Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Vineri , 3 August , 2018

Licitația pentru reabilitarea drumurilor județene pe Valea Izei și Valea Ruscovei va fi publicată pe SICAP

de Gazeta de Maramures

La eveniment a fost prezent vicepremierul Paul Stă­nescu, ministru al Dezvol­tării Regionale și Adminis­trației Publice (MDRAP), care a semnat, alături de președintele Con­siliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, contractele de finanțare pe Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua, în valoare de 175 de milioane de lei. Acestea vizează reabilitarea și consolidarea a 60 km din drumurile județene DJ186 Valea Izei și DJ187 Valea Ruscovei.
Zilele trecute, șeful administrației județene a semnat caietul de sarcini pentru aceste două mari investiții așteptate de zeci de ani în Mara­mureșul Voievodal. Președintele CJ Maramureș a precizat că, la începutul lunii august licitația va fi publicată pe SICAP, iar la începutul anului 2019 pot fi deschise deja șantierele de lucru.

O altă veste bună pentru județul Ma­ra­­mureș este aceea că, la Consiliul Județean a început evaluarea ofertelor pentru Drumul Nordului. Potrivit președintelui Gabriel Zetea, există foarte multe oferte depuse, fapt care face ca evaluarea să dureze cel puțin două luni. Odată desemnat un câștigător se va intra în linie dreaptă pentru semnarea contractului, elaborarea proiectului tehnic, mobilizarea de șantier și demararea lucrărilor în primăvara anului 2019. Reabilitarea Drumului Nordului în Țara Lăpușului, pe o distanță de 78 de kilometri este posibilă prin obți­nerea unei finanțări de 50 de mili­oane de euro pe Programul Opera­țional Regional, contract de finanțare care a fost semnat la finalul lunii octombrie 2017.
Gabriel Zetea, șeful administrației județene subliniat încă o dată faptul că este extrem de important ca cei care se află la conducere să se țină de cuvânt, iar într-un singur mandat să poată gândi un proiect, să fie depusă documentația, obținută finanțarea și realizată execuția.

 

 

Reabilitarea Drumului Nordului în Țara Lăpușului, pe o distanță de 78 de kilometri este posibilă prin obți­nerea unei finanțări de 50 de mili­oane de euro pe Programul Opera­țional Regional, contract de finanțare care a fost semnat la finalul lunii octombrie 2017.