• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 22 Mai 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Martie , 2019

Ziua Porţilor Deschise la Şcoala Gimnazială „Nichita Stănescu” Baia Mare

Prof. înv. primar Căprar Antonela
Şcoala Gimnazială „Nichita Stănescu”,
Baia Mare
 

1 Martie… în sfârşit, ziua mult aşteptată, ziua plină de emoţii atât pentru cei mici, cât şi pentru mine, ca învăţătoare. Timpul trece foarte
repede! Nu-mi vine să cred că au trecut aşa de repede cei cinci ani de şcoală şi din nou aştept cu nerăbdare să preiau clasa pregătitoare, din toamna anului şcolar 2019-2020.

Ziua Porţilor Deschise s-a desfăşurat în intervalul orar 12-17. Părinţii emo­ţionaţi şi-au luat copilul de mână şi au păşit în sala de clasă.Ȋ}ntâlnirea mea cu ei a fost deosebită. Fiecărui copil i-am cerut să aleagă o lalea realizată handmade, dintr-o vază ce avea forma unei stropitori. Le-am spus să aibă grijă de lalea până la toamnă, când vor reveni la şcoală.  }n acest sens, i-am coordonat să confecţioneze o stropitoare, pentru a păstra laleaua plină de viaţă. Pentru realizarea stropitorii, copiii au avut nevoie de un pahar cu buline, din carton, pâlnie, toartă şi mâner, din hârtie roşie.
După realizarea stropitorii, copiii au agăţat de aceasta o etichetă, pentru a le aduce aminte de prima zi la şcoală.

Pentru munca depusă, toţi copiii au primit o diplom[ de apreciere şi o acadea colorată, care a fost pe placul lor.
După acest moment, am invitat copiii să exploreze sala de clasă şi să-şi aleagă o activitate, care le place cel mai mult. Astfel, ei au realizat puzzle-uri, au construit diverse obiecte din cuburi, au interpretat diverse roluri, utilizând păpuşile de mână, au rezolvat diverse exerciţii de matematică, folosind aplicaţiile de la tabla SMART.
Nu în ultimul rând, au colorat imagini din poveştile lor preferate, au ascultat poveşti din cărţi tri­di­men­­sionale şi au analizat diver­se­le proiecte ale elevilor din clasaa IV-a, care erau expuse în sala de clasă.
La finalul activităţii, am solicitat copiii să se exprime în ceea ce priveşte activitatea desfăşurată, punând un X sub floarea veselă, pentru a vedea dacă le-a plăcut cum
şi-au petrecut prima zi la şcoală. Feedback-ul primit de copii a fost unul pozitiv, ceea ce m-a bucurat enorm.
A fost o zi frumoasă de primăvară, care va rămâne cu siguranţă ca o amin­tire plăcută în sufletul copiilor, determinându-i să aştepte cu mult entuziasm prima zi de şcoală din clasa pregătitoare.

Mulţumesc tuturor părinţilor şi co­piilor care au participat la activitatea desfăşurată la şcoală cu ocazia Zilei Porţilor Deschise. Abia aştept să pornim împreună, din toamnă, pentru a descoperi noi aventuri!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.