• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Iulie , 2017

Zilele Cicârlăului la a cincea ediție

Sărbătoarea a fost organizată de Consiliul Local din localitate și de primarul social-demo­crat, Sorin Lupșe. Alături de el au urcat pe scenă primarul din Tăuții Măgherăuș, Anton Ardelean, primarul din Seini, Gabriela Tulbure, subprefectul Gavriș Ardelean, deputatul PSD Călin Matei, deputatul PSD Sorin Bota, primarul din Recea și din Cavnic, An­ton Petruț. A mai urcat pe scenă Nico­lae Sabău, cunoscutul cântăreț de mu­zică populară, cel care a fost mai mulți ani primarul localității.

Au luat parte localnici din Cicârlău, din localitățile vecine cu toate că afară soarele a ridicat nivelul domnului Celsius la cote insuportabile. Invitații au transmis saluturi de bună vecinătate și i-au transmis primarului putere de muncă pe mai departe.
„Pe perioada celor două zile încer­căm să antrenăm locui­torii acestei comune de toate vârstele, prin mani­festările pregătite. Cicârlăul este renumit pentru vinul bun care se face aici, dar și pentru tradiții, cultură, valori, pentru folclor și frumusețea locului, pentru oamenii harnici și frumoși care au adus cinste și renume acestor locuri. Oameni precum renumitul Nicolae Sabău”, a spus în cuvântul său primarul Lupșe.

Acesta a continuat partea oficială a manifestării inaugurând o galerie a primarilor din Cicârlău, afișată la intrarea în Primărie. Au fost căutate și găsite fotografii ale tuturor primarilor începând cu anii ’20. După acest moment inedit a urmat acordarea de diplome de merit și excelență cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, celor care au împlinit frumoasa vârstă de 90 de ani, dar și elevilor care au avut rezultate foarte bune la concursurile școlare și celor care au câștigat competițiile spor­tive organizate cu ocazia mani­festării. Au mai fost acordate diplome pentru cele mai frumoase gospodării din comună.

După aceste momente speciale au urmat momentele de cântec și dans. O sărbătoare reușită, în care administrația a organizat totul cu bun gust, iar cetă­țenii localității maramureșene s-au simțit foarte bine. 
 

„Este cea de a cincea ediție a Zilelor comunei Cicârlău, una dintre cele mai importante evenimente socio-culturale din comuna noastră. Pe parcursul unui an calendaristic noi mai avem evenimente culturale, dar aceste Zile sunt foarte aștepate de toți locuitorii comunei”.

Sorin Lupşe, primarul comunei Cicârlău

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.