Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Joi , 3 Decembrie , 2020

Gabriel Zetea (PSD): „Guvernul PNL atacă sectoarele construcții și IT”

de Gazeta de Maramures

 

IT-iștii și constructorii sunt noile ținte ale Guvernului PNL. După alegeri, PNL va tăia facilitățile pentru aceste două domenii cheie ale economiei, care contribuie cu 12% la Produsul Intern Brut, susține președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, candidatul Partidului Social Democrat Maramureș pentru Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie.
„Nu îi interesează faptul că 800.000 de oameni vor fi afectați. PNL arată, încă o dată, cât sunt de incompetenți și iresponsabili gu­ver­nanții actuali. Măsura de elimi­nare a facilităților pentru con­­strucții şi IT lovește puternic în firmele românești. Vom avea iar pierdere economică, reducerea lo­curilor de muncă, scăderea exporturilor, plecarea din țară a IT-iștilor și a lucrătorilor din con­strucții”, susține candidatul PSD Maramureș pentru Parlamentul României, Gabriel Zetea.
Este o măsura asumată de PNL în programul său de guvernare, dar mascată printr-o formulare inten­ționat alambicată: „PNL nu va majora sau introduce noi impozite și taxe. În etapa actuală, principalul efort va fi făcut pentru îmbu­nă­tățirea colectării veniturilor, prin: I) eliminarea distorsiunilor și lacu­nelor ce permit minimizarea po­ve­rii fiscale, asigurându-se co­­­rec­ti­- ­tudinea și echitatea în sistem”, se arată în programul liberalilor.
„De altfel, premierul Orban s-a pronunțat clar împotriva exceptării de la plata impozitului pe profit pentru IT-iști. Dramatic este că PNL-ul sabotează două ramuri care au ajutat economia româ­nească să nu fie îngropată definitiv de actuala guvernare. IT-ul și con­strucțiile sunt domeniile care au avut o contribuție pozitivă, chiar și-n situație de criză. Însă, pentru acest guvern haotic, țara tre­buie guvernată cu frică și ame­nințări. În 6 decembrie să scăpăm de ei! În 6 decembrie să redăm România, românilor! În 6 decembrie să votăm împotriva acestui guvern mafiot și să alegem #sigurantaunuitraimaibun!”, transmite liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, candidat pentru Camera Depu­taților la alegerile parlamentare.

 

 

Materiale electorale la comanda PSD Maramures, cod AEP 11200020, tipărit de NEW MEDIA SRL