Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Marţi , 31 August , 2021

„BUN DE MARAMUREȘ” DE SFÂNTĂ MĂRIE

de Gazeta de Maramures

Consiliul Județean Maramureș, prin Biroul Relații Publice, în parteneriat cu Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Primăria municipiului Baia Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, Asociația „Bun de Maramureș” și Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” au organizat, în perioada 13 – 15 august 2021, cea de-a VI-a ediție a Târgului „Bun de Maramureș” de Sfântă Mărie.

 

Meșterii populari au pregătit pentru pu­blicul amator de „Bun de Mara­mu­reș” zadii, gatii, mânecări, opinci, straițe, zgărdane, brățări, toate autentice. Nu au lipsit nici obiectele de decor, icoane pictate pe sticlă, căsuțele tradiționale miniaturale, vasele dantelate, calendarele, adevărate bijuterii realizate din lemn, lut, argint și ceramică, precum și obiecte de uz casnic, toate purtând simboluri străvechi cum ar fi: sita vieții, soarele, funia, dinții de lup sau crucea.

Și pentru că nu se poate „Bun de Maramureș” fără producători tradi­ționali, aceștia au scos din cămări zacuscă, murături, dulce­țuri și siropuri. Tot ei au oferit vizitatorilor degustări de slănină afumată, cârnați de casă și salam tradițional, precum și delicata miere cu diverse combinații de nuci și semințe, o gamă largă de produse apicole.

Ulițele „Satului din deal” s-au umplut de miros de lavandă atunci când producătorii de cosmetice și uleiuri esențiale au invitat vizitatorii să cumpere produsele rea­lizate din minunata plantă tămă­duitoare.

Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” a fost reprezentat la acest eveniment de „Coconii Maramureșului”, care au susținut un concert de pricesne dedicat uneia dintre cele mai importante sărbători creștine „Adormirea Maicii Domnului”.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș