• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Iulie , 2018

Zilele Orașului Seini, „Cetatea Zynir”, ediţia a XXI-a

Manifestările cultural-artistice şi sportive desfăşu­rate i-au încântat pe cei prezenţi, dintre invitaţi făcând parte oficiali din Republica Moldova, Ungaria şi Ukraina. De asemenea, evenimentul a avut parte şi de vizita ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, a ministrului Apelor şi Pădu­ri­lor, Ioan Deneş, precum şi a secretarului de stat în cadrul Ministerul Tine­retului şi Sportului, Cosmin Butuza.
Gabriela Tulbure, primarul localităţii, a menţionat că şi-a dorit un eveniment deosebit, având în vedere că, în 2018 se împlinesc 30 de ani de la momentul în care Cetatea Zynir a devenit oraş. Prezent la manifestări, Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a făcut un apel la unitate către toţi cei care simt româneşte şi a evidenţiat rolul maramureşenilor la reuşita evenimentului de la Alba Iulia, din 1918.
„Anul acesta, marcăm 50 de ani de existenţă a Judeţului Maramureş. Cu tot respectul faţă de invitaţii din alte părţi ale ţării, vă spun că avem cel mai frumos judeţ din ţară. Unul care şi în urmă cu 100 de ani a fost în prima linie a evenimentelor, prin personalităţi im­por­tante: George Pop de Băseşti, Ilie Lazăr, Ioan Mihalyi de Apşa etc. Sunt oameni de frunte ai Maramureşului, care au lăsat de-o parte siguranţa personală, pentru a vedea un ideal împlinit”, a spus Gabriel Zetea.
Cele doua zile de sărbătoare s-au în­cheiat cu concerte la scenă, dintre invitaţi nelipsind nume sonore ale muzicii româneşti, precum Voltaj sau Talisman.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.