• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 6 Mai , 2016

Ziua Artistului Plastic celebrată de Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» în parteneriat cu Colegiul Naţional “Vasile Lucaciu” a organizat joi, 5 mai, o activitate dedicată tinerilor, menită să celebreze Ziua Artistului Plastic.

 

Liceeni au parcurs un traseu simbolic, pornind din faţa colegiului la care studiază şi ajungând la Muzeul de Artă, pe parcursul căruia au distribuit trecătorilor cărţi poştale cu reproduceri după picturi din fondul muzeului. Ilustratele, oferite gratuit, au fost inscripţionate cu un cod QR, care scanat, ducea utilizatorul la turul virtual al Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».

Înmânarea celor 500 de cărţi poştale a fost o încercare de a atrage atenţia membrilor comunităţii asupra sărbătoririi Zilei Artistului Plastic şi conştientizarea tinerilor de moştenirea culturală a oraşului.

 

Publicul a fost receptiv, iar tinerii entuziasmaţi s-au simţit implicaţi, participând activ la sărbătoare. Colaborarea dintre cele două instituţii a fost una fructuoasă şi sperăm că, omagiind în acest fel artistul plastic am stârnit şi curiozitatea băimărenilor pentru vizitarea expoziţiilor noastre.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.