Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Vineri , 11 Octombrie , 2019

Zilele Filmului Românesc la Teatrul Municipal Baia Mare

de Gazeta de Maramures

Caravana Zilele Filmului Românesc by TIFF vine în Baia Mare cu patru dintre cele mai importante lansări ale anului: La Gomera, Monștri, Parking, Mo, și invitați speciali.
 

Filmul La Gomera, regia Corneliu Porumboiu, este propunerea Româ­niei la OSCAR 2020 pentru nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional”, cu Vlad Ivanov în rol principal.
Invitați speciali:
- actrița Dana Rogoz și regizorul Radu Dragomir (marți, 15 octombrie, ora 20:30, la proiecția filmului Mo)
- regizorul Tudor Giurgiu (miercuri, 16 octombrie, ora 20:30, la proiecția filmului Parking)

Program: Marți, 15 octombrie
18.00 Monștri, r. Marius Olteanu
Cu: Judith State, Cristian Popa, Șerban Pavlu, Dorina Lazăr și Alex Potocean

Filmul prezintă o zi, posibil ultima, din viaţa unui cuplu. Dana şi Arthur se află în fața celei mai importante decizii. Ea caută confirmări. El caută companie. Împart același pat de ani buni, dar de ceva vreme nu par să mai meargă pe același drum. Care sunt șansele de supraviețuire ale unei relații alimentate de compromisuri și presiuni sociale? Lipsa de asumare și probleme de comunicare pot distruge căsnicii, dar iubirea nu naște monștri.
Premiul publicului din partea publicației Tagesspiegel, Forum, Berlin 2019; Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Sofia; Premiul Zilele Filmului Românesc pentru Debut la TIFF.

20.30. Mo, r. Radu Dragomir
Cu: Dana Rogoz, Răzvan Vasilescu, Mădălina Craiu

Mo şi prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. Cele două cer o a doua șansă, iar profesorul le propune un examen neaşteptat.
Miercuri, 16 octombrie
18.00. La Gomera, r. Corneliu Porumboiu. Cu: Vlad Ivanov, Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazăr, Sabin Tambrea, Julieta Szönyi, George Piştereanu, István Teglas, Agustí
Villaronga, Cristóbal Pinto

Cristi este un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de mi­lioane de euro cu mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii. Trailer: https:// youtu.be/V1wr4LLQrdo

20.30. Parking, r. Tudor Giurgiu.
Cu: Mihai Smarandache, Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo

Adrian, un poet din Sângeorz-Băi, emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viața lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste sur­prin­zătoare, sensibilă și plină de provocări.


* * *

Caravana Zilele Filmului Românesc by TIFF este organizată de Transilvania Film, cu sprijinul Băncii Transilvania.

Cu sprijinul: Primăria Municipiului Baia Mare, Teatrul Municipal Baia Mare.

 

Biletele pot fi cumpărate de la casieria teatrului (începând din 12 octombrie) și de pe Eventbook.ro. Preț bilet: 15 lei.