Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Miercuri , 13 Octombrie , 2021

ALDE Maramureș, construcție politică pentru Maramureș, pentru maramureșeni

de Nicolae Teremtus

În criza politică care a pus stăpânire pe România, partidele politice din arcul guvernamental duc o luptă neobosită pentru obținerea de privilegii. Dar sunt și partide care încearcă să construiască, cu toată situația dezastruoasă din sănătate și economie. ALDE Maramureș face eforturi pentru a reveni în atenția alegătorilor cu mesaje, cu întâlniri, acțiuni și activități specifice partidelor active.

Liviu Bechiș, vicepreședinte al ALDE Maramureș, își împarte timpul între activitățile didactice și cele politice. După ce termină cursu­rile cu studenții, Bechiș merge la sediul partidului pentru discuții și organizare. O fire pedantă, fostul prefect al Mara­mu­reșului crede că o construcție po­litică se face continuu.
„Trebuie  să muncim în fiecare zi. În actualul context politic este posibil să avem alegeri anticipate și trebuie să fim pregătiți pentru aceste alegeri. Iar dacă nu vor fi, tot  trebuie să ne pregătim pentru vii­­toarele  alegeri”, a  spus Liviu Bechiș.
Reconstrucția filialei maramu­reșene a început de mai multe luni și prima activitate, cea mai importantă, a  fost consolidarea organi­zațiilor din teritoriu.
În orașele județului și în comunele maramureșene a început revitalizarea organizațiilor.

„Maramureșenii trebuie să știe  că  ALDE există, că  suntem un partid care vrea să  aducă mai bine pentru români. Munca de teren este îngreunată de situația sanitară cauzată de pandemie. Trebuie să ținem cont de restricții, dar mergem înainte. Am avut și vom avea întâlniri cu membrii organizațiilor locale, dar și cu cetățeni, cu simpa­tizanții ALDE. Am preluat mesajele oamenilor și le trimitem spre centru, la  București, iar liderii partidului lansează către putere mesaje prin care dorințele oamenilor sunt transmise.
În momentul de față, ALDE este o portavoce a nemulțumirilor oamenilor. Și sunt multe.
Maramureșenii ne-au transmis îngrijorarea lor față de pre­țurile la energie electrică și gaz. Se spune că în sezonul rece facturile vor fi uriașe. Pe bună dreptate, oamenii ne-au întrebat ce vor face. Cum își vor plăti aceste facturi. Ei ar dori ca guvernul să intervină, să plafoneze prețurile.  Dar scumpirile pe orizontală au început.
Maramu­reșenii ne-au arătat cum pâinea are scumpiri consistente. Nu știu ce vor face. La fel cum sunt îngrijorați de situația sanitară. La țară lucrurile stau altfel decât la oraș. Aici medicii sunt foarte puțini, iar pandemia a redus și mai mult asistența medicală. Oamenii nu mai știu ce să  facă. Le este frică  să vină în oraș, iar problemele de sănătate pe  care le au îi afectează și mai mult. Nici vaccinarea nu este clară pentru ei. Autoritățile ar fi trebuit să le explice mai mult beneficiile vaccinării. Altfel lucrurile vor rămâne la  fel. Dar oamenii au probleme și cu școala copiilor, guvernanții au transmis o serie de măsuri contradictorii, iar copiii fac sau nu fac școală. Este rușinos ce se întâmplă. Și nici economia nu merge prea bine. Dacă ne  uităm la cum arată valul patru al pandemiei, este sigur că activitățile economice vor fi afectate, iar pe orizontală toată  activitatea economică, socială, culturală” a spus vicepre­șe­dintele Liviu Bechiș.

Liderul ALDE Maramureș a vorbit și despre activitățile din filiala mara­mureșeană desfășurate în aceste zile. Vor fi consultări cu centrul organizațiilor de femei și de tineret.
„Organizația de femei și cea de tineret sunt foarte importante în cadrul ALDE Maramureș. Vor fi consultări cu cei din conducerea centrală pentru ca activitatea filialei să meargă și mai bine. Avem membrii activi, buni, care vor să facă treabă bună. Iar în acest moment, așa cum am spus mai sus, trebuie să fim pregătiți în eventualitatea unor alegeri anticipate. Gu­vernanții și-au dat cu firma în cap. S-a văzut la dezbaterile moțiu­nii că nu au soluții, că tot ce s-a realizat până acum s-a făcut pentru un fotoliu de președinte. Păi asta vor românii?”, a  spus Liviu Bechiș.
Vicepreședintele ALDE Mara­mureș crede că ar trebui inițiate și discuții cu liberalii nemulțumiți de situația din partid.

„Sunt nemulțumiri și la liberali, iar după căderea guvernului, Orban a și anunțat că are în vedere o nouă construcție politică. Ar trebui  să discutăm și cu parlamentarii liberali nemulțumiți să vină într-o formă sau alta în construcția politică pe care o facem. Ar trebui ca liberalii adevărați să vină la noi, cei care ducem o politică liberală așa cum ar trebui să fie. Și doamna președinte a filialei, Cornelia Negruț, are o  activitate susținută la București, fiind vicepreședinte a partidului, dar și în teritoriu, iar noi dorim ca munca noastră să ajungă la cât mai mulți mara­mureșeni, poate vom reuși să facem mai bine pentru ei”, a spus vicepreședintele ALDE Mara­mu­reș, Liviu Bechiș.