Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Luni , 25 August , 2008

Bursa vorbelor: "Cura de slabire" aeriana

de Monika Krajnik
Pentru a reduce factura la combustibil, companiile aeriene micsoreaza portiile de mancare, taie din ratia de apa si scurteaza furculitele. Daca vi se pare ca portiile servite in avion s-au micsorat brusc, ca furculita este mult mai mica, iar pliculetul de zahar a pierdut ceva grame, sa stiti ca nu aveti iluzii! O spun si ziaristii de la "The Times", care au aflat care sunt modalitatile inedite la care au apelat companiile aeriene pentru a reduce greutatea aeronavelor si a tine, astfel, sub control cheltuielile legate de combustibil. Daca, pana acum, pretul crescut al combustibilului a dus la reducerea numarului de curse si tintuirea la sol a mai multor aeronave, de acum inainte masurile radicale vor viza furculitele, ambalajele sandviciurilor, revistele si ziarele "prezente la bord". Intr-o industrie in care fiecare gram conteaza, calatorii British Airways (BA) isi pot lua adio de la clasicele carucioare de catering pe care erau aduse cestile de cafea, ceai sau sandviciurile. Din ce in ce mai multe companii aeriene jongleaza cu aceste idei care, se pare, vor fi introduse, in cele din urma, si la noi. Monika KRAJNIK monika@gazetademaramures.ro