• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 28 Octombrie , 2014

Vizita ministrului justiţiei la instanţele şi parchetele din Baia Mare şi Satu Mare

Ministrul Justiţiei, domnul Robert Cazanciuc, însoţit de domnul Anton Rohian, prefectul judeţului Maramureş, a efectuat luni, 20 octombrie 2014, o vizită la instanţele şi parchetele din Baia Mare şi Satu Mare.

 

„În cadrul întâlnirilor cu preşedinţii curţilor de Apel şi ai Tribunalelor, am promis că voi încerca să vizitez cât mai multe instanţe din teritoriu pentru a discuta direct cu magistraţii. La instanţele din Baia Mare şi Satu Mare este prima vizită a unui ministru al Justiţiei în ultimii 14 ani, iar acest lucru nu este normal. Deciziile pe care le luăm în legătură cu eventualele modificări legislative, alocările de personal, de fonduri, trebuie să ţină cont, în primul rând, de părerea judecătorilor pentru că ei sunt cei care iau contact direct cu justiţiabilii şi ştiu cel mai bine ce şi unde trebuie schimbat astfel încât justiţia din România să fie nu numai independentă, ci şi rapidă şi eficientă.

La Satu Mare, Ministerul Justiţiei derulează cea mai mare investiţie din fonduri proprii în reabilitarea, modernizarea şi extinderea unei instanţe, iar în cadrul discuţiilor cu doamna preşedinte a instanţei am promis că anul judiciar 2015 va însemna pentru magistraţii acestei instanţe finalizarea lucrărilor.

Finalizarea acestor lucrări la Palatul de Justiţie va însemna, după cum spunea preşedintele instanţei, şi redarea, către oraşul Satu Mare, a unei clădiri de patrimoniu, poate cea mai frumoasă din oraş.

 

Din fericire, Tribunalul şi Judecătoria Baia Mare au un sediu modern care oferă condiţii decente pentru justiţiabili şi magistraţi, iar secţia civilă a Tribunalului are propriul sediu într-o clădire monument istoric, reabilitată în cadrul programului cu Banca Mondială.

 

Ceea ce va trebui să avem în vedere în perioada imediat următoare este sediul Judecătoriei Sighetu Marmaţiei, unde va trebui să finanţăm lucrări de reparaţii capitale. Evident, dincolo de aceste aspecte particulare, i-am asigurat pe magistraţi de întregul nostru sprijin pentru accelerarea investiţiilor în sediile de instanţă, dar şi a celor pentru modernizarea echipamentelor IT şi pentru continuarea suplimentarii schemelor de personal” a declarat ministrul Justiţiei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.