Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Duminică , 15 Septembrie , 2019

Delegația Voievodatului Podkarpackie în vizită la investitorii din Maramureș

de Gazeta de Maramures

Ceremonia de semnare a Acordului de cooperare între județul Ma­ra­­mureș și Voievodatul Po­d­­kar- ­­packie din Republica Polonă a avut loc la începutul lunii septembrie, la Palatul Administrativ din Baia Ma­re. După momentul oficial, preșe­din­tele Consiliului Județean Ma­ra- ­mureș, Gabriel Zetea și Wladyslaw Ortyl, mareșalul Voievodatului Podkarpackie, alături de delegația oficială din Polonia și reprezen­tanți ai aparatului propriu al instituției județene au vizitat câteva obiective economice importante pentru dezvoltarea Maramureșului.
O primă vizită a fost efectuată la Aeroportul Internațional Maramu­reș dat fiind faptul că, în primăvara anului 2019, într-o vizită oficială în Polonia, delegația Consiliului Județean Maramureș, condusă de președintele Gabriel Zetea, a vizi­tat Aeroportul din Rzeszow.
„Am considerat oportun să le pre­zentăm oaspeților noștri și proiectul, în valoare de 20 de milioane de euro, derulat de către județul Mara­mureș, de reabilitare și prelungire a pistei Aeroportului Internațional Maramureș. Ne-am bucurat cu toții de aprecierile oaspeților din Polonia și vom stabili împreună, în perioada următoare, strategii comune de dezvoltare economică în jurul aeroporturilor din cele două re­giuni. Mulțumesc mult personalului Aeroportului Internațional Ma- ­ra­mureș pentru prezentarea inves­tiției noastre și mai ales pentru prezentarea amplă a planurilor de dezvoltare viitoare”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

O a doua vizită alături de noii prie­teni ai Maramureșului, respectiv delegația poloneză din Voievodatul Podkarpackie, în frunte cu Wladyslaw Ortyl, mareșalul Voie­vodatului a fost făcută la ATP TECH CENTER în Baia Mare. „Mircea Cirț a fost, ca de obicei, o gazdă perfectă, și mă bucur că am reușit să impresionăm delegația poloneză. Primul camion produs în Maramureş, TRUSTON, a fost sen­zația zilelor trecute în presa de profil și sper că este doar începutul unei povești de succes. Mulțumim ATP și îi mulțumim lui Mircea Cirț pentru primirea călduroasă”, a conchis șeful administrației jude­țene, Gabriel Zetea.
 

 

 

În cadrul vizitei oficiale efectuată în Maramureș de către președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, alături de delegația Voievoda­tului Podkarpackie condusă de mare­șalul Wladyslaw Ortyl a fost stabilită o întâlnire și la un investitor polonez în Baia Mare, respectiv la societatea Blacho Trapez.

O ultimă vizită a fost realizată la Universal Alloy Corporation, unul dintre cei mai importanţi investitori din Maramureș, iar vizita oficială a delegației străine din Polonia nu putea ocoli fabrica de la Dumbrăvița.
„Reprezentanții Voievodatului Podkarpackie în frunte cu mareșalul Wladyslaw Ortyl au făcut un tur prelungit al fabricii și am reușit, astfel, să analizăm asemănările între cele două regiuni. În jurul Aeroportului din Rzeszow s-a dezvoltat, în ultimii ani, o importantă industrie în domeniul aviației și sper din tot sufletul ca, în anii care urmează să avem și în Maramureș o dezvoltare asemănă­toa­re. Aproape 2.000 de maramure­șeni lucrează în prezent la Dumbră­vița, în cadrul UAC, iar acest număr se va dubla în următorii doi ani, o dată cu deschiderea noii facilități industriale de lângă Aeroportul Internațional «Maramureș», la Tăuții Măgherăuș. Investiția UAC este realizată cu sprijinul Guvernului României și sper să atragem în Maramureș un număr cât mai mare de astfel de investiții”, a subliniat președintele Gabriel Zetea.