theresa May a deschis spectacolul și expoziția. „Acesta este un moment incredibil de interesant pentru industria aero­spa­țială. Nu numai că există un potențial imens de creștere, dar multe dintre evoluțiile care au loc au potențialul de a transforma felul în care se zboară astăzi”, a spus premierul britanic.
Cei mai renumiți producători din domeniul aeronauticii au expus produsele de top și au anunțat tranzacții record. Giganții industriei, Boeing și Airbus, s-au luptat pentru comenzile companiilor aeriene, în special pentru clienții din Orientul Mijlociu și Asia. România a anunțat și ea că a semnat, în cadrul Farnborough 2018, un contract pentru achiziția a cinci aeronave Boeing 737.

La târg au fost anunțate și proiecte care vor transforma cu totul filosofia transportului pe calea aerului. Au fost făcute investiții uriașe în dezvoltarea de taxi aerian.
Lupta pentru avioanele de linie s-a dat între Airbus și Boeing. Boeing a anunţat semnarea de contracte pentru 673 de avioane, comparativ cu numărul de 571 de avioane pentru care s-au semnat înţelegeri la târgul de la Paris de anul trecut, care alternează cu cel de la Farnborough. Airbus a anunţat că a primit comenzi ferme pentru 431 de avioane, comparativ cele pentru 431 de aeronave la evenimentul de anul trecut de la Paris. Cele mai populare modele au fost 737 de la Boeing și A 320 de la Airbus, aeronavele preferate ale companiilor low cost.
Evenimentul a avut foarte multe premiere. Avionul C130 Hercules, mo­dernizat și adaptat pentru zboruri comerciale, și-a făcut prima apariție la Farnborough.

 

 

Avionul C130 Hercules, modernizat și adaptat pentru zboruri comerciale, și-a făcut prima apariție la Farnborough. Primul model a fost proiectat în 1952, ca avion militar de transport destinat războiului coreean.
Avionul militar este folosit în peste 60 de țări, fiind produse peste 2.500 de bucăți. România deține cinci astfel de aeronave.
Helcules este un model recunoscut pentru stabilitate și manevrabilitate, putând să facă, fără prea mari dificultăți, acrobații aeriene dintre cele mai dificile.