Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Luni , 8 Iulie , 2019

Zilele comunei Satulung: „Tradiții chiorene, cântece și jocuri populare”

de Gazeta de Maramures

Primăria și Consiliul Local Satulung, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Maramureş au organizat un eveniment de excepţie sub egida „Tradiții chiorene, cântece și jocuri populare”. Participanți la această acțiune, reprezentanţii administraţiilor locale și judeţene, dar și invitaţii și colaboratorii prezenți au transmis mesajele lor de apreciere și susţinere pentru proiectele comunităţii din comuna Satulung.

 

Cu prilejul acestei sărbători care îşi propune să promoveze și să conserve tradiţiile și obiceiurile locale din Satulung și regiunea Chioar, mesajele celor care s-au adresat publicului au făcut referire și la pro­iectele prezente și viitoare ale co­munităţii.
Primarul din Satulung, Bujorel Va­sile Mureșan a mulţumit cetăţenilor din comună pentru încrederea și sprijinul acordate în activitatea pe care o desfă­şoară, a menționat buna colabo­rare existentă cu Consiliul Judeţean Maramureş, subliniind și sprijinul substanţial pe care insti­tuția județeană l-a acordat în vederea organizării acestui eveniment.

Vicepreşedintele Consiliului Jude­ţean Maramureş, Ioan Doru Dăncuș, prezent la Satulung, a oferit din partea ad­ministrației județene o placheta aniversară care simbolizează logo-ul judeţului Maramureş, respectiv „Biserica și poarta maramu­reşeană” ce reprezintă credinţa și tradiţia. Reprezentantul executivului CJ a transmis și salutul și aprecierile pre­şedintelui Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea, dând asigurări că eforturile instituției județene în ve­derea organizării unor astfel de evenimente vor fi susţinute și în perioada următoare. Suma de 45.000 lei alocată de forul judeţean pentru organizarea săr­bătorii din Satulung de­mons­trează faptul că instituţia Consiliului Județean este preo­cupată să asigure continuitatea tradiţiilor și valorilor populare pe plan local și judeţean.
În deschiderea activităţilor culturale a avut loc o specta­cu­loasă paradă a portului popular, care a pus în lumină diversitatea costumelor populare româneşti. Ansamblurile folclorice locale și naţionale, întregite ulterior de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” s-au bucurat de aprecierea celor prezenţi. Seara s-a în­cheiat cu un superb foc de artificii, iar concertul îndrăgitei artiste de muzică uşoară româ­nească, Mirabela Dauer, a încântat audiența.