Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Luni , 16 Noiembrie , 2020

Proiectele de dezvoltare a Maramureșului sunt deja în curs de implementare. Planul lui Bogdan prinde contur

de Gazeta de Maramures

 

Consiliul Județean Maramureș a avizat o serie de proiecte care odată implementate vor avea un impact benefic pentru dezvoltarea județului. Proiecte importante de susținere a sistemului medical, infrastructura rutieră, de alimentare cu gaze și de finalizare a depozi­tului de deșeuri de la Fărcașa au fost pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Maramureș.
O importanță deosebită pentru zona de nord-vest a României o are implementarea proiectului legat de Drumul Expres Satu Mare – Baia Mare. Pentru studiul de fe­za­bilitate, cele două județe au decis că vor aloca suma necesară, res­pectiv 3,2 milioane de euro, care va fi recuperată din asistență tehnică, direct de la Ministerul Fondurilor Europene.

„Proiectul se regăsește în Planul Naţional de Recuperare şi Rezi­lienţă fiindu-i alocate 340 de mi­lioane de euro. Mulțumesc pe această cale ministrului Marcel Boloș, care a înțeles importanța acestui proiect pentru regiunea de nord-vest, pentru județul Mara­mureș și implicit pentru Satu Mare”, a punctat Ionel Bogdan.
De asemenea, s-au alocat 3,5 mi­lioane lei pentru realizarea studii­lor de fezabilitate pentru drumurile judeţene, astfel încât din 2021 peste 85 de km de drumuri jude­ţene să intre în reabilitare, finan­țarea urmând să fie asigurată din fonduri europene.

Un alt proiect important îl repre­zintă depozitul de deșeuri de la Sârbi, un proiect care trebuie fina­lizat până la finele anului 2023. Consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai acestui obiectiv.
Valoarea proiectului este de 260.798.372,15 lei, lucrările de execuţie prevăd construirea unui depozit ecologic de deşeuri conform, compus din 4 celule, având capacitate totală de 1.946.466,4 mp şi o suprafaţă a depozitului propriu-zis de 11,847 ha.
„Suntem în situația în care trebuie să finalizăm acest proiect. Sper ca împreună cu o echipă de specialiști să reușim să găsim cea mai bună soluţie ca să ajungem și noi la nivelul țărilor europene unde deșeurile nu mai reprezintă de foarte mult timp o problemă, ci sunt producătoare de venituri suplimentare pentru unitățile admi­nistrative”, a subliniat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.
Administrația liberală în colaborare cu Guvernul Orban luptă pentru bunăstarea fiecărui cetățean și pentru dezvoltarea Maramu­re­șului.


„Sper ca împreună cu o echipă de specialiști să reușim să găsim cea mai bună soluţie ca să ajungem și noi la nivelul țărilor europene unde deșeu­rile nu mai re­pre­zintă de foarte mult timp o problemă, ci sunt producătoare de venituri suplimentare pentru unitățile administrative”.
Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș

Material electoral la comanda PNL Maramureș, realizat de: Yes Agency S.R.L., tipărit de: S.C. NEW MEDIA S.R.L., Cod AEP - 11200025