• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 1 Iulie , 2016

Ziua Crestei Cocoşului

Ocna Şugatag va găzdui duminică un eveniment inedit. Este vorba despre prima ediţie a zilei ariei protejate Gutâi-Creasta Cocoşului. Atât localnicii, cât şi turiştii vor avea ocazia să afle mai multe despre obiectivele turistice din această zonă protejată şi să deguste preparate cu ingrediente naturale. Evenimentul este organizat de Asociaţia Ecologică în parteneriat cu Primăria Ocna Şugatag.

 

„Duminică o să sărbătorim Ziua Crestei Cocoşului, mai bine spus Ziua Sitului natura 2000 Gutâi- Creasta Cocoşului, care este o arie protejată de interes european. Evenimentul o să aibă loc la Ocna Şugatag, una dintre comunele destinaţiei de ecoturism, Mara-Cosău Creasta Cocoşului, se va desfăşura în zona Centrului de Informare Turistică, unde avem un spaţiu suficient de mare ca să putem să avem oaspeţi atât dintre localnici, cât şi turişti care vizitează zona”, a arătat Edit Pop, preşedintele Asociaţiei Ecologice.

 

În cadrul evenimentului vor fi mai multe activităţi de informare şi prezentare a zonei Creasta Cocoşului, dar şi a frumuseţilor naturale. Pentru că Maramureşul este cunoscut datorită preparatelor tradiţionale, organizatorii doresc să aducă în faţa participanţilor gustul naturii prin tradiţionalele plăcintele cu urdă şi caş şi prăjituri cu fructe de pădure.

 

„Evenimentul o să constituie un cadru de informare pentru localnici care o să afle mai multe despre atracţiile Crestei Cocoşului. Evenimentul în sine este dedicat localnicilor în scopul de a creşte gradul de conştientizare cu privire la valorile biodiversităţii pe care le au în zonă şi care sunt foarte puţin mediatizate şi cunoscute în momentul de faţă. Încercăm să stimulăm un turism  orientat către natură, să punem în valoare şi atracţiile naturale din zonă, acesta este şi motivul pentru care evenimentul nu se desfăşoară sus la Creasta Cocoşului, ci în localitate, la poalele muntelui”, a precizat Edit Pop.

 

Anul acesta participanţii sunt aşteptaţi să vadă o expoziţie fotografică, cu peisaje şi diferite activităţi din zona Crestei Cocoşului. De asemenea vor fi discuţii libere cu montaniarzi care vor povesti evenimente inedite petrecute la Creasta Cocoşului. Manifestările cu ocazia zilei ariei protejate Gutâi-Creasta Cocoşului vor debuta duminică, la ora 12:00, în centrul localităţii Ocna Şugatag.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.