Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Vineri , 9 Aprilie , 2021

Județul Maramureș, parte a Rutei Caselor Memoriale din România

de Gazeta de Maramures

Din noua rută cultural turistică dezvoltată pe plan național fac parte următoarele: Casa Memo­rială „Ion Șugariu” din Tăuții-Măgherăuș, Casa Me­morială „George Pop de Băsești”, Cas­telul Teleki - Muzeul „Petöfi Sándor” din Coltău, Casa Me­mo­­­rială „Dr. Ilie Lazăr” din Giu­­­lești, Complexul Muzeal și Mo­-­nu­mental „Dr. Vasile Luca­ciu”ˮ din Șișești, Casa Memo­rială „Elie Wiesel”din Sighetu Marmației, Casa Muzeu „Dr. Ioan Mihalyi de Apşa” din Si­ghetu Marmației, precum și Casa Memorială „Stan Ioan Pătraș” din Săpânța.

Cele opt obiective se regăsesc și în alte două rute recunoscute de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, respectiv Ruta „Drumul patrimoniului muzeal mara­mureșean” și din Ruta patri­mo­­niului muzeal din România.
„Este o mândrie să vedem că patrimoniul turistic al județului se bucură de importanța cuvenită, casele memoriale din Maramureș regăsindu-se printre cele mai valoroase repere culturale la nivel național. Onorarea memoriei marilor personalități este o dovadă a respectului față de trecut, dar și o datorie pe care o avem față de cei care au contribuit la renumele acestor locuri”.
Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș