Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Vineri , 8 Martie , 2019

Liberalii băimăreni au terminat alegerile interne

de Nicolae Teremtus

Zilele trecute a avut loc conferinţa de presă a filialei PNL Maramureş, în care au fost discutate problemele politice ale momentului, dar şi situaţia din organizaţia liberală din Baia Mare. Au fost prezenţi preşedintele filialei, Ionel Bogdan, liderul PNL Baia Mare, consilierul judeţean Călin Bota şi Cristian Niculescu Ţâgârlaş, purtătorul de cuvânt al PNL Maramureş.

 

În prima parte a conferinţei de presă, Ionel Bogdan a vorbit des­pre faptul că situaţia alo­caţiilor pentru copii este la fel de incertă ca şi în urmă cu o săp­tămână.

Călin Bota s-a referit la alegerile din organizaţia băimăreană.
El a fost reconfirmat în funcția de președinte al organizației Baia Mare.
De asemenea, în urma centralizării voturilor, Biroul Politic Local are 8 vicepreședinți, 14 membri, 1 trezorier:

„În 28 februarie a avut loc comitetul local de coordonare al PNL Baia Mare, ocazie cu care a fost analizată activitatea organizației municipale de către cel mai înalt for statutar, abilitat să ia decizii în ceea ce privește filiala. Aici s-a luat decizia completării echipei Biroului permanent local cu alți patru vice­președinți, cu șapte membri, precum și alegerea unui nou trezorier. Cei care completează echipa de conducere a PNL Baia Mare sunt: Răzvan Anicăi, Vasile Roman, Ioan Salaci, respectiv doamnele Aurelia Pop și Nicoleta Pintican. De asemenea, domnul consilier jude­țean Gheor­ghe Marian va exercita, începând din acest moment, funcția de secretar ge­neral al organizației municipale Baia Mare. Prin toate aceste decizii adoptate sper că am reușit să încropim o echipă com­pletă, coerentă și echili­brată, care să poată sta la baza unor rezultate bune în alegerile europarlamentare care urmează”, a spus Călin Bota.

Avocatul Cristian Niculescu Ţâgâr­laş a abordat problema Ordonanţei 7, cea care a scos magistraţii în stradă.
„Domeniul justiţiei trebuie reglementat prin legi organice şi nu prin Ordonanţe de Urgenţă cărora le lip­seşte caracterul de urgenţă. Mai mult decât atât, trebuie să existe o consultare prealabilă a profesio­niştilor dreptului, anterior emiterii unor acte normative modificatoare a cadrului legal. Elementele care sunt cuprinse ca şi modificări la legile justiţiei sau la dispoziţii legale incidente de actul de justiţie sunt pe deplin împotriva normalităţii vieţii judiciare.
De aceea nu o să vedeţi niciun reprezentant al universului juridic profesional, fie că e avocat, notar, pro­curor sau jude­că­tor, care să susţină o astfel de aberaţie juridică. Cam cât de lipsit de etică şi profesionalism poţi să fii, să iniţiezi o astfel de Ordonanţă şi să o clamezi ca fiind un succes al domeniului juridic, iar imediat ulterior să specifici, să recunoşti că unele articole ale Ordonanţei sunt incorecte, ceea ce mă duce cu gândul la faptul că se ştia de către iniţiatori caracterul aproape ilicit al acestora, dar s-a încercat vigilenţa societăţii civile, respectiv dacă aceasta din urmă nu era atentă, modificările ar fi fost operate indife­rent de conţinutul lor stupid, modi­fi­cări ordonate de către Dragnea pentru a putea scăpa atât el cât şi şleahta lui de rigorile dispo­ziţiilor legale”, a spus Niculescu Ţâgârlaş.